2019-2020 Güz Yarıyılı Kocaeli Üniversitesi Yatay Geçiş Duyurusu (Not Ortalaması ile)

08.07.2019
A+
A-

2019-2020 güz yarıyılı yatay geçiş başvuru duyurularını üniversiteler yayımlamaya başladı. Kocaeli Üniversitesi de not ortalaması şartıyla yatay geçiş başvurusu ile öğrenci alacağını açıkladı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yatay geçiş  başvuru tarihlerine, yatay geçiş şartlarına ve yatay geçiş için gerekli belgelere yer verildi. Kocaeli Üniversitesine not ortalaması (GNO) ile yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin merak ettiği sorular ve cevapları yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2019-2020 Güz Yarıyılı Kocaeli Üniversitesi Yatay Geçiş Duyurusu (Not Ortalaması ile)

2019-2020 Güz Yarıyılı Kocaeli Üniversitesi Yatay Geçiş Duyurusu (Not Ortalaması ile)

2019-2020 güz yarıyılı yatay geçiş başvuru duyurularını üniversiteler yayımlamaya başladı. Kocaeli Üniversitesi de not ortalaması şartıyla yatay geçiş başvurusu ile öğrenci alacağını açıkladı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yatay geçiş  başvuru tarihlerine, yatay geçiş şartlarına ve yatay geçiş için gerekli belgelere yer verildi. Kocaeli Üniversitesine not ortalaması (GNO) ile yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin merak ettiği sorular ve cevapları yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

“Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri ve Kocaeli Üniversitesi Başarıya Dayalı ve Merkezi Puan (Ek Madde-1) ile Kurum İçi ve Kurumlar Arası Yatay Geçiş Başvurularına İlişkin Usul ve Esaslara uygun olarak 2019-2020 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında, kurum içi ve kurumlar arası başarıya dayalı yatay geçiş yolu ile alınacak öğrenci kontenjanları, başvuru şartları ve başvuru takvimi aşağıdadır.

 

Kocaeli Üniversitesi 2020 Yatay Geçiş Koşulları

  • Başvuru yapan öğrencinin aynı düzeyde eşdeğer bir diploma programına kayıtlı olması gerekir.

 

  • Yabancı öğrenci statüsünde bir diploma programına yerleşen öğrenciler ile lisans tamamlama öğrencileri yatay geçiş yapamaz.

 

  • Disiplin cezası alan öğrenciler başarıya dayalı yatay geçiş yapamazlar. Disiplin cezası almadıklarını başvuru sırasında belgelemeleri şarttır.

 

  • İkinci öğretim diploma programlarına kayıtlı öğrenci başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk %10’una girerek bir üst sınıfa geçmesi halinde, birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilir.

 

  • ÖSYM Kılavuzunda yer alan öğretmenlik programlarına başvuru işlemlerinde, programların ilgili puan türünde başarı sırası en düşük 240 bininci sırada olan adayların başvuruları alınarak kontenjan dahilinde yerleştirilmesi yapılır.

 

  • Yükseköğretim Kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden; kurumlar arası yatay geçiş, kurum içi yatay geçiş ve çift anadal başvurularında, Tıp Fakültesi için en düşük 40 bininci, Hukuk Fakültesi için en düşük 150 bininci sırada olan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

 

  • ÖSYM Kılavuzunda yer alan mühendislik programlarına başvuru işlemlerinde, programların ilgili puan türünde başarı sırası en düşük 240 bininci sırada olan adayların başvuruları alınarak kontenjan dahilinde yerleştirilmesi yapılacaktır. Mimarlık programlarına ise, başarı sırası en düşük 200 bininci sırada olan adayların başvuruları alınarak kontenjan dahilinde yerleştirilmesi yapılacaktır.

 

  • Başarıya dayalı kurum içi veya kurumlar arası yatay geçiş için, öğrencinin kayıt dondurduğu yarıyıl/yarıyıllar hariç olmak üzere, geçiş yapacağı yarıyıla kadar ders planında yer alan tüm derslerini almış ve başarmış olması ile birlikte ağırlıklı genel not ortalamasının (AGNO) 100 üzerinden en az 70 olması şarttır. Başvuruda bulunan öğrencilerin başarı sıralaması;

 

(Ağırlıklı genel not ortalaması x 0,4) + (ÖSYM yerleştirme puanı x 0,6)

 

formülüne göre yapılır. Ancak yurtdışı yatay geçiş kontenjanlarına başvuran öğrencilerin değerlendirilmesi sadece AGNO’ya göre yapılır. 4’lük ve 100’lük not dönüşümünde YÖK not dönüşüm tablosu kullanılır.

 

  • Tamamen/kısmen yabancı dil ile eğitim yapan veya öğretim dili Türkçe olan bölümden/ programdan, tamamen veya kısmen yabancı dil ile eğitim yapan bölümlere/programlara başarıya dayalı kurum içi veya kurumlar arası yatay geçiş yapacak öğrencilerin başvuru sırasında; geldiği yükseköğretim kurumunda almış olduğu zorunlu veya isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimini başarmış olduklarını belgelemeleri veya Üniversitemiz tarafından yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlik Sınavını başarmaları veya ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından aşağıdaki minimum puanları almış olduklarını belgelemeleri şarttır. Yabancı dil şartını yerine getiremeyen öğrencilerin başvuruları kabul edilmez ve yabancı dil hazırlık okutulmaz.

 

  • Kurum içi veya kurumlar arası başarıya dayalı yatay geçişte, öğrenci geldiği Yükseköğretim Kurumu/Bölümü/Programı’nda tamamlamış olduğu aktif dönemin/yılın bir sonraki dönemi/yılı için açılmış olan kontenjana başvurabilir. Kayıt hakkı kazanan öğrencinin kaydı ve ders planı ataması, başvuru yaptığı dönem/yıl için yapılır. Örneğin; geldiği Yükseköğretim Kurumunda ikinci sınıfı tamamlamış bir lisans öğrencisi, üçüncü sınıf kontenjanına başvurabilir, kayıt hakkı kazanması halinde üçüncü sınıfa kaydı yapılır ve üçüncü sınıf ders planına tabi olur.

 

  • Başvuru değerlendirme sonuçlarına itiraz, sonuçların ilanından sonraki ilk iki iş günü içerisinde mesai saatlerinde, ilgili bölüm/program başkanlıklarına yapılır.

 

 

 

  • Kontenjanlar ÖSYM tarafından açıklandıktan sonra duyurulara eklenecektir.

 

  • Elden teslim veya posta yolu ile de müracaatlar kabul edilmemektedir.

 

Kocaeli Üniversitesi 2020 Yatay Geçiş Tarihleri

2020-kocaeli-üniversitesi-yatay-gecis-tarihleri

Kocaeli Üniversitesi 2020 Yatay Geçiş Belgeleri

  • Öğrenci belgesi

 

  • ÖSYM Sınav Sonuç ve Yerleştirme belgesinin İnternet çıktısı

 

  • Not belgesi (Transkript). Türkçe eğitim yapan programlar için Türkçe, yabancı dilde eğitim yapan programlar için yabancı dilde olmalıdır. Çeviri yapılmış ise yeminli tercüman onaylı belgelerle başvuru yapılması gerekmektedir

 

  • Disiplin cezası almadıklarını gösterir belge (Bazı üniversitelerin vermiş olduğu öğrenci belgelerinde disiplin cezası bilgisi yer almaktadır ve geçerlidir)

 

  • Öğrencinin geldiği Yükseköğretim Kurumunda tamamladığı yarıyıllara/yıllara ait bütün dersleri gösterir öğretim planı/müfredatı ve onaylı ders içerikleri

 

  • Tamamen veya kısmen yabancı dil ile eğitim yapan bölümlere/programlara başvuran öğrenciler için Yabancı Dil Hazırlık veya Yeterlik belgesi. (Bazı üniversitelerin vermiş olduğu transkriptlerde yabancı dil hazırlık okumuştur, başarılıdır veya muaftır ibaresi yer almaktadır ve geçerlidir)

 

  • Kayıt dondurma yazısı veya transkriptinde/öğrenci belgesinde kayıt dondurma ibaresi (Kayıt donduran öğrenciler için)

 

  • Öğretim kontenjanına başvuru yapacak olan II. öğretim öğrencileri için %10’a girdiklerine dair yazı.

 

  • Yurtdışı yatay geçiş kontenjanlarına yapılan başvurularda, Yurtdışı Yükseköğretim Kurumlarından Yurtiçindekilere Yatay Geçiş Koşullarında aranan şartları sağlayan sonuç belgesi.

 

Diğer Yatay Geçiş Duyuruları İçin Tıklayınız

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.