2024 İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Yaz Okulu
2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.
2024 İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu
2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.
2024 İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Yaz Okulu Tarihleri
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi tarafından yayımlanan 2024 yaz okulu takvimine göre yaz okulu kayıtları 16 – 17 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yaz okuluna kaydını yaptıran öğrenciler için Yaz Okulu dersleri 22 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Öğretim sonunda uygulanacak sınavlar ise 9 – 13 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak.
Yaz Okulu Başlamasına Kalan Süre- Geri Sayım
2024 İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Yaz Okulu Akademik Takvimi
Akademik Faaliyet | Tarih |
Açılacak Derslerin Dekanlıklar/Müdürlükler tarafından Rektörlüğe Bildirilmesinin Son Günü | 5 Temmuz 2024 Cuma |
Ders Ön Kayıtları www.osymli.com | 16 Temmuz 2024 Salı – 17 Temmuz 2024 Çarşamba |
Açılacak Derslerin ve Haftalık Ders Programlarının İlan Edilmesinin Son Günü | 18 Temmuz 2024 Perşembe |
Ders Kesin Kayıtları / Danışman Onayları | 19 Temmuz 2024 Cuma |
Demokrasi ve Milli Birlik Günü | 15 Temmuz 2024 Pazartesi |
DERSLERİN BAŞLAMASI / SONA ERMESİ | 22 Temmuz 2024 Pazartesi – 6 Eylül 2024 Cuma www.osymli.com |
Zafer Bayramı | 30 Ağustos 2024 Cuma |
FİNAL SINAVLARI | 9 Eylül 2024 Pazartesi – 13 Eylül 2024 Cuma |
Sınav Notlarının İlan Edilmesinin ve Sınav Not Dökümlerinin ÖİDB’ye Teslim Edilmesinin Son Günü | 20 Eylül 2024 Cuma |
Sınav Evrakı Saklama Zarflarının Fakülte/Enstitü Sekreterliklerine Teslim Edilmesinin Son Günü | 20 Eylül 2024 Cuma |
2024 İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Yaz Okulu Yönetmeliği
Yaz Öğretiminin Tanımı, Amacı, Süresi ve Ücretler
Yaz öğretiminin tanımı
MADDE 5 – (1) Yaz öğretimi, bir eğitim öğretim yılının normal iki yarıyılının dışında kalan ve yaz tatilini kapsayan aylar içinde uygulanan eğitim programıdır.
(2) Yaz öğretiminin açılması ile ilgili esaslar Senato tarafından belirlenir.
(3) Yaz öğretimi isteğe bağlı olup, tüm eğitim öğretim aşamalarında açılabilir.
Yaz öğretimin amacı
MADDE 6 – (1) Yaz öğretiminin amaçları şunlardır:
a) Öğrencilerin, üniversitenin eğitim öğretim imkanlarından yaz aylarında da yararlanmalarını sağlayarak eğitim öğretimin verimliliğini artırmak,
b) Güz ya da bahar yarıyıllarında bazı dersleri alamamış; aldıkları dersten başarısız olmuş ya da genel ağırlıklı not ortalamasını yükseltmek için başarılı olduğu bir dersi tekrarlamak isteyen öğrencilere ek imkan sağlamak, güz ve bahar yarıyıllarındaki derslerde yığılmaları önlemek,
c) Başarılı öğrencilerin daha kısa sürede mezun olabilmelerine imkan sağlamak,
ç) Yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim veya araştırma kurumlarında çalışan ve ancak yaz aylarında uygun zamanları olan öğretim elemanlarından ders, seminer, kurs ve benzeri etkinlikler yoluyla yararlanmak,
d) Diğer yükseköğretim kurumlarındaki öğrenciler ile kamu ve özel sektör personelinin İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin eğitim öğretim imkanlarından yararlanmalarını sağlamak,
e) Erasmus ve uluslararası öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışına giden, yatay/dikey geçişle gelen veya çift anadal/yandal yapan öğrencilerin, eğitimleri sırasında alt yarıyıllardan hiç alamadıkları veya alıp başarısız oldukları dersleri yaz öğretiminde almalarına imkan sağlamak.
Yaz öğretiminin süresi
MADDE 7 – (1) Yaz öğretimi, bahar yarıyılı sonu sınavlarının tamamlanmasından en az iki hafta sonra başlayacak şekilde Senato tarafından belirlenir ve akademik takvimde ilan edilir.
(2) Yaz öğretiminin süresi en az yedi haftadır. Bu süreyi izleyen hafta içinde yaz öğretimi yarıyıl sonu sınavları yapılır.
(3) Yaz öğretiminde geçen süre normal eğitim öğretim süresinden sayılmaz. Azami öğrenim süresini, izleyen güz yarıyılı başında dolduracak öğrenciler de yaz öğretiminden yararlanabilirler.
Ücretler
MADDE 8 – (1) Yaz öğretiminde öğrencilerden alınacak ücretler ile ders veren öğretim elemanlarına ödenecek ücretler Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.
(2) Yaz öğretiminde öğrencilerden alınacak ücretler; bölüm/program dersleri için derslerin kredi yüküne göre, yabancı dil hazırlık sınıfı kuru için ise belirlenen kur ücretine göre, ön kayıt esnasında tahsil edilir.
(3) Yaz öğretiminde; YGS/LYS sınav sonucuna göre ÖSYS Kılavuzu’nda yer alan Üniversitenin burslu kontenjanlarına ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrencilere, ÖSYM burs oranlarının yarısı kadar indirim yapılır.
(4) Başvurduğu halde açılmayan dersler için öğrencinin yatırdığı ders kayıt ücreti iade edilir.
(5) Yaz öğretiminde açılan bir derse kayıt yaptırdığı halde devam etmeyen veya başarısız olan öğrencinin ücreti iade edilmez.
Ders ve Kayıtlara İlişkin Esaslar
Açılacak dersler
MADDE 9 – (1) Yaz öğretiminde açılacak dersler ile bu dersleri verecek öğretim elemanları, bölüm/program, anabilim dalı kurullarının teklifi üzerine fakülte, enstitü ve yüksekokul kurullarınca en geç bahar yarıyılının son haftası içinde belirlenir ve Senato tarafından onaylanır. Açılacak dersler ön kayıt için Öğrenci İşleri Otomasyon Sistemi ile Üniversite internet sayfasında ilan edilir.
(2) Yaz öğretiminde bir dersin açılabilmesi için o derse en az on öğrencinin kayıt yaptırmış olması gerekir. Bir derse kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısı ondan az ise bu dersin açılıp açılmaması kararını ilgili yönetim kurulu verir. Bir derse kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısı kırkı geçerse o ders için birden çok şube açılabilir.
(3) Yaz öğretiminde ön kayıt süresi sonunda yeterli öğrencisi bulunmayan dersler açılmaz.
(4) Tüm lisans ve lisansüstü eğitim programlarında yer alan zorunlu dersler verilmeleri gereken yarıyıllarda açılır. Bu dersler yaz öğretimine ertelenmez.
(5) Yaz öğretiminde ders alınması sırasında ön şart ve ön şartlı derslere ilişkin hükümler saklıdır.
Öğrenci kabulü
MADDE 10 – (1) Yaz öğretimine aşağıda belirtilen şartları sağlayan öğrenciler kabul edilir:
a) Kayıt dondurma, izinli sayılma ve uzaklaştırma gibi ilgili mevzuat hükümlerine göre yaz öğretimine devam etmesine engel durumu olmayan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencileri,
b) Başka bir üniversiteye kayıtlı öğrenciler ile derslere yaşam boyu eğitim çerçevesinde katılmak isteyenlerden, başvuruları ilgili yönetim kurulları tarafından onaylananlar.
Öğrenci kayıtları
MADDE 11 – (1) Yaz öğretiminde ders alacak öğrencilerin kayıtları, ön kayıt ve kesin kayıt olarak iki aşamada yapılır. Bu kayıt işlemlerinin tarihleri akademik takvimde ilan edilir.
(2) İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencileri yaz öğretiminde açılan derslere, tabi oldukları kayıt yenileme ve ders alma şartlarına göre Öğrenci Otomasyon Sistemini kullanarak kayıt olurlar.
(3) İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi dışından gelen ve başvuruları ilgili yönetim kurulları tarafından onaylanan öğrencilerin kayıtlarını Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yapar.
Ders yükü
MADDE 12 – (1) Yaz öğretiminde açılan derslerin yükü, Üniversitenin ilgili öğretim programında ders için tanımlanan kredi yükü kadardır.
(2) Yaz öğretiminde açılan her ders için, normal bir yarıyılda yapılan toplam ders saati kadar ders yapılır.
(3) Bir öğrenci yaz öğretiminde en çok üç ders alabilir.
Derslere devam
MADDE 13 – (1) Öğrenciler, daha önce aldıkları derste devam şartını sağlamış olsalar dahi, yaz öğretiminde aldıkları derslere devam etmek zorundadırlar.
(2) Yaz öğretiminde dersin devam şartını sağlayamayan öğrenci, o dersin yaz öğretimi yarıyıl sonu sınavına katılamaz ve devamsızlık sebebiyle başarısız sayılır.
Dersten çekilme
MADDE 14 – (1) Yaz öğretiminde dersten çekilme, ders ekleme–bırakma ve izinli sayılma işlemi uygulanmaz.
Başarı Değerlendirme ve Sınavlar
Başarı değerlendirmesi
MADDE 15 – (1) Yaz öğretiminde alınan dersin başarı notunun belirlenmesinde; 27/6/2011 tarihli ve 27977 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ve 26/2/2012 tarihli ve 28216 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uygulanır.
(2) Yaz öğretiminde açılacak derslere ait başarı değerlendirme sistemi, yaz öğretiminin ilk haftası içinde ilgili öğretim elemanı tarafından otomasyon sisteminde ilan edilir.
Sınavlar
MADDE 16 – (1) Yaz öğretiminde açılan her ders için en az bir ara sınav ve bir yarıyıl sonu sınavı yapılır. Ara sınav haftasında normal eğitim öğretim devam eder.
(2) Yaz öğretiminde sadece açılan dersler ve bu derslere kayıtlı öğrenciler için ara sınav ve yarıyıl sonu sınavları yapılır.
(3) Öğrenciler yaz öğretiminde not ortalamalarını yükseltmek amacıyla daha önce almış oldukları dersleri tekrar alabilirler. Öğrencinin transkriptinde son almış olduğu not geçerli sayılır. Yaz okulunda alınan derslerin başarı notları güz yarıyılı başında hesaplanan not ortalamalarında dikkate alınır.
Farklı bir program veya üniversiteden ders alma
MADDE 17 – (1) Öğrencinin kayıtlı bulunduğu fakülte/yüksekokul veya enstitüde ders açılmadığı taktirde, öğrenci bu dersi, Üniversite içinde başka bir fakülte/yüksekokul veya enstitüden alabilir. Bunun için diğer fakülte/yüksekokul veya enstitüden alınacak dersin denkliğinin, içerik, dil, kredi ve saat açısından ilgili yönetim kurulu tarafından kabul edilmesi gerekir.
(2) Öğrenciler yaz öğretiminde ilgili yönetim kurulunun onayı ile Üniversiteye kayıt yaptırılan yılda kayıtlı olunan lisans programının taban puanından daha yüksek bir puana sahip olan başka bir yükseköğretim kurumundan ders alabilirler. Yaz öğretiminde farklı bir üniversiteden ders alabilmek için, o dersin kendi fakülte/yüksekokul veya enstitüsünde, öğrencinin başvurmuş olmasına rağmen açılmamış olması gerekir.
(3) Öğrenci, farklı üniversiteden alınacak dersin müfredat, dil, kredi ve saatini ayrıca yaz öğretimi akademik takvimini içeren resmi belgeyi, önceden kendi fakülte/yüksekokul veya enstitüsüne verir. Bunun ilgili yönetim kurulu tarafından uygun görülmesi halinde, farklı üniversiteden ders alınabilir.
(4) Yaz öğretimine Üniversite dışından kaydolan öğrencilere; yaz öğretiminin süresini, başardıkları derslerin adını, aldıkları dersin saatini ve başarı notunu gösteren bir belge verilir.
✅TAVSİYE YAZILARIMIZ✅
Yaz Okulunu Başka Üniversiteden Nasıl Alırım?
Açılan Diğer Yaz Okulları İçin Tıklayınız
Yaz Okulunu Online Yapan Üniversiteler için TIKLAYINIZ