MEB Eğitim Müfettişi Olma Şartları ve Maaşı 2023

02.01.2023
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Sınavına hazırlanan adaylar için “MEB Eğitim Müfettişi Olma Şartları 2023” ve “Eğitim Müfettişi Maaşları 2023” hakkında detaylı bilgilendirme yapacağız.  Eğitim Müfettişleri Sınavına çalışmaya başlamadan önce sınava giriş şartlarını taşıyıp taşımadığını bilmek sizler için faydalı olacaktır. Bu yazımızda MEB’ in yayımlamış olduğu yönetmeliğe uygun olarak hazırlanmış Eğitim Müfettişi olma şartlarını ayrıntılı olarak listeleyeceğiz.

MEB Eğitim Müfettişi Olma Şartları ve Maaşı 2023

MEB Eğitim Müfettişi Olma Şartları ve Maaşı 2023

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Sınavına hazırlanan adaylar için “MEB Eğitim Müfettişi Olma Şartları 2023” ve “Eğitim Müfettişi Maaşları 2023” hakkında detaylı bilgilendirme yapacağız.  Eğitim Müfettişleri Sınavına çalışmaya başlamadan önce sınava giriş şartlarını taşıyıp taşımadığını bilmek sizler için faydalı olacaktır. Bu yazımızda MEB’ in yayımlamış olduğu yönetmeliğe uygun olarak hazırlanmış Eğitim Müfettişi olma şartlarını ayrıntılı olarak listeleyeceğiz.

Eğitim müfettişi: Eğitim müfettişleri başkanlıklarında görevli müfettişi ifade etmektedir. Eğitim müfettişleri başkanlığı ise il millî eğitim müdürlüğünde oluşturulan eğitim müfettişleridir. Eğitim müfettişlerinin görevlerini de yazımızın devamında sizlerle paylaşacağız.

MEB Eğitim Müfettişi Olma Şartları ve Yazılı Sınava Başvuru Koşulları

MEB Eğitim müfettişliği sınavı ilk etapta yarışma sınavı olarak adlandırılmaktadır. Bu sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşmaktadır. Bu sınavlardan başarılı olarak geçen adaylar, üç yıllık eğitim sonrasında tekrar sınava alınırlar. Bu sınavın adı yeterlik sınavıdır. Eğer yeterlik sınavında başarılı olmazlarsa bir kez daha hak tanınır. İkinci sınavda da başarı gösteremeyen veya sınav hakkını kullanmayanlar, eğitim müfettiş yardımcısı unvanını kaybeder ve daha önce Bakanlıkta öğretmen kadrolarında olanlar durumlarına uygun öğretmen kadrolarına, diğerleri ise durumlarına uygun memur unvanlı kadrolara atanırlar. Yarışma sınavı için aşağıdaki şartlar geçerlidir:

(1) Yarışma sınavı yazılı ve sözlü veya KPSS sonucuna göre ataması yapılacak adaylar için sadece sözlü sınavdan oluşur. (Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki sınavdan oluşur.)

(2) Yarışma sınavına, öğretmen unvanını ihraz edenler ile en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar katılabilir. (Sınava öğretmenler ve yukarıda belirtilen bölümlerden mezun adaylar katılabilir.)

(3) Yazılı sınava katılacaklarda, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara ek olarak;

a) Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dâhil olmak üzere sınav başvurusunun son günü itibarıyla öğretmenlikte sekiz yıl ve daha fazla hizmeti bulunmak koşulu ile hâlen Bakanlık öğretmen kadrolarında görev yapıyor olmak (Öğretmenler için uygulanacak şart)

?Detay Bilgi: Belirtilen sekiz yıllık sürenin hesabında resmî ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yönetici ve öğretmen olarak geçirilen süreler ile askerlik hizmetini temel askerlik eğitiminden sonra Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında öğretmen olarak yerine getirenlerin bu süreleri birlikte değerlendirilir.

 

(b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (KPSS puanı ile başvuru yapacaklar için uygulanacak şart)

c) Yarışma sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak, 01.01.1988 tarihi sonrasında doğanlar başvurabilecektir. (YAŞ ŞARTI)

ç) Adaylık ve sözleşmeli öğretmenlik süresi dâhil olmak üzere öğretmenlikte sekiz yıl ve daha fazla hizmeti bulunanlar bakımından, en az üç yıl Bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapmış olmak,

d) Bakanlık kadrolarında öğretmenlik yapanlar dışında, son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış, yarışma sınavı duyurusunda ilan edilen KPSS puan türlerinden belirlenen taban puanı veya üzerinde puan almış olmak, (KPSS puanı ile başvuru yapacaklar için uygulanacak taban puan şartı)

?ÖZETLE?

Öğretmen, Müdür, Müdür yardımcıları için aranan şartlar:

✅Öğretmenlikte sekiz yıl ve daha fazla hizmeti bulunmak, (Detayları yukarıda yazılı)

✅Sınavın yapılacağı yılın ocak ayı itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

 

MEB Eğitim Müfettişliği Sınav Konuları için TIKLAYINIZ

2023 MEB Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman?

2023 MEB Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Kitap Önerileri için TIKLAYINIZ

meb-egitim-mufettisi-olma-sartlari-ve-maasi-gorev-yetkileri

MEB Eğitim Müfettişi Olma Şartları ve Maaşı 2023

MEB Eğitim Müfettişi ve Eğitim Müfettiş Yardımcılarının Görev & Yetkileri

Eğitim müfettişi ve eğitim müfettiş yardımcılarının görev ve yetkileri şunlardır:

a) İldeki her derece ve türden resmî ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel öğrenci barınma hizmetleri kurumlarının rehberlik, iş başında yetiştirme, denetim, izleme ve değerlendirme, araştırma, inceleme, soruşturma ve ön inceleme çalışmalarını yapmak.

b) Rehberlik, denetim, izleme ve değerlendirme, inceleme, soruşturma, ön inceleme çalışmaları neticesinde düzenleyecekleri raporları çalışmaların tamamlanmasından sonra en geç yirmi gün, kapsamlı işlerde ise verilen ek süre içinde eğitim müfettişleri başkanlığına teslim etmek.

c) Yürütülen çalışmalarda Başkanlıkça yayımlanan görev standartlarına uymak.

ç) Refakatlerine verilen eğitim müfettiş yardımcılarının yetişmelerini sağlamak, refakatine verilen eğitim müfettiş yardımcıları hakkında altı ayda bir Ek-2’de yer alan Formu doldurarak eğitim müfettişleri başkanlığına sunmak.

d) Beraber çalıştıkları eğitim müfettiş yardımcılarının mesleki gelişimlerine katkı sağlamak.

e) Görevlendirildikleri kurul ve komisyonlardaki çalışmaları yürütmek.

f) Eğitim müfettişleri başkanı tarafından bu kapsamda verilen diğer görevleri yapmak.

g) Mevzuatla verilen diğer görevleri yapmak.

egitim-mufettisi-maaslari

Eğitim Müfettişi Maaşı 2023

Eğitim Müfettişi Maaşı 2023

Milli Eğitim Bakanlığında Eğitim Müfettişi olmak isteyen pek çok aday, 2023 Eğitim Müfettişi Maaşını merak ediyor. Sizler için Eğitim müfettişi maaşlarını hesapladık. Çeşitli derece ve kademelere göre, evli-bekar durumuna ve çocuk sayısına göre maaş miktarı değişmektedir.

?Eğitim Müfettiş Yardımcısı maaşı 2023:  Evli (Çalışan eş), 10 yıllık hizmet süresi bulunan ve derece/kademe 1/1 olduğu taktirde maaşı: 15,188 ₺

?Eğitim Müfettişi maaşı 2023:  Evli (Çalışan eş), 10 yıllık hizmet süresi bulunan ve derece/kademe 1/1 olduğu taktirde maaşı: 15,829 ₺

Belirtilen derece/kademe durumu değiştirildikçe miktar da değişmektedir. Bu hesaplama memurlar net maaş hesaplama aracı ile yapılmıştır. 2023 yılı memur zammı eklenmemiştir. Kesinlik ifade etmez.

MEB Eğitim Müfettişliği Sınav Konuları için TIKLAYINIZ

MEB Eğitim Müfettişliği Çıkmış Sınav Soruları PDF İndir

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 35 YORUM
  1. tuba dedi ki:

    eşlerden biri askeri personel diğeri müfettiş olursa tain durumu nasıl olacak

  2. Hoca hanım dedi ki:

    Merhaba , ben aday öğretmenim ama atanmadan önce 8yıl ücretli öğretmenlik hizmetim var . Başvuru hakkım var mı?

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Merhaba, daha önceki hizmetinizi mebbise işlettiyseniz olur.

  3. Serdar Yakar dedi ki:

    Merhaba. Müfettiş yardımcıları maaşları dışında ekders ya da yan ödeme gibi ekstra bir ödeme alıyorlar mı? Almıyorlarsa bir öğretmen için hiç de avantajlı değil.

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Merhaba, yolluk, sınav komisyon görevleri aldığı bilinmektedir.

  4. Ahmet dedi ki:

    Merhaba.
    Maaşların böyle olduğuna emin misiniz? Çünkü başka yerde 15-18 bin maaş okumuştum.

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Merhaba Hocam, yazının paylaşıldığı tarihte memurlar net maaş hesaplama aracı ile bu miktarları hesapladık. Görev yapan müfettişler de teyit ettiler.