2019 LGS Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Nasıl Olacak? (MEB)

28.06.2019
A+
A-

Değerli arkadaşlar Merhaba,
Gündemi ilgilendiren önemli konulara ilişkin bir yazımızı daha sizinle paylaşmak istiyorum. Malum okullar bitti, Liseye Geçiş Sınavına (LGS) girdik iyi veya kötü bir şekilde atlattık. Şimdi sıra çok önemli bir konuya geliyor: 2019 LGS Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Nasıl Olacak? Öncelikle belirtmek istiyorum ki gerçekten bu konu çok önemli . Çünkü tercih sayımız sınırlı ( sadece 5) .Bu da hata yapma şansımızı sıfırlıyor. Sizleri çok bilgi kirliliğine yöneltmeden maddeler halinde tercih sürecini anlatmaya çalışacağım.

2019 LGS Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Nasıl Olacak? (MEB)

2019 LGS Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Nasıl Olacak? (MEB)

Değerli arkadaşlar Merhaba,
Gündemi ilgilendiren önemli konulara ilişkin bir yazımızı daha sizinle paylaşmak istiyorum. Malum okullar bitti, Liseye Geçiş Sınavına (LGS) girdik iyi veya kötü bir şekilde atlattık. Şimdi sıra çok önemli bir konuya geliyor: 2019 LGS Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Nasıl Olacak? Öncelikle belirtmek istiyorum ki gerçekten bu konu çok önemli . Çünkü tercih sayımız sınırlı ( sadece 5) .Bu da hata yapma şansımızı sıfırlıyor. Sizleri çok bilgi kirliliğine yöneltmeden maddeler halinde tercih sürecini anlatmaya çalışacağım. Kafanıza takılan soruları yorum kısmından paylaşabilirsiniz, muhakkak dönüş yapılacaktır.

 

İster sınava (LGS) girmiş olun isterseniz olmayın, örgün öğretime devam etmek istiyorsanız muhakkak tercih yapmak zorundasınız. Aksi halde açık öğretime yönlendirilirsiniz.

Tercihler 1-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacaktır ve 22 Temmuzda 2019’da sonuçlar ilan edilecektir.

2019 LGS Tercih Sonuçlarının İlan Edilmesine Kalan Süre

Sonuçların açıklanmasının ardından 2 dönem olacak şekilde nakil dönemi olacaktır.

 

Yine yerleşemeyenler için il / ilçe nakil yerleştirme komisyonları değerlendirme yapacaktır.

 

Sınava giren adaylar için tercih 2 aşamadan oluşmaktadır :

 1. Yerel yerleştirme

– Bu aşamada ikamet ettiğiniz adrese göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen okullara tercih yapılacaktır.

 

– Yerel yerleştirme kesinlikle zorunludur. Yapmadığınız sürece merkezi puanla yerleştirme ekranı sizlere açılmayacaktır.

 

– Yerel yerleştirmede kayıt alanı ve komşu kayıt alanından olmak üzere en fazla 5 tercih hakkınız vardır.

 

– Aynı okul türünden en fazla 3 tercih yapabilirsiniz. Yani bu tercihlerin hepsini Anadolu lisesi yapamazsınız. 3 tanesi Anadolu, 2 tanesi meslek veya 2 Anadolu 1 meslek 2 imam hatip… Bu kombinasyonu çoğaltabilirsiniz.

 

– Bu aşamayı geçtikten sonra sınava giren adaylar için merkezi puanla yerleştirme ekranı açılacaktır.

2. Merkezi yerleştirme

– Bu ekranda da sizlere 5 tercih hakkı verilecektir. Tercih sayısı az olduğundan puanınızın çok üstünde olan yerleri tercih etmeyin. Yani ölü tercih yapmayın.

 

– Bu ekranda adres bölgesi zorunluluğu yoktur yani Türkiye’nin herhangi bir ilinde herhangi bir okulu tercih edebilirsiniz.

 

Merkezi Yerleştirme Tercihleri

Merkezi sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yapılan yerleştirmeyi ifade etmektedir. Adaylar Merkezi Sınav Puan Sonuçları ve Türkiye Geneli oluşan % yüzdelik dilim ile alan okulları tercih edebilirler.

 

Tercihlerinizde Rehber Öğretmenimizden Yardım Almak için Tıklayınız. 

 

Hepinize tekrar başarılar diliyorum. Diğer sorularınız için yorumlarınızı bekliyorum.

Mehmet Hoca

2019 Lise Yüzdelik Dilimleri için Tıklayınız

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.