2024 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu
2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.
2024 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu, Akademik Takvim
2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.
2024 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yaz Okulu Tarihleri
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından yayımlanan 2024 yaz okulu takvimine göre yaz okulu kayıtları 24 Haziran – 08 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yaz okuluna kaydını yaptıran öğrenciler için Yaz Okulu dersleri 16 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Yaz okulu derslerinin bitişi ise 16 Ağustos 2024 tarihinde olacaktır. Yaz okulu dönem sonu sınavları ise 19 – 22 Ağustos 2024 tarihleri arasında olacaktır.
Yaz Okulu Başlamasına Kalan Süre- Geri Sayım
2024 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yaz Okulu Akademik Takvimi
- Açılacak Derslerin İlgili Kurullarda Kesinleştirilerek Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına Gönderilmesinin Son Günü 07 Haziran 2024
- Açılacak Derslerin Öğrenci Bilgi Sisteminden ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı /Dekanlık/Müdürlükler Tarafından İnternet Sayfalarında İlan Edilmesi 14 Haziran 2024
- Derse Kayıt (Misafir öğrenciler dâhil) 24 Haziran – 08 Temmuz 2024
- Ders Ücretlerinin Yatırılması 24 Haziran – 08 Temmuz 2024
- Derslerin ÖİDB Tarafından Onaylanması 24 Haziran – 09 Temmuz 2024
- Açılan/Kapatılan Derslerin Belirlenmesi ve İlanı 10 Temmuz 2024
- Ders Ekleme-Çıkarma İşlemleri ve Ders Ücretlerinin Yatırılması (Kontenjan dolmaması nedeniyle açılamayacak derslere kayıt olan öğrencilerin bir başka dersi seçmesi) 11 – 12 Temmuz 2024
- DERSLERİN BAŞLAMASI 16 Temmuz 2024
- Ara Sınavlar 29 Temmuz – 01 Ağustos 2024
- Ara Sınav Not Girişlerinin Son Günü 05 Ağustos 2024
- Ara Sınav Notlarının Onaylanmasının Son Günü 06 Ağustos 2024
- Mazeret Sınavları 12 – 15 Ağustos 2024
- Mazeret Sınavları Not Girişlerinin Son Günü 16 Ağustos 2024
- Derslerin Son Günü 16 Ağustos 2024
- Yaz Öğretimi Sonu Sınavları 19 – 22 Ağustos 2024
- Yaz Öğretimi Sonu Sınav Not Girişlerinin Son Günü 24 Ağustos 2024
- Yaz Öğretimi Sonu Sınav Notlarının Onaylanmasının Son Günü 25 Ağustos 2024
AÇIKLAMALAR
1-(Yıllık eğitim yapılan programlar dâhil değildir.
2- Ara sınav haftasında dersler yapılmaya devam edecektir ve ara sınavlar ders saatleri dışında yapılacaktır.
3- Mazeret sınavları ara sınavlara mazeretlerinden dolayı katılamayan öğrenciler için olup sınavlar ders saatleri dışında yapılacaktır.
2024 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yaz Okulu Kayıtları
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Üniversitemiz ve diğer Üniversite öğrencilerinin misafir olarak yaz öğretimi ders kayıt işlemlerine ilişkin duyurularımızı ve kılavuzlarımızı dikkatle inceleyerek, aşağıda belirtilen tarihlerde derse kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.
RTEÜ Yaz Öğretimi Yönergesi için tıklayınız.
YAZÖĞRETİMİ DERS KAYITLARI HAKKINDA AÇIKLAMALAR
- Yaz öğretiminde ders alma kurallarına göre ders seçimleri yapılmalıdır.
- Üniversitemiz ve diğer Üniversite öğrencilerinin misafir olarak derse kayıtları ve ders ücretlerinin yatırılması 24 Haziran – 08 Temmuz 2024 tarihlerinde yapılacaktır.
- Üniversitemiz öğrencileri için; yaz öğretiminde alınması düşünülen ders belirlendikten sonra eğer müfredatında yer alan bir ders ise mutlaka müfredatından seçim yapılmalıdır.
- Öğrencinin müfredatında olmayan dersler “Diğer ProgramlardanDersSeç” alanındanseçilecektir. Farklı programdan ders almak için öğrenci kayıtlı olduğu bölüm başkanlığına “Yaz Öğretimi Ders Alma Formu” ile başvuru yapmak zorundadır.
- Üniversitemizde yaz öğretimi yapılmayan programların dersleri ile öğrencinin kayıtlı bulunduğu programda almak istediği ancak Üniversitemizde yaz öğretiminde açılmayan dersler diğer Üniversitelerin yaz öğretiminden “Yaz Öğretimi Diğer Üniversitelerden Ders Alma Formu” ile öğrenci kayıtlı olduğu bölüm başkanlığına başvuru yapıp talebinin uygun görülmesi hâlinde alabilir. Yönetim kurulunun olumlu kararı olmadan yaz öğretiminde başka bir Üniversiteden ders alınamaz. Diğer Üniversitelerden ders alacak öğrencilerin bölüm-birim kararı süreçlerini dikkate alınarak kayıtlı oldukları bölüm başkanlığına ders alacakları üniversitenin yaz öğretimi akademik takviminde belirtilen ders seçim tarihinden en az beş işgünü öncesinden başvuru yapmaları gerekmektedir.
- Ders kayıt haftası bittikten sonra açılması kesinleşen dersler ilan edilecektir. Öğrenci sayısı 15’ten az olan dersler açılmayacaktır. Açılmayan derslerin yerine ders ekleme çıkarma tarihlerinde değişiklik yapılabilecektir. Ders değişiklik yapılmak istenmezse bu derslerin ücretleri iade edilecektir.
DERSE KAYIT TARİHLERİ (24 Haziran – 08 Temmuz 2024 saat: 11:00’de sistem açılacaktır.) Üniversitemiz öğrencilerinin yaz öğretimi derse kayıt kılavuzu için tıklayınız.
Diğer Üniversiteler öğrencilerinin misafir olarak yaz öğretimi derse kayıt kılavuzu için tıklayınız.
1- Üniversitemiz öğrencileri Öğrenci bilgi sistemine giriş yapabilmek için REBİS (Bilgi yönetim Sistemi) adresine gidilir. Açılan sayfadan kurumsal e-posta adresi ve şifre ile Öğrenci Bilgi Sistemine (OBS) giriş yapabilirsiniz. Kayıt Yenileme İşlemleri altında bulunan Ders Kayıt İşlemleri (Yaz Öğretimi) alanından derse kayıt kılavuzunda belirtildiği şekilde 24 Haziran – 08 Temmuz 2024 tarihlerinde ders seçimleri yapılabilecektir.
2- Diğer Üniversitelerde öğrenim gören öğrenciler MİSAFİR ÖĞRENCİ olarak (https://ogrenci.erdogan.edu.tr/OBS_MisafirOgrenciKaydi) adresinden T.C. Kimlik numaraları ile sorgulama yapılarak Öğrenci Bilgi Sistemi(OBS)’ne giriş yapılır. Gelen ekrandan istenilen bilgiler girilerek “Öğrenci Kaydını Oluştur” ile öğrenci misafir olarak kayıt edilir. Şifre SMS ile gönderilir. Kullanıcı adı ve şifre ile (https://ekampus.erdogan.edu.tr) adresinden öğrenci bilgi sistemine giriş yapabilirsiniz. Kayıt Yenileme İşlemleri altında bulunan Ders Kayıt İşlemleri (Yaz Öğretimi) alanından derse kayıt kılavuzunda belirtildiği şekilde 24 Haziran – 08 Temmuz 2024 tarihlerinde ders seçimleri yapılabilecektir.
DERS SEÇİM İŞLEMİ
Alınacak dersler “AÇILAN DERSLER” kısmında listelenmektedir. Kayıt yapılacak dersler, alınması gereken derslerin başında bulunan “+” işareti tıklanarak “SEÇTİĞİNİZ DERSLER” e eklenip, tüm seçilen dersler taslak olarak kayıt edilip danışman onayına gönderilir. Yaz öğretiminde en fazla 4 ders seçilebilir. Ders seçimi yapıldıktan sonra ödemeniz gereken toplam öğrenim ücreti hesaplanacaktır. Öğrenim ücreti borcunuzu ödedikten sonra derslerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından onaylanması 24 Haziran – 09 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra öğrenci ders kaydını gerçekleştirmiş olur.
ÖĞRENİM ÜCRETİ/KATKI PAYI ÖDEME (24 Haziran – 08 Temmuz 2024)
Ders seçiminden sonra oluşan toplam ücret ekranda görülecek olup, ödeme Ziraat Bankası’nın herhangi bir ATM’sinden Banka Kartı kullanmadan yapılabilecektir. Öğrenim ücreti ödendikten sonra danışmanlar tarafından derse kayıtları kesinleştirilecektir. Kayıt kesinleştirildikten sonra tekrar ders seçimi yapılamaz.
Ziraat Bankası ATM’lerinden Öğrenim Harçları Yatırma İşlemi
Kartsız İşlem-Ödeme İşlemleri-Eğitim Ödemeleri-Üniversite Ödemeleri-Recep Tayyip Erdoğan Ün. –Öğrenci Numarası ile giriş yapılacaktır.
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI İLETİŞİM | ||
Santral | 0 464 223 81 07 / 0 464 223 61 26 Dahili 4205 | |
e-posta | oidb@erdogan.edu.tr | |
Web adresi | https://oidb.erdogan.edu.tr/ | |
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI | ||
ÖNLİSANS ÖĞRENCİ İŞLERİ 0 464 223 61 26 Dahili No 4219 – 4231 | LİSANS ÖĞRENCİ İŞLERİ 0 464 223 61 26 Dahili No 4239 – 4207- 4210 | |
HARÇ İŞLEMLERİ | 0 464 223 61 26 Dahili No 4216 |
Yaz Öğretimi Açıklamalar
1-Yaz öğretiminde bir dersin açılabilmesi için ön lisans ve lisans programlarında o derse kayıtlı öğrenci sayısı en az on beş olmalıdır. Yetersiz başvuru nedeniyle açılamayacak dersler olması durumunda, bu dersler ayrıca ilan edilecektir.
2-Yaz öğretimi eğitim-öğretim süresi (final sınavları hariç) en az 5 haftadır.
3- Yaz öğretiminde açılan her ders için, o dersin ilgili yarıyılında yapılan toplam ders saati kadar ders yapılır.
4-Yaz döneminde ders alan öğrencilerin başarı durumlarının değerlendirilmesinde;
- a) Yaz öğretiminde derslere devam zorunludur. Bir dersin daha önceki yarıyıllarda devam koşulu yerine getirilmiş olsa bile Yaz öğretiminde devam zorunluluğu kaldırılamaz. Yaz öğretimi devamı, daha sonraki yarıyıllardaki devam şartını sağlamaz. Derse devam konusunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.
- b) Yaz öğretiminden ders alan öğrencilerin başarı durumları ve yaz öğretimi sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır.
5- Birinci ve ikinci öğretim öğrencileri yaz öğretiminde dersleri birlikte alırlar.
6- Açılacak-kapatılacak dersler ve yapılacak işlemler ilgili akademik birimler ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilan edilecektir. Bu nedenle birim ve ÖİDB web sayfalarının takip edilmesi gerekmektedir.
Üniversitemiz öğrencilerinin Yaz Öğretiminde ders alma koşulları
1- Yaz öğretiminde isteyen öğrenci en çok 4 (dört) ders alabilir. Ancak, yaz öğretiminde öğrencinin alacağı derslerin haftalık ders yükü toplam 40 ders saatinden fazla olamaz.
2- Yaz öğretiminde ders ekleme-çıkarma işlemleri uygulanmaz. Ancak, dersin açılabilmesi için yeterli öğrenci sayısının sağlanmaması nedeniyle açılamayan derse kayıt yaptıran öğrenci, açık olan bir başka derse kayıt yaptırabilir. Öğrenci kapanan dersin yerine başka bir derse kaydolmak istemezse ders öğrencinin üzerinden silinir ve dersin ücreti öğrenciye iade edilir.
3- Yaz öğretiminden yararlanmak isteyen öğrenci;
a) Daha önce güz veya bahar yarıyıllarında alıp başarısız olduğu dersleri alabilir.
b) Güz veya bahar yarıyılında açıldığı hâlde almadığı ya da alamadığı ve varsa ön koşulunu başarmış olduğu dersleri alabil
c) Daha önceki dönemlerdeki tüm derslerini başarmış yan dal ya da çift ana dal yapmakta olan öğrenciler bir üst yarıyıldan açılan dersleri alabilir.
ç) GANO’su en az 3.00 olan öğrenciler, bir üst yarıyıla ait dersleri alabilir. d) Ortalamayla başarılı olduğu dersleri not yükseltmek amacıyla alabilir.
e) GANO’su 00’nin altında olan öğrenciler yalnız başarısız olduğu ve ortalama ile başarılı olduğu dersleri alabilirler.
f) Bitirme çalışması, proje ve benzeri derslerin alınabilmesi için öğrencilerin bu dersleri yaz öğretiminden önce almış ve ancak başaramamış olmaları gerek Yaz öğretimi sonunda mezun olacak öğrenciler bu şarttan muaftır.
4- Öğrencinin kayıtlı bulunduğu fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulunda almak istediği dersin açılmaması veya açılamaması durumunda, içeriği en az % 80 uyumlu, ders saatleri ve/veya kredi/AKTS saatleri aynı ya da daha fazla olan eş değer dersi Üniversitemizdeki farklı programdan alabilir. Bu durumda öğrenci bölüm başkanlığına başvuru yapar. Öğrencinin başvurusu bölüm başkanlığı tarafından değerlendirilir ve Fakülte/Yüksekokulu/Meslek Yüksekokulu yönetim kurulu kararı ile kesinleşir. Birim Yönetim Kurulunun olumlu kararı olmadan yaz öğretiminde başka bir programdan ders alınamaz.
Üniversitemiz öğrencilerinin Yaz Öğretiminde diğer yükseköğretim kurumlarından ders almaları
1- Üniversitemizde yaz öğretimi yapılmayan programların dersleri ile öğrencinin kayıtlı bulunduğu programda almak istediği ancak Üniversitemizde yaz öğretiminde açılmayan veya açılamayan dersler diğer Üniversitelerin yaz öğretiminden alınabilir.
2- Diğer Üniversitelerin yaz öğretiminden ders alınabilmesi için öğrencinin yaz öğretiminden ders alacağı Üniversitenin ilgili programına ait taban puanın, öğrencinin kayıtlı olduğu programın Üniversiteye giriş yılındaki merkezî yerleştirme puanına eşit veya bu puandan yüksek olması gerekir. Örnek: 2021 Yılı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı Taban Puanı 300,41304, ders alınan programın taban puanı en az 300,41304 olmalıdır.)
3- Başka bir Üniversitenin yaz öğretiminden ders almak isteyen öğrenci bu talebini, almak istediği dersin veya derslerin içeriği, saati ve kredi/AKTS bilgilerini gösteren belgelerle birlikte ilgili bölüm başkanlığına yapar. Talebin, bölüm başkanlığı ve ilgili yönetim kurulunca uygun görülmesi hâlinde, öğrenci diğer Üniversitelerin yaz öğretiminden ders alabilir. Yönetim kurulunun olumlu kararı olmadan yaz öğretiminde başka bir Üniversiteden ders alınamaz.
Diğer Üniversitelerden ders alacak öğrencilerin bölüm-birim kararı süreçlerini dikkate alınarak kayıtlı oldukları bölüm başkanlığına ders alacakları üniversitenin yaz öğretimi akademik takviminde belirtilen ders seçim tarihinden en az beş işgünü öncesinden başvuru yapmaları gerekmektedir.
4- Öğrenciler yaz öğretiminde; bitirme çalışması, proje ve benzeri dersler diğer Üniversitelerin yaz öğretiminden alınamaz.
5-DiğerÜniversitelerin yaz öğretiminden alınan derslere ait transkriptler güz yarıyılı ders kayıtlarının başlama tarihinden en az beş gün önce ilgili bölüm/ana bilim dalı başkanlığına teslim etmek zorundadırlar.
Yaz Öğretimi Ücretleri
Yaz öğretimi ücretlidir. Öğrenci hangi birimde yaz öğretiminde ders alacak ise o birim için belirlenen ücret tablosunda yer alan ücreti yatırmalıdır. Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden ders seçimleri yapıldıktan sonra başvuru tarihleri içinde T.C. Kimlik Numaralarıyla Ziraat Bankasının Türkiye genelindeki tüm ATM’lerinden yatırılabileceklerdir.
Örnek ders ücreti hesaplama:
Öğrencilerden alınacak öğretim ücreti; Dersin toplam haftalık ders saati x 14 hafta x azami ders saati ücreti (varsa x azami ders saat ücreti katı) formülüne göre hesaplanacaktır.
Öğrencinin ders aldığı program | Dersin1 saatlik ücreti (TL) | Dersin toplam saati (T+U+L) | Ders toplam saati ücreti | Toplam Ders Ücreti ( Ders toplam saat ücreti x 14 Hafta)
16,12 x 14=225,68 |
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi | 4,03 | 4 | 4,03 x 4=16,12 |
ÜCRETLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA
Bir dersin ücreti, dersi veren Fakülte/ /Yüksekokul/MYO saat ücretinden hesaplanır.
1-Öğrencinin program dili %30 yabancı dilde veya Türkçe ise hesaplanan ücreti öder. Ders Ücreti ( Ders toplam saat ücreti x 14 Hafta)
2-Program dili %100 yabancı dil ve uluslararası öğrencilerin programın diline göre hesaplanan ücretinin kaç katı ödeme yapacaklarına ÜNİVERSİTE YÖNETİM KURULU tarafından karar verilir.
2024 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yaz Okulu Ücretleri
BİRİMLER | Ders Saat Ücreti TL |
Ardeşen Turizm Fakültesi | 2,60 |
Eğitim Fakültesi | 2,60 |
Fen-Edebiyat Fakültesi (Fen Programı) | 2,87 |
Fen-Edebiyat Fakültesi(Edebiyat Ve Sosyal Programı) | 2,48 |
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi | 3,06 |
İlahiyat Fakültesi | 2,60 |
Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi | 4,03 |
Sağlık Bilimleri Fakültesi | 2,60 |
Spor Bilimleri Fakültesi | 2,60 |
Su Ürünleri Fakültesi | 3,14 |
Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi | 3,14 |
Ziraat Fakültesi | 4,03 |
Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu | 2,03 |
Güneysu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu | 2,03 |
Adalet Meslek Yüksekokulu | 2,23 |
Ardeşen Meslek Yüksekokulu | 2,23 |
Pazar Meslek Yüksekokulu | 2,23 |
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu | 2,23 |
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu | 2,23 |
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu | 2,23 |
2024 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yaz Okulu Sıkça Sorulan Sorular
Yaz öğretimi takvimini, açılması önerilen dersleri ve ücretlerini nereden öğrenebilirim?
İlgili yılın yaz öğretimi akademik takviminde belirtilen tarihlere göre Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile kayıtlı olunan akademik birim internet sayfalarından itibaren öğrenebilirsiniz.
Yaz öğretiminde hangi dersler açılmaktadır?
Güz ve bahar dönemlerindeki bütün zorunlu ve seçmeli dersler Yaz öğretiminde açılmayabilir. Açılacak dersler birimler tarafından belirlenmektedir.
Yaz öğretiminde derslerin açılması için kayıtlı öğrenci sayısı şartı var mıdır?
Yaz öğretiminde bir dersin açılabilmesi için ön lisans ve lisans programlarında o derse kayıtlı öğrenci sayısı en az 15 (on beş) olmalıdır. Bu sayıya Üniversitemiz ve diğer Üniversite öğrencileri de dahildir.
Yaz öğretiminde en fazla kaç ders alabilirim?
En fazla 4 ders olmak kaydıyla yaz öğretiminde haftalık 40 saati aşmayacak şekilde ders alınabilir.
Yaz öğretiminde hangi dersleri alabilirim?
- a) Daha önce güz veya bahar yarıyıllarında alınıp başarısız olunan dersler alınabilir.
- b) Güz veya bahar yarıyılında açıldığı hâlde almadığı ya da alamadığı ve varsa ön koşulunu başarmış olduğu dersleri alabili
- c) Daha önceki dönemlerdeki tüm derslerini başarmış yan dal ya da çift ana dal yapmakta olan öğrenciler bir üst yarıyıldan açılan dersleri al
ç) GANO’su en az 3.00 olan öğrenciler, bir üst yarıyıla ait dersleri alabilirler. d) Ortalamayla başarılı olunan dersler not yükseltmek amacıyla alınabilir.
(e) GANO’su 2.00’nin altında olan öğrenciler yalnız başarısız oldukları ve ortalama ile başarılı oldukları dersleri alabilirler.
(f) Bitirme çalışması, proje ve benzeri derslerin alınabilmesi için öğrencilerin bu dersleri yaz öğretiminden önce almış ve ancak başaramamış olmaları gerekir. Yaz öğretimi sonunda mezun olacak öğrenciler bu şarttan muaftır.
Yaz öğretiminde seçmiş olduğum dersler açılmazsa ne yapmam gereklidir?
Yeterli öğrenci sayısına ulaşılamadığı için açılamayan derslere kayıtlı öğrenciler, açılmayan derslerin yerine başka dersleri seçebilirler veya ücretlerinin iadesini isteyebilirler.
Farklı birimlerden ya da bölümlerden/programlardan ders alacak öğrenciler bağlı bulundukları bölüm başkanlıklarına başvuru yaparak, başvuruları bölüm başkanlığı ve ilgili Fakülte/ Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu yönetim kurulunca değerlendirilir. Yönetim kurulunun olumlu kararı olmadan yaz öğretiminde başka bir programdan ders alınamaz.
Diğer programlardan ders alacak öğrencilerin bölüm-birim kararı süreçlerini dikkate alınarak kayıtlı oldukları bölüm başkanlığına yaz öğretimi akademik takviminde belirtilen ders seçim tarihinden önce başvuru yapmaları gerekmektedir.
Yaz öğretiminde açılmayan bir dersi başka bir üniversiteden alabilir miyim?
Diğer Üniversitelerin Yaz Öğretimlerinde ders almak isteyen üniversitemiz öğrencilerinin, alacakları derslerin üniversitemizde açılmamış olması koşuluyla; derslerin içeriği, saati ve kredi/AKTS bilgilerini gösteren belgelerle birlikte talepleri bölüm başkanlığı ve ilgili Fakülte/ Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu yönetim kurulunca değerlendirilir. Yönetim kurulunun olumlu kararı olmadan yaz öğretiminde başka bir Üniversiteden ders alınamaz.
Yaz öğretiminde başka bir üniversiteden ders almak mümkün müdür?
Diğer Üniversitelerin yaz öğretimlerinden ders almak isteyen Üniversitemiz öğrencilerinin, alacakları derslerin kayıtlı oldukları programda yaz okulunun açılmamış olması veya derslerin üniversitemizde açılmamış olması gerekmektedir. Buna göre;
1- Öğrencinin yaz öğretiminde ders alacağı Üniversitenin ilgili programına ait taban puanın, öğrencinin kayıtlı olduğu programın Üniversiteye giriş yılındaki merkezî yerleştirme puanına eşit veya bu puandan yüksek olması gerekir. Örnek: 2021 Yılı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı Taban Puanı 300,41304, ders alınan programın taban puanı en az 300,41304 olmalıdır.)
2- Başka bir Üniversitenin yaz öğretiminde ders almak isteyen öğrenci bu talebini, almak istediği dersin veya derslerin içeriği, saati ve kredi/AKTS bilgilerini gösteren belgelerle birlikte ilgili bölüm/ana bilim dalı başkanlığına yapar. Talebin, bölüm başkanlığı ve ilgili yönetim kurulunca uygun görülmesi hâlinde, öğrenci diğer Üniversitelerin yaz okullarından ders alabilir. Yönetim kurulunun olumlu kararı olmadan yaz öğretiminde başka bir Üniversiteden ders alınamaz.
3- Diğer Üniversitelerden ders alacak öğrencilerin bölüm-birim kararı süreçlerini dikkate alınarak kayıtlı oldukları bölüm başkanlığına ders alacakları üniversitenin yaz öğretimi akademik takviminde belirtilen ders seçim tarihinden en az beş işgünü öncesinden başvuru yapmaları gerekmektedir.
Yaz öğretiminde başka bir üniversiteden hangi dersler alınabilir?
Diğer Üniversitelerin yaz öğretiminden; bitirme çalışması, proje ve benzeri dersler hariç alınabilecek dersler “Yaz öğretiminde hangi dersleri alabilirim” sorusunun cevabında belirtilmiştir.
Yaz Öğretiminde sınavlar nasıl olmaktadır?
Yaz Öğretiminde not değerlendirme sistemi dersin öğretim yılı içerisinde (güz-bahar) nasıl verildiyse aynı şekilde olmak zorundadır. Örneğin normal dönemde final sınavı olan bir dersin yaz okulunda da final sınavı olmak zorundadır. Yaz öğretiminde final için mazeret ve bütünleme sınavı yapılmamaktadır.
Bütünlemeye kalan ders/derslerden geçme durumunda ücret iadesi nasıl olmaktadır?
Yaz Öğretimine kayıt yaptıran öğrencilerin bütünleme sonuçları açıklandıktan sonra başarılı oldukları dersler için ödemiş oldukları ücretleri, ücret iadesini başvuru yaparak alabilirler.
2024 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yaz Okulunda Açılacak Dersler
2023-2024 Yaz Öğretiminde açılacak dersler için tıklayınız.
Açılan Diğer Yaz Okulları İçin Tıklayınız
Yaz Okulunu Başka Üniversiteden Nasıl Alırım?
Yaz Okulunu Online Yapan Üniversiteler için TIKLAYINIZ