ÖSYM son dakika 2018 YKS üniversite kılavuzu
ÖSYM, 2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzunu, “http://www.osym.gov.tr” internet sitesinde yayımladı. ÖSYM, 2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kılavuzunu, “http://www.osym.gov.tr” internet sitesinde yayımladı.
Kılavuzda yer alan bilgilere göre, YKS’ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunlu. Diğer oturumlar isteğe bağlı. 2017-2018 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okumakta olan öğrenciler; ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar; ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar; 2018-YKS’ye başvurabilecekler. YKS için 1 Mart’ta başlayacak başvurular, 21 Mart’a kadar devam edecek. “YKS başvuruları ne zaman başlayacak?” eni sınav sistemi hakkında bir çok soru işareti bulunuyor.
Peki 2018 YKS ne zaman yapılacak? YKS başvuruları ne zaman başlıyor? Üniversiteye girmek isteyen öğrenciler yeni sınav sistemi Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS) merak ediyor. ÖSYM takviminde YKS sınav ve başvuru tarihleri açıklandı. 2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi ÖSYM tarafından açıklandı. Açıklamaya göre YKS başvuruları Haziran’da yapılacak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları, 1 Mart-21 Mart 2018’de alınacak. Sınav sonuçları ise Temmuz sonunda… Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın birinci oturumunun (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumunun 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Dil Sınavı’nın ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılmasına karar verildiği kaydedildi. İkinci oturumda ve Dil sınavında, sınav uygulaması ve soru şekli açısından herhangi bir değişikliğe gidilmediği belirtildi. TYT ile YGS puan türleri karşılaştırıldığında nasıl bir farklılık var? YGS’de 6 puan türü vardı (YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6). TYT’de ise her aday için sadece bir puan hesaplanacaktır.
Bu puan,Temel YeterlilikTesti Puanı (TYT-Puanı)’dır. YÖK, öğrencilerin konsantrasyonunu göz önüne alınarak TYT’yi 2 oturuma böldü. Sınavda soru sayısı 80’den 120’ye çıkarken sınav süresi de 90’dan 135 dakikaya çıktı.