Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 2018-2019 Yılı Bahar Yarıyılı (Not Ortalamasına Göre) Yatay Geçiş Duyurusu

31.12.2018
A+
A-
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 2018-2019 Yılı Bahar Yarıyılı (Not Ortalamasına Göre) Yatay Geçiş Duyurusu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 2018-2019 Yılı Bahar Yarıyılı (Not Ortalamasına Göre) Yatay Geçiş Duyurusu

 

 

merkezi yatay geçiş,yatay geçiş şartları,bahar dönemi yatay geçiş, yatay geçiş nasıl yapılır

“Yükseköğretim Kurumları’nda Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik”  hükümleri ve “Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim – Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” ne uygun olarak 2018 – 2019 eğitim – öğretim yılı bahar yarıyılında yatay geçiş ( Not ortalamasına göre ) yolu ile kabul edilecek öğrencilerde aranılacak nitelikler, gerekli belgeler, başvuru tarihleri, ayrılan kontenjanlar ve diğer hususlar aşağıda belirlenmiştir.

 

Genel Hükümler

 

1. Yatay geçişler eşdeğer düzeyde diploma programları arasında yapılır.

 

2. İkinci öğretim diploma programında bulundukları sınıfa kadar olan başarı notlarına göre %10 başarı dilimine giren öğrenciler, birinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş başvurusu yapabilirler.

 

3. Kurum içi aynı diploma programında birinci öğretimden, ikinci öğretime, kontenjan ve başarı sınırlaması olmaksızın yatay geçiş yapılabilir. (Ancak ikinci öğretim diploma programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler.)

 

4. Yatay geçiş yapmak için başvuran öğrencilerin başarı notlarının kıyaslanmasında dörtlü not sistemi kullanılır. Başvuru yapanlardan başarı notu yüzlük sistemde olanların dörtlü sisteme dönüştürülmesinde Üniversitemiz Senatosunun belirlediği “Dönüştürme Tablosu” kullanılır.

 

5. Yatay geçiş yapacak öğrencinin kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 4.00 üzerinden 2.00 ( 100’lük sistemde 60 ) olması gerekir.

 

6. Açık ve uzaktan eğitim veren diploma programlarından örgün öğretim yapan diploma programlarına yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin genel not ortalamasının 4.00 üzerinden 3.25 (Yüzlük sistemde 80) olması gerekir.

 

7. Değerlendirmeler, öğrencilerin genel başarı ortalamalarına göre yapılır. Yapılan sıralamada genel not ortalamalarının eşit olması halinde öğrencilerin kayıt oldukları yıldaki yerleştirmeye esas ÖSYM-YKS  puanları dikkate alınır.

 

 

 

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı, TC uyruklu öğrencilerin yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına yatay geçişleri ile ilgili olarak;
1. 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren yurt dışından yatay geçiş kapsamında  kayıt yaptıracak öğrencilerin,
     a) İlgili yıldaki ÖSYS-YKS Kılavuzlarında yer alan (Tıp, Hukuk, Mühendislik, Mimarlık, Öğretmenlik vb. ) programlar için belirlenen başarı sırasının aranmasına,
     b) Başarı sırası aranmayan programlar için öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibarıyla geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanına eşit veya yüksek olması gerektiğine,
    c) Yükseköğretim Kurulu tarafından eşdeğer sınav puanlarına sahip olanların da (a) ve (b) maddelerindeki şartları sağlaması gerektiğine,
2. TC uyruklu olup ortaöğretimini yurt dışında tamamlayarak yükseköğretime başlayan öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerden yukarıdaki şartların aranmamasına karar vermiştir.

 

 

 

Online Başvuru Evrakları

Not: Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Şahsen veya posta yoluyla gelen başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Online başvuru ekranından yüklenen belgelerin orjinalleri kesin kayıt anında adaylardan istenecektir.

 

 

1Not döküm belgesi (Transkript) aslı (Zorunlu)
2Öğrenci belgesi aslı (Zorunlu)
3Ders programı ve ders içerikleri aslı (İsteğe Bağlı)
4
ÖSYS Yerleştirme sonuç belgesi  (Yerleştiği bölümü gösteren sonuç belgesi) (İsteğe Bağlı)
5Varsa ikinci öğretim öğrencilerinin ilk %10’luk başarı dilimine girdiklerini gösterir belge/yazı aslı (İsteğe Bağlı)
6Varsa istenen belgelere ilave olarak: Hazırlık Sınıfı okuyan ya da Kayıt Donduran öğrencilerin belgelerini eklemeleri gerekmektedir (İsteğe Bağlı)
7Yurt dışından yapılan başvurularda adayın öğrenim gördüğü üniversitenin Yükseköğretim Kurulu’nca tanındığına ilişkin belgeler ile üniversitesini tanıtan katalog veya dokümanlar (Yurt dışından yapılacak başvurularda zorunlu )

 

 

Not :

1- İlk ve Acil Yardım programına yatay geçiş yapan adaylarımızın, üniversitelerin tıp fakültelerinden veya devlet hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (B ve C sınıfı sürücü ehliyeti olanlar hariç); program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.

 

2- Başvuru için sisteme yüklenmiş transkript belgesinin aslı kesin kayıt esnasında istenecek olup, transkripte değişiklik olması durumunda başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

 

3- Üniversitemiz Senatosu’nun 21.09.2017 tarihli kararı çerçevesinde, Üniversitemize yapılan yatay geçiş başvurularında kayıt dondurma hariç dönem/sene kaybı olan adayların başvuruları ile öğrenci alınmayan programlara yapılan başvuruların değerlendirmeye alınmamasına, ancak merkezi yerleştirme puanı ile yapılan başvurularda ÖSYS kılavuzunda belirtilen program süresini doldurmamış adaylar için dönem/sene kaybı şartı aranmamasına karar verildi.  Kayıt dondurulan süreler bu hesaba dahil edilmez. Kayıt dondurma işlemi yaptıran adayların belgelerini başvuru esnasında yüklemeleri gerekmektedir.

 

 

Başvuru ve Değerlendirme Takvimi

 

Online Başvuru Tarihleri01 – 06 Şubat 2019 (Mesai Bitimi) 
Değerlendirme Tarihleri07 – 12 Şubat 2019
Sonuç İlan Tarihi13 Şubat 2019 (Mesai Bitimi)
Asil adayların Kesin Kayıt Tarihleri14 – 15 Şubat 2019
Yedeklerden Kayıt Hakkı Kazananların İlanı15 Şubat 2019 (Mesai Bitimi)
Yedek Kayıt Tarihleri18 – 19 Şubat 2019

 

KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yatay Geçiş Başvuru Klavuzu için Tıklayınız.

 

Online Başvuru İçin Tıklayınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.