2019-2020 Güz Yarıyılı Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yatay Geçiş Duyurusu (Merkezi Yerleştirme Puanı ile)
2019-2020 Güz Yarıyılı Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yatay Geçiş Duyurusu (Merkezi Yerleştirme Puanı ile)
Başvuru Yapabilecekler:
Yurdumuzda ve KKTC’deki Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yükseköğretim kurumlarına yerleşerek kayıt yaptırmış adaylar başvuru yapabilir.
Başvuru Yapamayacaklar:
1-Türkye’deki ve Yurtdışındaki Üniversitelere Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) puanı ile yerleşen ancak kayıt yaptırmayan veya kendi imkânları ile yurtdışı yükseköğretim kurumlarında öğrenime başlayan adaylar başvuru yapamaz.
2-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan yurtdışındaki yükseköğretim programlarına yerleşen (KKTC hariç) adaylar başvuru yapamaz.
3-2019-Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (YKS) ile Türkiye’de veya KKTC’de bir yükseköğretim programına ilk defa kayıt yaptıranlar güz yarıyılında başvuru yapamaz.
4- Başvuru yaptıkları programa halen kayıt olduğu Üniversiteye yerleştiği ve kayıt yaptırdığı yılda öğrenci alınmamışsa bu durumdaki adaylar başvuru yapamaz.
5- Herhangi bir yükseköğretim kurumundan kayıtlı iken ilişiği kesilenler başvuru yapamaz.
BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TARİHLERİ
- Başvuru Tarihi: 01.08.2019 – 19.08.2019
- Değerlendirme Tarihi: 20.08.2019 – 22.08.2019
- Sonuç İlan Tarihi: 23.08.2019
- Kesin Kayıt Tarihi: 26.08.2019 – 29.08.2019
BAŞVURU BELGELERİ
Yatay geçiş için aşağıda yazılı belgeler ile birlikte başvuru yapılacaktır.
Tüm öğrenciler için;
- Öğrenci belgesi veya öğrenci olduğuna dair belge, (Zorunlu)
- ÖSYS (YGS, LYS ve DGS) Sınav Sonuç Belgesi internet çıktısı, (Zorunlu)
- ÖSYS (YGS, LYS ve DGS) Yerleştirme Sonuç Belgesi internet çıktısı, (Zorunlu)
- Başvuru Formu için tıklayınız. (Zorunlu)
Ayrıca kayıtlı olduğu üniversitede halen öğrenimine devam eden öğrenciler aşağıdaki belgeleri de göndermeleri gerekmektedir;
- Transkript (Not belgesi): Başvuran öğrencinin ayrılacağı üniversitede aldığı bütün dersleri ve bu derslerden aldığı not ile genel not ortalamasını gösteren resmi belge, (İsteğe Bağlı)
- Ders içerikleri (Ders içeriklerinin onaylı olarak teslim edilmesi gerekmektedir.) (İsteğe Bağlı)
- Disiplin cezası alıp almadığını gösteren belge, (İsteğe Bağlı)
- %10’a giren öğrenciler için %10’a girdiğini gösteren belge (halen kayıtlı olduğu üniversitede öğrenimine devam etmiş olan II. öğretim öğrencileri için). (İsteğe Bağlı)
- Yatay geçişine engel bir durum olmadığına dair belge.(Yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerden kesin kayıt esnasında istenmektedir. Kayıtlı olduğu okulundan alacağı yatay geçiş yapmasına engel bir durum olmadığını gösteren belge olmayan öğrencilerin kayıtları yapılmayacaktır.)
SONUÇLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARIN İLANI
Her bir diploma programına yatay geçiş için başvuran adayların değerlendirme sonuçları, Başvuru yaptığı Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu internet sayfasından duyurulur ve yatay geçiş ile kayıt hakkı kazananlara tebliğ edilmiş sayılır.
İNTİBAK
Yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerin muafiyet işlemi sonucu intibak ettirileceği yıl/yarıyıl, kayıtlı olduğu yükseköğretim programında geçirdiği sure ve başarılı olduğu derslere göre belirlenir.
BAŞVURU YERİ
Başvurular ilgili akademik birim Dekanlık/Müdürlüğe (Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu) elden veya posta yolu ile istenen belgeler tamamlanmış olarak yapılacaktır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
İLİŞİK KESME İŞLEMİ
Yatay geçiş başvurusu yapan öğrenciler kayıt hakkı kazanıncaya kadar halen kayıtlı olduğu üniversitede öğrenime devam edeceklerdir. Kayıt hakkı kazanan öğrenci halen kayıtlı olduğu üniversiteden herhangi bir ilişik kesme işlemi yapmayacaktır. İlişik kesme işlemi Üniversitemize kayıt olduktan sonra üniversiteler arasındaki resmi yazışma ile yapılacaktır.