2024 Bursa Uludağ Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu

15.06.2024
A+
A-

2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Bursa Uludağ Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2024 Bursa Uludağ Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu

2024 Bursa Uludağ Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu, Akademik Takvim

2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Bursa Uludağ Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2024 Bursa Uludağ Üniversitesi Yaz Okulu Tarihleri

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından yayımlanan 2024 yaz okulu takvimine göre yaz okulu ön kayıtları 8 Temmuz 2024 – 10 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yaz okuluna kaydını yaptıran öğrenciler için Yaz Okulu dersleri 22 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Öğretim sonunda uygulanacak sınavlar ise 09 Eylül 2024 – 14 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Yaz Okulu Başlamasına Kalan Süre- Geri Sayım

Uludag-universitesi-yaz-okulu-akademik-takvimi

2024 Bursa Uludağ Üniversitesi Yaz Okulu

2023 Yılı Bursa Uludağ Üniversitesi Yaz Okulu Akademik Takvimi

Ön Kayıt08 Temmuz 2024 – 10 Temmuz 2024 (3 işgünü)
Açılan/Kapanan Derslerin Belirlenmesi (Ön Kayıt Sonucuna Göre ) 11 Temmuz 2024 (1 işgünü)
Kapanan Derslerin İlanı (Otomasyon Sistemi Üzerinden)12 Temmuz 2024 (1 işgünü)
*Ücret Yatırma ve Kesin Kayıt*13 Temmuz 2024 – 17 Temmuz 2024 (5 gün)
Açılan/Kapanan Derslerin Belirlenmesi19 Temmuz 2024 (1 işgünü)
Eğitim-Öğretimin (Derslerin) Başlaması www.osymli.com22 Temmuz 2024
Eğitim-Öğretimin (Derslerin) Sona Ermesi06 Eylül 2024
Yarıyıl Sonu Sınavları09 Eylül 2024 – 14 Eylül 2024 (6 gün)

* 13-14 Temmuz 2024 (Cumartesi/Pazar) Ödeme tercihini otomasyon sistemi üzerinden kredi kartı ile yapmak isteyen öğrenciler içindir.

2024 Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrencileri için Yaz Okulu Esasları

YAZ ÖĞRETİMİNDE DERSLERİN AÇILMA SÜRECİ

Bursa Uludağ Üniversitesi Senatosunun 06 Haziran 2024 tarih ve 2024-20 sayılı oturumunda alınan 10 no.lu kararı uyarınca; “Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Yaz Öğretimi Yönetmeliği”nin 10. maddesi gereğince birimlerin teklifi üzerine 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimi döneminde Üniversitemizde açılması öngörülen dersler Üniversitemiz ve birimlerin web sayfalarında ilan edilmektedir.

Dersler en az on (10) öğrenci ile açılacaktır. Ancak, bireysel yapılan dersler ile bitirme ödevi, proje, bitirme projesi, araştırma yöntemleri, güncel konular gibi derslerde en az sayı şartı aranmayacaktır.

Yabancı Diller Yüksekokulunda öğrenim gören öğrenciler, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda hazırlık sınıfında başarılı olsalar bile, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı müfredatına tabi oldukları için yaz öğretiminden yararlanamazlar.

Herhangi bir dersi açtırmak için, yaz öğretimine katılmayacak öğrenciler adına ücret yatırılmaması ve kayıt yapılmaması esastır. Bu durumdaki öğrenciler derslere devam etmeyecekleri için, harf notları sisteme “D” (DEVAMSIZ) olarak yansıyacak ve GANO’larının düşmesine sebep olacaktır.

ÖN KAYIT SÜRECİ

Ders kayıtlarına ilişkin ön kayıtlar 08 Temmuz 2024 saat 10.00 – 10 Temmuz 2024 saat 23.59 arasında Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinden öğrenciler tarafından gerçekleştirilecektir. Öğrenciler kapanan dersleri kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile otomasyon web veya UNİSİS’e giriş yaparak, sistem üzerinden görebileceklerinden takibini sistem üzerinden kendileri yapabilecektir.

Derslere kayıt olan öğrenci sayıları ders alma ekranında dersin üzerine tıklandığında izlenebilecektir. Otomasyon web veya UNİSİS’ten giriş yapıldığında “Ders Alma İşlemim-Ders Seçimi-Kayıt Yenileme” ekranının altında da “Kapanan Dersler” ile “Kontenjanı Dolan Dersler”in takibi yapılabilmektedir. Öğrenciler kapanan dersleri 12 Temmuz 2024 tarihinde aynı ekran üzerinden görebileceklerdir. Ön kayıtta seçilen ve açılan derslerin kesin kayıtta değiştirilmesine izin verilmeyecektir.

 Ön kayıt sırasında öğrenciler herhangi bir ücret yatırmayacak, ancak ders saati başına belirlenen ders ücretlerini, ders kaydı ekranında “KAYDET/TAMAM” butonuna basarak ders bazında ve/veya toplamını görebileceklerdir.

Ön kayıt süreci öğrencilerin tamamen kendi tercihleri doğrultusunda seçecekleri derslerin kesin kayıtta açılmasını belirleyen bir süreçtir. Ön kayıtta, öğrenciler tarafından tercih edilmediği için açılmayan dersler, kesin kayıt döneminde kesinlikle açılmayacaktır. Bu nedenle yaz öğretimi döneminde ders kaydı yapacak öğrencilerin, ön kayıt işlemini gerçekleştirmeleri büyük önem taşımaktadır.

 ÜCRET YATIRMA SÜRECİ

Öğrencilerin otomasyon web veya UNİSİS üzerinden açılan derslerin kaydını yapabilmeleri için, öncelikle 13-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankasına ders saati ücretini yatırmaları gerekmektedir. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen öğrenciler ise Öğrenci Otomasyon Sistemi web veya UNİSİS’te yer alan ilgili ekrandan ücretlerini yatırabileceklerdir.

Yabancı uyruklu öğrencilerin kredi kartı ile ücret yatırabilmeleri için Türkiye’de herhangi bir bankada açık hesaplarının bulunması ve Türk bankalarına ait kredi kartına sahip olmaları gerekir. Yatırılan ücretlerin otomasyon sistemine hatasız yansıması ve ders kayıtları sırasında mağduriyet yaşanmaması için ücretin tam yatırılması, verilen hesabın dışında başka bir hesaba ücret yatırılmaması, EFT/Havale işlemi yapılmaması, bankaya öğrenci kimlik kartı ibraz edilerek işlem gerçekleştirilmesi zorunludur. Farklı birimden ders alan öğrenciler, o birimin ücretine tabidirler.

Öğrencilerin mezuniyet aşamasında ilave derslere ilişkin ücretlerini 13-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında yatırmaları gerekmektedir. Ücret yatırmayan öğrencilerin ders kaydı yapılamaz.

  

  • Birinci ve İkinci Öğretim programlarında öğrenim gören öğrenciler, birinci öğretim ders saati ücreti kadar olan ücreti ödeyeceklerdir.
  • %30 ve/veya %100 yabancı dille eğitim yapan birinci ve ikinci öğretim programlarında öğrenim gören öğrenciler (Yabancı Dille Eğitim yapan Eğitim Fakülteleri hariç), ders saati ücretinin iki katı,
  • Birinci ve ikinci öğretim programlarında öğrenim gören kendi imkanı ile öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler ders saati ücretinin üç katı,
  • Şehitlerin eş ve çocuklarından, gazilerin kendileri ile eş ve çocuklarından, Türkiye Burslusu yabancı uyruklu öğrencilerden durumlarını belgelendirdikleri takdirde mevzuat gereği ders saati ücreti alınmayacaktır. Belge ibraz etmeyen öğrencilerden yukarıda belirtildiği şekilde ücret alınacaktır (Belge ibrazı ders kaydı esnasında sistemde ücret yansıyan öğrencileri kapsamaktadır).

 ÖNEMLİ:

Ücret yatıran öğrencilerin tekrar Öğrenci Otomasyon Sistemine giriş yaparak “KAYDET/TAMAM” butonuna basıp derslerini kesinleştirmeleri gerekir.

Derslerini kesinleştirmeyen öğrencilerin dersleri ön kayıtta kalır ve ders yoklama, sınav vb. listelerde isimleri yer almaz.

 KESİN KAYIT SÜRECİ

Ön kayıtlar sonucunda açılan derslere ilişkin kesin kayıt işlemleri öğrenciler tarafından 13 Temmuz 2024 saat 12.00 – 17 Temmuz 2024 saat 23.59’a kadar otomasyon web veya UNİSİS üzerinden aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır.

  • Öğrenciler ücret yatırdıktan sonra ders alma ekranından ön kayıt sürecinde seçtikleri dersleri

“KAYDET/TAMAM” butonuna basarak kayıtlarını kesinleştirmek zorundadırlar,

  • Öğrenciler ön kayıt sonucunda açılmayan derslerin yerine, başka ders/derslere kayıt olabilirler,
  • Ön kayıtta ders seçmeyen öğrenciler kesin kayıt sürecinde açık bulunan derslere kayıt olabilirler,
  • Kapanan derslerin yerine başka derslere kayıt olmak istemeyen öğrencilerin kesin kayıt sonucunda kapanan dersleri ders alma ekranından iptal etmeleri gerekir,
  • Ders kayıt sürecini tamamlayan öğrencilerin dönem derslerinden ders kaydı kontrolünü yapmaları

Yaz öğretiminde ders ekleme-çıkarma ve dersten çekilme işlemleri uygulanmadığından, ön kayıtta seçildiği için kesin kayıtta açılan dersler ile kesinleştirilen dersler değiştirilemez, iptal edilemez, ücret iadesi yapılamaz.

DERSLERİN YAPILMA ŞEKLİ

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı yaz öğretiminde açılan dersler yüz yüze yapılacaktır.

DERS ALMA KURALLARI

Öğrenciler 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı yaz öğretiminde (mezuniyet aşamasında olan son sınıf öğrencilerinin alacağı formasyon dersleri dahil) toplam 22 AKTS kredi saati aşmayacak şekilde en çok dört (4) ders alabilir.

Alabileceği en fazla ders yükü kadar derse yazılan ancak bölüm veya programdan mezun olabilmesi için sadece iki (2) dersi kalan öğrenciler bu iki derse de yazılabilirler (mezuniyet aşamasında olan son sınıf öğrencilerinin alacağı formasyon dersleri dahil). Fazladan iki ders alacak öğrencilerin alacakları derslere ilişkin ücretlerini 13-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında yatırmaları gerekir. Ders alma işlemi kesin kayıt sürecinden sonra Öğrenci İşleri personelleri tarafından gerçekleştirileceğinden ücret yatırmayan öğrencilerin dersleri seçilemeyecektir.

 Öğrencilerin ilave dersi alabilmeleri için, “Mezuniyet Aşamasında Fazladan Alınacak Ders Başvuru Formu”nu doldurarak, 08 Temmuz 2024 tarihine kadar Mezuniyet Komisyonundan onay almak için bağlı oldukları Bölüm Başkanlığı’na başvurmaları gerekir. İlgili komisyonlarca uygun görülen formlar Bölüm Sekreterlikleri tarafından 10 Temmuz 2024 tarihine kadar, işlemleri Merkezi Otomasyon Birimi tarafından yapılan birimler Merkezi Otomasyon Birimine, diğer birimler ise Öğrenci İşleri Ofislerine teslim edilecektir. Öğrenciler adına ilave ders kayıt işlemi Öğrenci İşleri personeli tarafından gerçekleştirilecektir.

GANO’su 1,80’in altında olan öğrenciler yeni ders alamaz, sadece başarısız oldukları dersleri tekrar edebilirler. Ancak, daha önce başarısız oldukları bir seçmeli dersin yerine, aynı gruptan olmak koşulu ile yeni bir seçmeli ders alabilirler.

Ön koşul ders/derslerini başaramayan veya daha önce almayan öğrenciler ön koşullu ders/dersleri alamazlar. Bu tür dersler Öğrenci Otomasyon Sistemi tarafından engellenmiş olduğundan, ders alma ekranında yer almayacaktır.

Tüm öğrenciler öncelikle alt yarıyıllardan açılmış olan derslerini almakla yükümlü olup en fazla iki üst yarıyıldan açılan dersleri alabilirler.

Bitirme ödevi, proje, bitirme projesi, araştırma yöntemleri, güncel konular gibi derslerin alınabilmesi için, öğrencilerin bu dersleri yaz öğretiminden önce almış ancak başaramamış olmaları gerekir. Yaz öğretimi sonunda mezun olacak öğrenciler bu şarttan muaftır. Kuralsız ders alan öğrencilerin tespiti ders kayıtlarından sonra yapıldığından, bu dersleri ilk defa alan öğrencilerin dersleri iptal edilecek ve yerine ders verilmeyecektir.

Yaz öğretiminde açılan dersler 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılına yönelik açılmaktadır. 2014 ve sonrası girişli öğrenciler AKTS ile mezun olacaklarından, üst yarıyıldan alacakları yeni dersler konusunda dikkatli davranmaları gerekmektedir. Bu öğrencilerin, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı ders planlarında AKTS kredi değerleri yükselen dersleri almaları durumunda, mezuniyet için gerekli olan toplam AKTS kredileri eksik olacağından, mezuniyet aşamasına geldiklerinde AKTS tamamlama dersi almak zorunda kalacaklardır.

 AKTS kredi değeri yükselen derslere ilişkin bilgiler Bölüm Başkanlıklarından alınabilir.

ÜNİVERSİTEMİZDE AYNI İÇERİĞE SAHİP DERSLERİN DENKLİK İŞLEMLERİ

Öğrencilerin, ön kayıtlar sonucunda kendi biriminde açılmayan ancak aynı içeriğe sahip olması nedeniyle Üniversitemiz farklı birimlerinde açılan dersleri alabilmeleri için, denklik belgelerini dersi veren öğretim üyesi ile Bölüm Başkanlığına kesin kayıt öncesi 05 Temmuz 2024 tarihine kadar onaylatmaları gerekir.

Uygun görülen formlar Bölüm Sekreterlikleri tarafından 10 Temmuz 2024 tarihinde, işlemleri Merkezi Otomasyon Birimi tarafından yapılan birimler Merkezi Otomasyon Birimine, diğer birimler ise Öğrenci İşleri Ofislerine teslim edilecektir.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı ders planlarında AKTS kredi değerleri değişen dersleri, üst yarıyıldan almak isteyen öğrencilere denklik verilmez. Lisans öğrencileri önlisans, önlisans öğrencileri lisans programlarından ders alamazlar.

 AÇILMAYAN DERSLERİN ÜCRET İADESİ

Kesin kayıtlar sonunda on (10) kişinin altında kalan dersler 19 Temmuz 2024 tarihinde otomasyon sistemi üzerinden kapatılacaktır. Öğrenciler kapanan dersleri 19 Temmuz 2024 tarihinden itibaren otomasyon sisteminde ders alma menüsünün altında yer alan “Kapanan Dersler” kısmından takip edeceklerdir. Derslere kayıt olan öğrenci sayıları ders alma menüsünde dersin üzerine tıklandığında görüntülenebilecektir.

 Kapanan dersi/dersleri olan öğrenciler yatırmış oldukları ücretlerin iadesi için öğrenim gördükleri birimin Öğrenci İşleri Ofislerine 16 Ağustos 2023 tarihi mesai bitimine kadar dekontları ile birlikte müracaat edeceklerdir.

Öğrencilerin kapanan derslerin yerine başka derslere kayıt olmak istememeleri durumunda, yatırdıkları ücretin iadesini alabilmeleri için bu derslerden çekilmeleri gerekmektedir. Bunun dışında yaz öğretiminde ders ekleme-çıkarma ve dersten çekilme işlemleri uygulanmadığından, ücret iadesi de yapılmamaktadır.

Dekontsuz iade yapılamadığından, öğrencilerin dekontlarını muhafaza etmeleri gerekmektedir. Öğrencilerin iadelerini alabilmeleri için, herhangi bir bankada mutlaka kendilerine ait açık bir hesabın bulunması zorunludur. Dekontunu kaybeden öğrenciler dekont alıp alamayacaklarını ücret yatırdıkları bankaya sormaları gerekir.

 

2024 Bursa Uludağ Üniversitesi Misafir Öğrenciler için Yaz Okulu Esasları

ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİNE (otomasyon web veya UNİSİS) KAYIT SÜRECİ

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimi döneminde üniversitemizden ders almak isteyen misafir öğrencilerin n 24 Haziran 2024 saat 10.00 – 05 Temmuz 2024 saat 23.59  arasında ders alma işlemleri başlamadan sisteme kayıt olmaları gerekir. Öğrenci Otomasyon Sistemine Google Chrome üzerinden giriş yapılacaktır.

Öğrenciler farklı birimlerden ders alacak olsalar bile kayıtlarını öğrenim gördükleri üniversitede kayıtlı oldukları birimler ile aynı isimdeki birim/programlara yapmak zorundadırlar. Sisteme kayıt işlemi Türk öğrenciler için TC kimlik numarası, yabancı uyruklu öğrenciler için Yabancı Uyruklu (YU) 99 veya 98 ile başlayan kimlik numarası ile yapılacaktır. Kimlik numaraları aynı zamanda okul numarası olarak da kullanılacaktır.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Üniversitemizde değişim programı veya özel statü ile öğrenim gören öğrencilerin sistem üzerinden online kayıt olabilmeleri için Üniversitemizden ilişiklerinin kesilmiş olması gerekmektedir. Not girişi tamamlanan öğrencilerin üniversitemizde kayıtlı oldukları birimin öğrenci işlerine müracaat ederek en geç 05 Temmuz 2024 tarihine kadar otomasyon sisteminden ilişiklerini kestirmeleri gerekmektedir. İlişik kesme işlemini tamamlayan öğrencilerin online kayıtlarını sistem üzerinden misafir öğrenci olarak yaptırabilirler. Açılması durumunda öğrenciler başarısız oldukları dersleri yaz öğretiminde alabilirler. Ancak, yeni derslere kayıt olmak isteyen öğrencilerin denklik işlemleri hakkında kendi Üniversitelerinden bilgi almaları gerekmektedir.

Üniversitemizden daha önce ders aldıkları için otomasyon sistemi üzerinden online kayıt yaptırmış öğrencilerin durumları üniversitemizde pasif olduğundan, sistem üzerinden belirtilen tarihlerde yeniden kayıt olmaları gerekir.

Yaz öğretiminde ders almak isteyen misafir öğrencilerin bilgileri YÖKSİS’ten çekildiğinden, kendi üniversitelerindeki öğrencilik statülerinin “AKTİF” olması gerekir. Aktif olmayan öğrenciler otomasyon sistemine kayıt yaptıramaz. Bu nedenle misafir öğrencilerin durumlarını e-devletten kontrol etmeleri ve üniversiteleri ile irtibat kurmaları mağdur olmamaları bakımından önem taşımaktadır.

Üniversitemize tüm kayıtlar online (çevrim içi) olarak yapılmakta olup kayıt aşamasında ders denklik vb. belge istenmemektedir.
Ancak, sonraki aşamalarda mağduriyet yaşamamak için denklik işlemleri ile ilgili süreçlere ilişkin kayıtlı olunan Üniversite ile iletişimde olunması önem arz etmektedir.

ÖN KAYIT SÜRECİ

Ders kayıtlarına ilişkin ön kayıtlar 08-10 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Ancak misafir öğrenciler bu süreçte sadece kontenjan verilen derslere kayıt olabileceklerdir. Misafir öğrenciler için kontenjan verilen dersler ders alma ekranına yansıyacak, ön kayıt sürecinde kontenjan ayrılmayan derslerin kontenjanları ise açılması durumunda kesin kayıt sürecinde verilecektir.

Öğrenciler kapanan dersleri kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile otomasyon sistemine (Öğrenci Otomasyon Web veya UNİSİS) giriş yaparak, sistem üzerinden görebileceklerinden takibini sistem üzerinden kendileri yapacaklardır.

Derslere kayıt olan öğrenci sayıları ders alma ekranında dersin üzerine tıklandığında izlenebilecektir. “Kapanan Dersler” ile “Kontenjanı Dolan Dersler”in takibi de yine ders alma ile ilgili ekranın altındaki sekmelerden yapılacaktır. Öğrenciler kapanan dersleri 12 Temmuz 2024
tarihinde aynı ekran üzerinden görebileceklerdir.

Ön kayıtta seçilen ve açılan derslerin kesin kayıtta değiştirilmesine izin verilmeyecektir. Ön kayıt sırasında öğrenciler herhangi bir ücret yatırmayacaklar. Ancak, ders saati başına belirlenen yatırılması gereken ücreti ders kaydı menüsünde;
Öğrenci Otomasyon Web üzerinden giriş yapanlar “KAYDET/TAMAM” butonuna, UNİSİS üzerinden giriş yapanlar ise “DERS SEÇİM İŞLEMİNİ YAP” butonuna basarak görebileceklerdir.

 ÜCRET YATIRMA SÜRECİ

Açılan derslere kesin kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler ders saati ücretini 13-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankasına yatıracaklardır.

(13, 14, 15 Temmuz 2024 tarihlerinin tatil olması nedeniyle bu tarihlerdeki ücretler kredi kartı ile veya ATM üzerinden yatırılabilecek olup 16-17 Temmuz 2024 tarihlerinde ise banka şubelerinden ödeme yapılabilecektir.)

Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen öğrenciler ise otomasyon sisteminde (UNİSİS) yer alan “Banka İşlemlerim” sekmesinin içinde yer alan “Kredi Kartı ile Öde” ekranı üzerinden ücretlerini yatırabileceklerdir.

Yabancı uyruklu öğrencilerin kredi kartı ile ücret yatırabilmeleri için Türkiye’de herhangi bir bankada açık hesaplarının bulunması ve Türk bankalarına ait kredi kartına sahip olmaları gerekmektedir. Yatırılan ücretlerin otomasyon sistemine hatasız yansıması ve ders kayıtları sırasında mağduriyet yaşanmaması için;
 Ücretin tam yatırılması,
 Belirtilen hesabın dışında başka bir hesaba ücret yatırılmaması,
 Herhangi bir IBAN HESABINA EFT/HAVALE/FAST İŞLEMİ YAPILMAMASI
gerekmektedir.
Birinci ve İkinci Öğretim programlarında öğrenim gören misafir öğrenciler, ders saati ücretinin üç katı kadar ücret ödeyeceklerdir.

ÖNEMLİ:

Ücret yatıran öğrencilerin tekrar otomasyon sistemine giriş yaparak “KAYDET/TAMAM” butonuna basıp derslerini kesinleştirmeleri gerekir.

Derslerini kesinleştirmeyen öğrencilerin dersleri ön kayıtta kalır ve ders yoklama, sınav vb. listelerde isimleri yer almaz.

  • Birinci ve ikinci öğretim programlarında öğrenim gören kendi imkanı ile öğrenim gören yabancı uyruklu misafir öğrenciler ders saati ücretinin üç katı,

Şehitlerin eş ve çocuklarından, gazilerin kendileri ile eş ve çocuklarından, Türkiye Burslusu yabancı uyruklu öğrencilerden durumlarını belgelendirdikleri takdirde mevzuat gereği ders saati ücreti alınmayacaktır. Belge ibraz etmeyen öğrencilerden yukarıda belirtildiği şekilde ücret alınacaktır.

 KESİN KAYIT SÜRECİ

Açılan derslere ilişkin kesin kayıt işlemleri 13-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında saat 23.59’a kadar sistem üzerinden aşağıda belirtildiği şekilde öğrenciler tarafından yapılacaktır.

Öğrenciler ücret ve ders kaydı yapmadan önce alacakları dersin onayını kayıtlı oldukları üniversitelerinden almak zorundadırlar.
Ders denklik onayını almayan öğrencilerin ders kaydı yapmamaları gerekir.

Öğrenciler ücret yatırdıktan sonra ders alma menüsünden ön kayıt sürecinde seçtikleri dersleri “KAYDET/TAMAM” / “DERS SEÇİM İŞLEMİNİ YAP” butonuna basarak ders kayıtlarını kesinleştirmek zorundadırlar.

Öğrenciler kontenjanı dolan derslere kayıt yaptıramazlar. Misafir öğrenciler kesin kayıt sürecinde sadece kontenjanı olan derslere kayıt yaptırabilirler. Kontenjan verilmeyen dersler açık olsa bile ders alma ekranında çıkmaz. Ders kayıt sürecini tamamlayan öğrencilerin dönem derslerinden ders kaydı kontrolünü yapmaları gerekir.

Ön kayıt yaptırmayan öğrenciler sistem üyeliklerini tamamlayarak ücret yatırdıktan sonra kontenjanı olan derslere kesin kayıt yaptırabilirler.

Yaz öğretiminde ders ekleme-çıkarma ve dersten çekilme işlemleri uygulanmadığından, kesin kayıtta açılan dersler ile kesinleştirilen dersler değiştirilemez, iptal edilemez, ücret iadesi yapılamaz. Bu nedenle misafir öğrencilerin ders denklik onaylarını kayıtlı oldukları üniversitelerinden ders kaydından önce almak zorundadırlar, onayını almadıkları derslere kayıt olmamaları gerekir.

Lisans öğrencileri önlisans, önlisans öğrencileri lisans programlarından ders alamazlar.

DERSLERİN YAPILMA ŞEKLİ

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı yaz öğretiminde açılan dersler yüz yüze yapılacaktır.

AÇILMAYAN DERSLERİN ÜCRET İADESİ

Kesin kayıtlar sonunda on (10) kişinin altında kalan dersler 19 Temmuz 2024 tarihinde otomasyon sistemi üzerinden kapatılacaktır. Öğrenciler kapanan dersleri 19 Temmuz 2024 tarihinden itibaren otomasyon sisteminde ders alma menüsünün altında yer alan “Kapanan Dersler” kısmından takip edeceklerdir. Derslere kayıt olan öğrenci sayıları ders alma menüsünde dersin üzerine tıklandığında görüntülenebilecektir.

Kapanan dersi/dersleri olan öğrenciler yatırmış oldukları ücretlerin iadesi için kayıt yaptırdıkları birimin Öğrenci İşleri Ofislerine 16 Ağustos 2024 tarihi mesai bitimine kadar dekontları ile birlikte müracaat edeceklerdir.

Öğrencilerin kapanan derslerin yerine başka derslere kayıt olmak istememeleri durumunda, yatırdıkları ücretin iadesini alabilmeleri için bu derslerden çekilmeleri gerekmektedir. Bunun dışında yaz öğretiminde ders ekleme-çıkarma ve dersten çekilme işlemleri uygulanmadığından,
ücret iadesi de yapılmamaktadır.

Dekontsuz iade yapılamadığından, öğrencilerin dekontlarını muhafaza etmeleri oldukça önemlidir.

Öğrencilerin iadelerini alabilmeleri için, herhangi bir bankada mutlaka kendilerine ait açık bir hesabın bulunması zorunludur. Dekontunu kaybeden öğrenciler dekont alıp alamayacaklarını ücret yatırdıkları bankaya sormaları gerekir

 

  • Bilgi Paketi & Ders Kataloğu için TIKLAYINIZ.
  • Diğer Üniversitelerden Ders Almak İsteyen Üniversitemiz Öğrencilerinin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar için TIKLAYINIZ.
  • Diğer Üniversitelerden Ders Almak İsteyen BUÜ Öğrencileri Başvuru ve Denklik Formu için TIKLAYINIZ.
  • Mezuniyet Aşamasında Fazla Kredi Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.
  • Yaz Öğretimi Genel Ücret Tablosu için TIKLAYINIZ.
  • Zorunlu Hazırlık Sınıfına Tabi Programların Tablosu için TIKLAYINIZ.

2024 Bursa Uludağ Üniversitesi Yaz Okulunda Açılması Öngörülen Dersler için TIKLAYINIZ.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 94 YORUM
  1. Engin dedi ki:

    Yaz okulu online olacak diye katagoriye eklenmiş yazımlarda misafir öğrenciler için 2022-2023 yaz okulu dersleri yüz yüze yapılacaktır diye ibare konulmuş?

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Duyuruda paylaşılan bilgileri sayfamıza ekliyoruz. Yeni bir gelişme olursa eklenir.

  2. Emin dedi ki:

    başka üniversite’de okuyorum uludağ üniversite’sinde yaz okulu’na gidebilir miyim?

  3. SANAN MAHARRAMLI dedi ki:

    Merhanalar sorum şu hiş bir tne bile ders onyl olmicakmi cevap verirsenz cok sevinirim

  4. Emre Çetin dedi ki:

    Bu sene yaz okulu hangi fakülteler açacak ve hangi dersler nasıl ulaşabilirim farklı üniden geleceğim de

  5. tayfun dedi ki:

    Merhaba. Misafir öğrenci olarak Uludağ Üniversitesi’nin bu seneki yaz okuluna kaydolmayı düşünüyorum. Dersler online mı yapılacak?

  6. gulerr dedi ki:

    başka üniversite öğrencisiyim acaba kayıtlar uzatıldı mı en son 11 temmuz muş geri dönüş sağlarsanız çok sevinirim

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Uzatıldı. Yazıya ekledim

  7. ecrin dedi ki:

    merhaba
    yaz okulundan 4ders 22 AKTS ders alınabilmesi ne demek?

  8. Metin Efe dedi ki:

    Coğrafya bölümün de açılacak mı

  9. öğrenci dedi ki:

    Bende misafir öğrenci olarak matematik dersi almak istiyorum başvuruyu nasıl yapacağım ? Dilekçeyi nasıl kime vereceğim ? bu konuda yabancıyım yardımcı olur musunuz ?

  10. ögrenci dedi ki:

    hala herhangi bir üniversitenin açılacak derslerini göremedik. boğaziçi dahil. istediklerine mi gösteriyorlar nedir

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Merhaba, derslerini açıklayan üniversiteler var. Telegram kanalından düzenli olarak paylaşıyorum. Örnek: Atatürk Üni, Pamukkale, Adü…

      1. Şeyma dedi ki:

        Merhaba misafir öğrenci bir derse ne kadar ödüyor ortalama