Yurt Time Spor Projesi Nedir? Başvuru Şartları 2023-2024

24.09.2023
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Yurt Time Spor Projesi nedir? Yurt Time Spor Projesi, katılan öğrencilere yurt sistemine katkı sağlama ve spor faaliyetlerine katılma şansı sunmaktadır. Yurt Time Spor Projesi başvuru şartları ve ücretini yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Yurt Time Spor Projesi Nedir? Başvuru Şartları 2023-2024

Yurt Time Spor Projesi Nedir? Başvuru Şartları 2023-2024

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Yurt Time Spor Projesi nedir?  KYK yurtlarında ikamet eden öğrencilere yönelik ekonomik ve sportif önemli bir projedir. Bu projenin temel amacı, öğrencilere ek gelir fırsatları sunmak ve aynı zamanda sporu teşvik etmek olarak özetlenebilir. Yurt Time Spor Projesi, katılan öğrencilere yurt sistemine katkı sağlama ve spor faaliyetlerine katılma şansı sunmaktadır. Yurt Time Spor Projesi başvuru şartları ve ücretini yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Yurt Time Spor Projesinde Öğrencilere Ne Kadar Ücret Verilir?

Yurt Time Spor Projesindeki uygulama şu şekilde olacaktır. Her KYK yurdunda en fazla 10 öğrencinin bu fırsattan yararlanması hedeflenmektedir. Katılan öğrenciler günde en fazla 2 saat, haftalık olarak 8 saat ve aylık toplamda 32 saat çalışma hakkına sahiptirler. Öğrencilerin alacakları ücret, asgari ücretteki artışa bağlı olarak değişmektedir. Ayda 32 saat çalıştıklarında öğrenciler, 2.000 TL’ye kadar Yurt Time Spor Projesi kapsamında ücret alabilirler. Ödemeler, her ayın 15’inde öğrencilerin banka hesaplarına yatırılacaktır. Bu bilgilerin değişip değişmediğini mutlaka bağlı bulunduğunuz KYK müdürlüğüne sorunuz.

yurt-time-spor-projesi-nedir-basvuru-sartlari-1

Yurt Time Spor Projesi Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Yapılır 2023-2024

Yurt Time Spor Projesi Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

Yurt Time Spor Projesi başvuruları, KYK yurt yerleştirmelerinin tamamlanmasının ardından başlamaktadır. Başvurular için tüm öğrenci gruplarının yurt yerleştirmeleri sonuçlanmasını beklemek gerekmektedir. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında Yurt Time Proje başvuruları 25-27 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Başvurular, e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek başvurunuzu tamamlayabilirsiniz:

  • https://www.turkiye.gov.tr/genclik-ve-spor-yurt-time-spor-projesi-basvurusu adresine tıklayın.
  • “Kimliğimi şimdi doğrula” butonuna basarak e-Devlet giriş bilgilerinizi girip devam edin.
    Yurt kaydınız yoksa ekranda aşağıdaki şekilde uyarı çıkacaktır.

yurt-time-projesi-basvuru

  • Yurt kaydınız varsa karşınıza çıkan sayfada istenilen bilgileri doldurarak başvurunuzu tamamlayın.
  • İsterseniz e-Devlet mobil uygulamasından da başvuru yapabilirsiniz.

Yurt Time Spor Projesi ve Sigorta

Yurt Time Spor Projesi kapsamında öğrencilere çalıştıkları saat kadar günlük bazda sigorta yapılmaktadır. Her 7,5 saatlik çalışma, 1 gün olarak kabul edilmektedir. Örneğin, aylık 15 saat çalıştığınızda 2 gün sigorta priminiz ödenecektir. Bu sigorta, çırak veya stajyer öğrenci statüsünde olan katılımcılara uygulanır ve sadece İş Kazası ve Meslek Hastalığı hükümlerini içerir. Bu nedenle, bu projede yer almanız emeklilik haklarınızı etkilemez.*

NOT: Yurt Time Projesine kabul edildiğinizde KYK burs ve kredilerinizde herhangi bir kesinti olmaz.

NOT-2: Yurt Time Spor Projesi dönemlik mi? Proje dönemlik olarak başvuruları kabul eder, ancak süreye kısıtlama getirmez. Uzatma yapılabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.