2024 (İOKBS) Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

26.01.2024
A+
A-

2024 (İOKBS) Bursluluk Sınavı Ne Zaman Olacak? 2024 Bursluluk sınavı başvuru tarihi, bursluluk sınav sonuçları ile ilgili bilgilere yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

2024 (İOKBS) Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2024 (İOKBS) Bursluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2024 (İOKBS) Bursluluk Sınavı Ne Zaman Olacak? Sorusu 2024 Bursluluk sınavına girmek isteyen öğrencilerin merak ettiği soruların başında geliyor. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri bursluluk sınavı başvurularını 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında yapabilecektir. 2024 İOKBS sınav tarihi ise 21 Nisan 2024 olarak belirlenmiştir. Aşağıdaki tablodan sınava dair önemli tarihleri inceleyebilirsiniz.

iokbs_2024_tarihleri

2024 PYBS (İOKBS) Kılavuzu Yayımlandı İNDİR

Pek çok öğrenci 2024 bursluluk sınav tarihini araştırıyor. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) tarihi 21 Nisan 2024 olarak belirlendi.

2024 (İOKBS) Bursluluk Sınavı Tarihi

2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı) tarihi MEB tarafından 21 Nisan 2024 olarak açıklandı. 

Bursluluk Sınavı Geri Sayım Aracı

 

2024 Bursluluk Kontenjan Dağılımı

1) Her yıl tespit edilen parasız yatılılık veya bursluluk kontenjanlarının;

  1. a) %10’u “Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler”e,
  2. b) %5’i Bakanlığa bağlı resmî okul veya kurumlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışan, emekli olan veya vefat eden öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarına,
  3. c) %5’i ailesinin oturduğu yerleşim biriminde ortaokul, özel eğitim ortaokulu veya imam-hatip ortaokulu bulunmayan öğrencilere,

ç) %80’i (a), (b) ve (c) bentleri dışında kalan öğrencilere ayrılır.

2) Birinci fıkradaki kontenjanlardan; (a) ve (c) bentlerinde belirtilen kontenjanların dolmaması hâlinde kalan kontenjan diğer öğrencilere ayrılan %80’lik kontenjana ilave edilir. (b) Bendinde ayrılan %5’lik kontenjanın dolmaması hâlinde ise kalan kontenjan, öğretmen dışındaki Bakanlık merkez, taşra ve yurt dışı kadrolarında çalışan diğer eğitim personelinin çocukları için kullanılır, dolmaması hâlinde ise kalan kontenjan %80’lik kontenjana ilave edilir.

Başvuru şartları altındaki tüm maddeler için verilen beyanlar ve belgeleri incelemek amacıyla okul müdürünün, ilgili müdür yardımcısının veya görevlendirilen bir müdür yardımcısının başkanlığında, en az 2 (iki) üye öğretmenin yer aldığı bir komisyon oluşturulacaktır. Bu komisyon tarafından, maddi durumları 2024 Mali Yılı için tespit edilen miktarı geçmeyen ve kontenjanla ilgili durumunu belgelendiremeyen öğrencilerin başvuruları incelenip gerekli düzeltmelerin yapılmasından sonra (ç) bendi kontenjanından müracaatları sağlanacaktır.

 

Resmin Üzerine TIKLAYINIZ 

bursluluk_kac_puanla_kazanilir

Sınav, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının belirlediği kazanımlar kapsamında uygulanacak. Sınavda 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile hazırlık sınıfı öğrencilerine dörder seçenekli 80 soru sorulacak ve 100 dakika süre verilecek. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve 120 dakika süre verilecek.

⇓ Sınavı Kazanmak İsteyenler için Faydalı Linkler ⇓

 

5. Sınıf Bursluluk Sınavı Çıkmış Soruları ve Cevapları İNDİR

6. Sınıf Bursluluk Sınavı Çıkmış Soruları ve Cevapları İNDİR

7. Sınıf Bursluluk Sınavı Çıkmış Soruları ve Cevapları İNDİR

8. Sınıf Bursluluk Sınavı Çıkmış Soruları ve Cevapları İNDİR

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Mahmut dedi ki:

    Bir çok öğrenciyi ilgilendiren bir konu , Bilgi için herkes adına teşekkür ediyorum. Sürekli takip ediyorum çalışmalarınızı nokta atışı hepsi . Bu siteyi takip eden birinin eğitimle ilgili hiç bir soru işareti kalmaz kafasında.