2024 LGS Soruları ve Cevapları PDF İndir

21.07.2024
A+
A-

2024 LGS sonrasında adayların merak ettiği “2024 LGS Sözel Çıkmış Sorular” ve “2024 LGS Çıkmış Sayısal Sorular” testleri sitemize eklenmiştir. Liselere giriş sınavı sonrasında MEB tarafından paylaşılan “2024 LGS Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF” olarak aşağıdaki bağlantılarda yer almaktadır.

2024 LGS Soruları ve Cevapları PDF İndir

2024 LGS Soruları ve Cevapları PDF İndir

2024 LGS sonrasında adayların merak ettiği “2024 LGS Sözel Çıkmış Sorular” ve “2024 LGS Çıkmış Sayısal Sorular” testleri sitemize eklenmiştir. Liselere giriş sınavı sonrasında MEB tarafından paylaşılan 2024 LGS Çıkmış Sorular ve Cevapları PDF” olarak aşağıdaki bağlantılarda yer almaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından nitelikli okullara öğrenci yerleştirmek amacıyla her yıl Liseye Geçiş Sınavı (LGS) uygulanmaktadır. Bu yıl da 8. Sınıf öğrencilerine 02 Haziran 2024 tarihinde uygulandı. LGS  sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumdan oluşmaktadır. 2024 LGS Sözel bölümünde Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil derslerinden sorular soruldu.

2024 LGS Sayısal bölümünde ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltildi. LGSye hazırlanan öğrenciler için çıkmış soruların PDF halini ve video çözümlü cevaplarını paylaşıyoruz. Aşağıdaki linkleri kullanarak kolaylıkla indirebilirsiniz. Sınavlarda genellikle soru tarzları aynıdır. Bu sebeple sizler de çıkmış soruları çözerek kendinizi test edebilirsiniz. Eksik olduğunuz konuların tespitini kolaylıkla yapabilirsiniz.

2024 LGS’ den sonra öğrenciler soruların cevaplarını merak ediyor. İşaretlemiş oldukları soruların doğru yanıtlarını araştıran adaylar için MEB tarafından yayımlana LGS çıkmış soruları ve cevaplarını PDF olarak sizlerle paylaşıyoruz. Aşağıdaki bağlantıları kullanarak sayısal çıkmış sorular ve sözel çıkmış soruları kolaylıkla indirebilirsiniz.

2024 LGS Kazanmak için Kaç Net Kaç Puan Gerekir?

2024 LGS Sözel Soruları ve Cevapları İNDİR

Sözel Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ

 

2024 LGS Sayısal Soruları ve Cevapları İNDİR

Sayısal Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ

 

KESİNLİKLE OKUMALISIN 

 

2024 LGS Kolay mıydı Zor muydu?

2024 LGS’ye ilişkin genel öğrenci kanaatleri incelendiğinde, farklı görüşlerin olduğunu görebiliyoruz. Bazı öğrenciler matematik sorularının geçmiş yıllara göre daha kolay olduğunu belirtirken, fen ve matematik sorularının aşağı yukarı aynı zorlukta olduğunu ifade edenler de bulunuyor. Türkçe sorularının daha zor olduğu düşüncesi de mevcut. Özellikle Türkçe sorularının eleyici olabileceği ve dikkatsizliklerin soru kaybına neden olabileceği ifade edilmiş.

Ayrıca, bazı öğrenciler soruların kaliteli olduğunu ve çeldiricilerin fazla olduğunu belirtmişler. Soruların dikkatli ve tekrarlı bir şekilde incelenmesi gerektiğini vurgulamışlar. Yazım yanlışı sorusunun özellikle zorlayıcı olduğu ifade edilmiş.

Dil bilgisi sorularının genel olarak kolay olduğu ancak sözel mantık sorusunun zorlayıcı olduğu yorumları da yapılmış. Yazım kuralı sorusunda öğrencilerin “de”nin yazımını bulmakta zorlandığı belirtilmiş. Metin tamamlama sorusunun kolay olduğu ancak şıkların çeldirici olduğu da dikkat çekmiş.

Bazı öğrenciler, soruların genel olarak zor olduğunu ve öğrenci seviyesine göre değerlendirilmesi gerektiğini savunmuşlar. Grafik sorusu gibi bazı soruların üst düzey dikkat ve yorum gerektirdiği ifade edilmiş. Kolay denilen sınavların öğrencileri ters köşeye yatabileceği düşüncesi de dile getirilmiş.

Bu değerlendirmeler ışığında, 2024 LGS’nin öğrenciler arasında farklı algılamalara sebep olduğu söylenebilir.

 TAVSİYE YAZILARIMIZ

2024 Lise Yüzdelik Dilimleri için Tıklayınız

2024 LGS Kazanmak için Kaç Net Kaç Puan Gerekir?

LGS Çıkmış TÜM soruları indirmek için TIKLAYINIZ

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.