2024 Sakarya Üniversitesi Yaz Okulu Akademik Takvim

24.06.2024
A+
A-

2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Sakarya Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Sakarya Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2024 Sakarya Üniversitesi Yaz Okulu Akademik Takvim

2024 Sakarya Üniversitesi Yaz Okulu Akademik Takvim

2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Sakarya Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Sakarya Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2024 Sakarya Üniversitesi Yaz Okulu Tarihleri

Sakarya Üniversitesi tarafından yayımlanan 2024 yaz okulu takvimine göre yaz okulu kayıtları 16-17-18-19 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yaz okuluna kaydını yaptıran öğrenciler için Yaz Okulu dersleri 22 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Öğretim sonunda uygulanacak sınavlar ise 26 Ağustos – 1 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Yaz Okulu Başlamasına Kalan Süre- Geri Sayım

2024 Sakarya Üniversitesi Yaz Okulu Akademik Takvimi

YAZ ÖĞRETİMİ AKADEMİK TAKVİMİ

22 Temmuz – 25 Ağustos 2024

Yaz Öğretimi Derse Yazılma İşlemleri

16-17-18-19 Temmuz 2024

Yaz Öğretimi Başlangıcı www.osymli.com

22 Temmuz 2024

1. HAFTA

22-28 Temmuz 2024

2. HAFTA

29 Temmuz – 4 Ağustos 2024

3. HAFTA

5-11 Ağustos 2024

4. HAFTA

12-18 Ağustos 2024

5. HAFTA

19-25 Ağustos 2024

Yaz Öğretimi Bitişi

25 Ağustos 2024

Yaz öğretimi final sınavları başlangıcı

26 Ağustos 2024

Yaz öğretimi final sınavları bitişi

1 Eylül 2024

Yaz öğretimi final notlarının ilanı

2-8 Eylül 2024

Final Mazeret Sınavları

11-12-13 Eylül 2024

2024 Sakarya Üniversitesi HUKUK Fakültesi Yaz Okulu

2023-2024 Yaz Öğretiminde Açılması Planlanan Dersler

Dersin Kodu

Dersin Adı

Dersin Kredisi

Dersin Yürütücüsü

1

HUK 201

Ceza Hukuku Genel Hükümler I

4+0

Doç. Dr. Mehmet Saydam

2

HUK 204

Ceza Hukuku Genel Hükümler II

4+0

Doç. Dr. Mehmet Saydam

3

HUK 301

Ceza Hukuku Özel Hükümler I

4+0

Doç. Dr. Mehmet Saydam

4

HUK 307

Ticari İşletme Hukuku

4+0

Prof. Dr. Şafak Narbay /

Dr. Öğr. Üyesi Nihan Değirmencioğlu Aydın

5

HUK 309

Medeni Usul Hukuku I

4+0

Arş. Gör. Dr. Recep Aşit

6

HUK 303

Özel Borç İlişkileri

6+0

Dr. Öğr. Üyesi Özkan Özyakışır

7

HUK 312

İdari Yargılama Hukuku

3+0

Doç. Dr. Harun Yılmaz

8

HUK 308

Şirketler Hukuku

4+0

Dr. Öğr. Üyesi Gizem Çoşğun Yıldırım

9

HUK 310

Medeni Usul Hukuku II

4+0

Arş. Gör. Dr. Recep Aşit

10

HUK 405

Deniz Ticareti Hukuku

4+0

Dr. Öğr. Üyesi Gizem Çoşğun Yıldırım

11

HUK 409

Miras Hukuku

4+0

Dr. Öğr. Üyesi Kemal Erdoğan

12

HUK 403

İcra ve İflas Hukuku I

4+0

Dr. Öğr. Üyesi Ozan Tok

13

HUK 407

Kanunlar İhtilafı ve Vatandaşlık Hukuku

4+0

Dr. Öğr. Üyesi Nazlı ALBAYRAK CEYLAN

14

HUK 411

Ceza Muhakemesi Hukuku I

4+0

Arş. Gör. Dr. Kürşat Yemenici

15

HUK 404

Kıymetli Evrak Hukuku

3+0

Prof. Dr. Şafak Narbay /

Dr. Öğr. Üyesi Nihan Değirmencioğlu Aydın

16

HUK 408

Ceza Muhakemesi Hukuku II

4+0

Arş. Gör. Dr. Kürşat Yemenici

17

HUK 406

İcra ve İflas Hukuku II

4+0

Dr. Öğr. Üyesi Ozan Tok

2024 Sakarya Üniversitesi EĞİTİM Fakültesi Yaz Okulu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nda Fakültemizde yaz okulu açılmayacağından ekte verilen dilekçeyi doldurup onay alarak ekte yer alan anabilim dalı bazında ders alabilecekleri üniversite listesinden  ders alabilirler.

2024 Sakarya Üniversitesi SAĞLIK BİLİMLERİ Fakültesi Yaz Okulu

Değerli öğrencilerimiz; fakültemizde yaz okulu açılmayacaktır.

2024 Yılı Yaz Okulu Ücret Tablosu tıklayınız

 

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ YAZ ÖĞRETİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

Yaz Öğretimi Genel Hükümler

Genel Hükümler

Madde 4 – (1) Yaz öğretimi, Sakarya Üniversitesinin ön lisans ve lisans programlarında uygulanır.

Yaz öğretimi süresi, final sınav tarihleri hariç, yedi (7) haftadır.

Madde 5 – (1) Yaz öğretiminde açılacak dersler Güz Yarıyılı Final Sınavları başlama tarihinden önce web sayfalarından ilan edilir.

Madde 6 – (1) Yaz öğretiminde açılacak dersler, bölümün/programın olumlu görüşü, fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu yönetim kurulunun önerisi ve Senato kararı ile belirlenir.

(2)  Bölümde açılacak ders sayısı; Rektörlük ve eğitim birimince belirlenen ortak dersler dışında,

15 ders ile sınırlıdır. Mesleki Eğitim/Uygulama, İşyeri Eğitimi/Uygulaması ve benzeri dersler yaz öğretiminde açılamaz.

(3)  Eğitim biriminde açılacak ortak dersler dekanlık/müdürlük koordinasyonunda belirlenir.

(4)  Yaz öğretiminde açılacak Üniversite Ortak dersleri; Rektörlük koordinasyonunda belirlenir.

Madde 7 – (1) Yaz öğretiminde bir dersin açılabilmesi için o derse kayıtlı öğrenci sayısının en az 20 olması gerekir. Zorunlu hallerde bu sayı ilgili bölümün önerisi, ilgili birimin yönetim kurulu kararı ve Üniversite Yönetim Kurulunun onayıyla değiştirilebilir. Bir ders için birim yönetim kurulu kararı ile birden fazla grup oluşturulabilir.

Derse Yazılma İşlemleri

Madde 8 – (1) Derse yazılma işlemi; akademik takvimde ilan edilen tarihlerde yapılır.

(2)     Yaz öğretimi işleyiş süreci her yıl yaz öğretimi başlamadan önce Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilan edilir.

Madde 9 – (1) Yaz öğretiminde bir öğrenci, çakışma olmaksızın ve kurum içi-kurum dışı toplam en fazla 12 birim saatlik ders alabilir.

Madde 10 – (1) Öğrenciler Yaz Öğretiminde alt yarıyıllara ait hiç almadığı, alıp da başarısız olduğu, geçip de yükseltmek istediği dersleri de alabilir. Bu derslerden aldığı son not geçerlidir. Yaz öğretimi sonunda alınan başarı notları yüzde on sıralamasını değiştirmez.

Madde 11 – (1) Bahar Yarıyılı sonunda bulunduğu yarıyıla kadar alması gereken tüm dersleri almış ve başarmış olmak kaydıyla ağırlıklı genel not ortalaması 3,00 ve üzeri olan lisans öğrencileri yaz okulunda bir üst sınıftan ders alabilir.

Madde 12 – (1) Öğrenciler; Sakarya Üniversitesi’ndeki başka bölüm veya programlardaki ders/dersleri, öğrenim çıktısı ve içeriği uygun olmak kaydıyla Bölüm Başkanlığının uygun görüşü ile alabilirler.

Madde 13– (1) Öğrenciler ders/dersleri, öğrenim çıktısı ve içeriği uygun olmak ve Madde 9’da belirlenen sınır dahilinde Bölüm Başkanlığının uygun görüşü ve Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile Sakarya Üniversitesi dışındaki üniversitelerden de alabilirler.

Madde 14 – (1) Yaz Öğretimi başlangıç tarihi itibariyle Genel Not Ortalaması 1,8 şartını sağlayan öğrenciler, Yaz Öğretiminde Bitirme Çalışması veya Tasarım dersi (Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi hariç) ile birlikte en fazla altı (6) birim saatlik derse yazılabilirler. Ancak Bitirme Çalışması veya Tasarım dersi teslim tarihleri bir sonraki eğitim-öğretim yılı akademik takviminde belirtilen önceki öğrenimlerin kazanılması sınavları başvurusu sırasında, sınavı ise önceki öğrenimlerin kazanılması sınavları tarihlerinde yapılır. Bitirme ve Tasarım derslerine üniversite dışından öğrenci kabul edilmez.

Madde 15 – (1) Yaz Öğretimi başlangıç tarihi itibariyle tüm derslerinden başarılı olmuş ve sadece yaz stajı dersi kalmış olan mezun durumundaki öğrenciler, Staj ya da Staj I veya Staj II ve benzeri isimli Yaz Stajı Derslerinden yalnızca birine, ilgili bölümün koordinasyonunda yazılabilirler. Staj derslerine üniversite dışından öğrenci kabul edilmez.

Başarı Sıralaması ve Not Ortalamaları

Madde 16 – (1) Ara sınıf öğrencilerinin başarı sıralaması, bahar yarıyılı sonunda alınan notlar ile belirlenir. Yaz öğretimi sonunda alınan notlar genel not ortalamasına dahil edilir. Fakat başarı sıralamasını değiştirmez.

Madde 17 – (1) Yaz öğretimi sonunda mezun olan öğrencilerin genel not ortalamaları, üniversite mezuniyet derecelerini etkilemez.

Farklı Üniversiteden Gelecek Öğrencilerin Ders Alma ve Ücret İşlemleri

Madde 18 – (1) Diğer Üniversitelerden gelecek öğrenciler Üniversitelerince verilecek Yönetim Kurulu Kararı ile yaz öğretiminde belirlenen esaslar doğrultusunda I. Öğretim ücretinin iki katını ödemek kaydıyla yaz okulunda açılmış olan derslere kontenjan dahilinde yazılabilirler. Yaz Öğretiminde alınan başarı notları Üniversitemiz öğretim ve sınav yönetmeliklerinin ilgili maddesi kapsamında değerlendirilir.

Dersten Çekilme

Madde 19 – (1) Yaz öğretiminde açılan derse yazılma yapan öğrenciler, en geç yaz öğretiminin ikinci haftasının son mesai gününe kadar dersten çekilme dilekçelerini birimlerine teslim ederek, dersten çekilebilirler.

Yaz Öğretimi Ücretleri

Madde 20 – (1) Yaz öğretimi ders ücretleri eğitim birimi bazında ödenir.

(2)  Yaz öğretiminde ödenecek tutarlar ve ödeme şekli her yıl yaz öğretimi başlamadan önce ÜYK ve senato kararıyla belirlenerek ilan edilir.

Madde 21 – (1) Ders kaydı yaptıktan sonra açılan dersten çıkmak isteyen öğrenciye (üniversite dışından gelen öğrenciler de dahil) ücret iadesi yapılmaz.

 

Açılan Diğer Yaz Okulları İçin Tıklayınız

Yaz Okulunu Başka Üniversiteden Nasıl Alırım?

Yaz Okulunu Online Yapan Üniversiteler için TIKLAYINIZ

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Yusuf dedi ki:

    Arkadaşlar sakarya adapazarı myo’da eğitimler online yapılacak

  2. Aysel dedi ki:

    Diyelim ki ben yaz okulunda bir ders alicam.sadece iki saatlik ders ücreti 55tl varsayalım!mi odeyecegim yoksa beş hafta boyunca toplam her saate mi 25odeyecegim afyondan alan arkadaslarin dedigine göre iki ders 55 ve bir seferde ödenir ve o ders alınır anlamadığım şeyi nasıl anlattım bilmiyorum ama ücret konusunda bilgi alırsam çok mutlu olucam

  3. Melek dedi ki:

    Merhabalar, bir öğrenci kendi fakültesinde bir derse kayıt işlemi yaptı ancak açılmadı daha sonra başka bir üniversiteye kayıt yapmak isterse, ancak onun kayıt süresinin dolma ihtimali de varsa. Aynı anda iki kayıt yapabilir mi birden fazla kayıt yapabilir mi? Umarım sorumu iyi açıklayabilmişimdir. Yardımcı olursanız cok memnun olurum