Sınavsız İkinci Üniversite Nedir? Kimler Başvurabilir?

12.10.2022
A+
A-

Üniversite okuyan öğrenciler veya mezun olanlar tekrardan üniversite sınavına girmeden başka bir bölüm okuyabileceğinizi biliyor muydunuz? Anadolu üniversite Sınavsız ikinci üniversite alımı ile birçok öğrencinin kariyerine mezun olanların ise iş imkânlarını arttırmasına katkı sağlıyor. Örgün veya uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından olan adaylar sınavsız ikinci üniversite programına kayıt yaptırabilirler. Anadolu üniversitesi açık öğretimine kayıtlı olan adaylar ikinci üniversite için kayıt yaptıramazlar mezun olduktan sonra kayıt yaptırma hakkına sahip olurlar.

Sınavsız İkinci Üniversite Nedir? Kimler Başvurabilir?

Sınavsız İkinci Üniversite Nedir? Kimler Başvurabilir ve Harç Ücretleri Ne Kadardır?

Sınavsız ikinci Üniversite Nedir?

Üniversite okuyan öğrenciler veya mezun olanlar tekrardan üniversite sınavına girmeden başka bir bölüm okuyabileceğinizi biliyor muydunuz? Anadolu üniversite Sınavsız ikinci üniversite alımı ile birçok öğrencinin kariyerine mezun olanların ise iş imkânlarını arttırmasına katkı sağlıyor. Örgün veya uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından olan adaylar sınavsız ikinci üniversite programına kayıt yaptırabilirler. Anadolu üniversitesi açık öğretimine kayıtlı olan adaylar ikinci üniversite için kayıt yaptıramazlar mezun olduktan sonra kayıt yaptırma hakkına sahip olurlar.

Sınavsız ikinci Üniversite şartları nelerdir?

Sınavsız ikinci Üniversite programının herhangi bir şartı yoktur. Bir lisans veya önlisans programında okuyan veya bölümden mezun olan tüm adaylar programa başvuru yapabilirler. Başvuru yapamayacak olan adaylar Anadolu Üniversitesinde açık öğretim programından bir bölüm okuyanlardır. Bu adaylar mezun olduktan sonra başvuru yapabilir.

Neden ikinci bir üniversite okumalıyım? Sınavsız İkinci Üniversiteye kimler başvurabilir?

İkinci bir üniversiteyi okumakta olduğunuz bölümü desteklemek bölümünüzden mezun olanlar arasında fark yaratmak isteyenler okumalıdır. Farklı bölümümüz ile alakası olmayan bir bölümde okuyabilirsiniz bu size mezun olduktan sonra iş ararken hem kendi bölümünüzden bir iş yapmanızı hem de ikinci üniversite ile mezun olduğunuz bölümün işlerine başvurma fırsatı sağlar. Mezun olduktan sonra en büyük sıkıntı hemen iş bulamamaktadır. Mezun olunca öğrencilikten çıkmış ve bir boşluğa düşmüş gibi hissedebiliyorsunuz. Bu hisse düşmemek mezun olduktan hemen sonra iş başvurusunda bulacağınız zaman iş seçeneklerinizi arttıracaktır. Mezun olduktan sonra yaptığınız işten memnun olmayabilirsiniz belki de hayalinizdeki mesleği yapmak isteyebilirsiniz bu fırsatı yakalamak için Anadolu Üniversitesinin sizler için hazırladığı örgün veya açık öğretimden üniversitesi programları ile sınavsız şartsız ikinci üniversitenizi okuyabilirsiniz.

aof-yaz-okulu-ucretleri-aof-yaz-okulu-sartlariSınavsız İkinci Üniversitesi programı okumanın avantajları nelerdir?

İkinci üniversitenin en büyük avantajlarından biri sınavsız olması ve üniversite okurken de açıktan bir üniversite okuyor olmanızdır. Herhangi şartının olması birçok kişinin sınavsız ikinci üniversiteden yaralanmasına olanak sağlıyor. Eğer mezun olduktan sonra iş olanaklarım artsın veya iş ararken başvuru yapanlar arasında fark yaratayım diyorsanız sınavsız ikinci üniversiteyi okumanızı tavsiye ederiz. Böyle bir fırsatınız varken kariyeriniz için ikinci bir üniversite okuyabilirsiniz.

Sınavsız İkinci Üniversite öğretimi nasıl gerçekleşmektedir?

Sınavsız ikinci üniversite programları örgün veya açık öğretim olarak okuyabileceğiniz lisans, ön lisans bölümlerini kapsıyor. İşletme fakültesi lisans bölümü ve iktisat bölümü lisans bölümlerini de kapsayan geniş bir yelpazesi var. Lisans bölümü okurken ön lisans programına başvuru yapabiliyorsunuz, ön lisans bölümü okurken de lisans bölümü bir programa başvuru yapabiliyorsunuz.  Okumak istediğiniz bölümü Anadolu üniversitesinin sınavsız ikinci üniversite sitesinden detaylı olarak bakabilirsiniz. Sitesinde gitmek istediğiniz programa baktığınızda okumak istediğiniz programın amacına, programa kimlerin kayıt yapma hakkının olduğuna, okutulan derslerin bilgisine, dönem derslerinin kredilerine, sınavların değerlendirmesine ve ders geçme koşullarına, mezuniyet koşullarına, dikey geçiş olanaklarına ve iş olanaklarına detaylı olarak bakabilirsiniz.

Sınavsız İkinci Üniversite bölümler listesinde hangi bölümler var? AÖF Sınavsız İkinci Üniversite Lisans ve Önlisans bölümlerinde hangi programlar var?

Sınavsız İkinci Üniversite programlarının listesini yazalım sizin için uygun olan veya okumak istediğiniz bölüme siteden ulaşıp detaylı olarak bakmayı unutmayın. Bölümlerin yanlarındaki * işaretleri anlamı aşağıda yer verilmiştir.

kamu_amac_bigAçık öğretim Fakültesi (Ön lisans) Programları Nelerdir?

Acil Durum ve Afet Yönetimi **

Adalet

Aşçılık

Bankacılık ve Sigortacılık

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı *

Coğrafi Bilgi Sistemleri

Çağrı Merkezi Hizmetleri

Dış Ticaret

Emlak ve Emlak Yönetimi

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon **

Ev İdaresi

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İlahiyat

İş Sağlığı ve Güvenliği

İlahiyat (Arapça *****)

İnsan Kaynakları Yönetimi

İşletme Yönetimi

Kültürel Miras ve Turizm

Laborant ve Veteriner Sağlık **

Lojistik

Marka İletişimi

Medya ve İletişim

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Özel Güvenlik ve Koruma ****

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi

Radyo ve Televizyon Programcılığı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Sosyal Hizmetler

Sosyal Medya Yöneticiliği

Spor Yönetimi

Tarım

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik *

Turizm ve Otel İşletmeciliği **

Turizm ve Seyahat Hizmetleri **

Web Tasarımı ve Kodlama

Yaşlı Bakımı

Yerel Yönetimler

Açık öğretim Fakültesi (Lisans) Programları Nelerdir?

Felsefe

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Sağlık Yönetimi

Sosyoloji

Tarih

Türk Dili ve Edebiyatı

Yönetim Bilişim Sistemleri

İktisat Fakültesi (Lisans) Programları Nelerdir?

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

İktisat

Kamu Yönetimi

Maliye

Uluslararası İlişkiler

Uluslararası İlişkiler (İngilizce) ******

İşletme Fakültesi (Lisans) Programları Nelerdir?

Havacılık Yönetimi ****

İşletme

İşletme (İngilizce) ******

Konaklama İşletmeciliği ***

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

*  Bu programlarda uygulama dersi (Klavye Öğretimi) bulunmaktadır.

**  Bu programlarda zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır.

***  Bu programda isteğe bağlı staj uygulaması bulunmaktadır.

****  Özel koşullu olan programlar.

*****  Programın öğretim dili Arapçadır.

******  Programın öğretim dili İngilizcedir.

 

Sınavsız İkinci Üniversite programına başvuruyu nereden yapmalıyım?

Programlara kayıt yaptırmak isteyen adaylar internet üzerinden başvuru yapabilirler. Başvuru yapmak için https://aoskayit.anadolu.edu.tr linkine tıklayıp ikinci üniversite kayıt yapmaya başlayabilirsiniz.

Sınavsız İkinci Üniversite programına başvuru nasıl yapılır?

https://aoskayit.anadolu.edu.tr linkine tıkladıktan sonra uyarılar sayfasındaki bilgileri dikkatlice okuyup kayıt işlemine devam etmelisiniz. Uyarılarda geçen bilgilerde sizin başvuru yapmanıza engel teşkil eden bir durum olmadığından emin olduktan sonra Kayıt İşlemine Başla butonuna tıklayarak işleme devam edebilirsiniz. Nüfus bilgilerinizin olduğu sayfaya geldiğinizde nüfus bilgilerimi getir butonuna tıklayıp gelen nüfus bilgilerinizin kontrolünü yapınız. Nüfus bilgilerinizin doğruluğundan emin olduktan sonra vesikalık fotoğrafınızı yükleyin ve sonraki adım butonuna tıklayın. Mezun olduğunuz veya okuduğunuz üniversite ve program bilgilerini girin. Başvurmak istediğiniz program bilgilerinizi de girip program boyunca almak istediğiniz yabancı dil seçiminizi yapın.

Anadolu AÖF Çevrim İçi (Online) Başvuru ve Kayıt Tarihleri 2023

Çevrim İçi (Online) Başvuru ve Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2022 – 17 Ekim 2022

Adaylar, https://aoskayit.anadolu.edu.tr kayit adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısından e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra İkinci Üniversite bağlantısındaki açıklamalar doğrultusunda başvuru adımlarını tamamlayarak Çevrim İçi (Online) Başvuru işlemini gerçekleştirecektir. Adayların başvuru yapabilmesi için YÖKSİS sistemindeki öğrenim bilgilerinin güncel olması gerekmektedir. Bilgileri güncel olmayan adaylar, kaydının bulunduğu/mezun olduğu Yükseköğretim Kurumuna başvurarak YÖKSİS sistemindeki bilgilerinin güncellenmesini sağlamalıdır. YÖKSİS sisteminde bilgileri güncel olamayan adaylar, Çevrim İçi (Online) başvuru sayfasında öğrenim durumunu gösteren belgeyi yükleyerek, kayıt tarihleri içinde yükledikleri belgenin aslı ile bulundukları ildeki AÖF bürosuna başvurmalıdır. Çevrim İçi (Online) başvuru yapmayan aday kayıt yaptıramaz. Çevrim İçi (Online) başvuru yapmak kayıt için yeterli değildir.

Sınavsız İkinci Üniversite programındaki yabancı dil seçimini neye göre yapmalıyım?

Yapacağınız yabancı dil seçiminiz program boyunca almak istediğiniz dil seçeneği olacağından istediğiniz dil seçimi yapın. Başvuru işleminden sonra yabancı dil seçim değişimi yapılmamaktadır.

Sınavsız İkinci Üniversite ders muafiyeti var mıdır? Muaf olduğum dersleri seçebilir miyim?

Sınavsız İkinci Üniversite ders muafiyeti vardır. Muafiyet durumunuz varsa muaf olmak istediğiniz dersleri seçebilirsiniz. Muaf olabileceğiniz dersler sadece Türk dili, Atatürk ilke ve inkılapları ve İngilizce dersi için geçerlidir.

Sınavsız İkinci Üniversitesi başvuru işlemini tamamladığımı nasıl anlarım?

Muaf olduğunuz dersleri seçtikten sonra devam ettiğinizde özet sayfasına geleceksiniz özet sayfasından bilgileri kontrol edebilirsiniz. Yaptığınız işlemlerden eminseniz değiştirmek istediğiniz bir bölüm yoksa kayıt işlemini tamamlama butonuna basarak kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu durumda kayıt işleminiz tamamlanmış olursunuz.

Sınavsız İkinci Üniversitesi kayıt işlemi bittikten sonra ne yapmalıyım döküm almam şart mı?

Kayıt işleminden sonra döküm al butonuna tıklayarak kayıt belgenizin dökümünü alıp AÖF bürosuna vermek için elinizde bulundurmalısınız. Döküm al botunun basıp kayıt işleminizin dökümünü almanız şarttır.

Sınavsız İkinci Üniversitesi kayıt işleminin geçerli olması için ne yapmalıyım?

Programa kayıt işleminiz geçerli olması için programa kayıt ücretini ödemeniz gerekiyor. Ödeme yap butonuna tıklayarak online ödeme sayfasına gidin ve program için belirlenen kayıt ücretini ödeyin. Ödeme işleminde bitirdikten sonra döküm alıp başvuru belgelerinizi eksiksiz olarak alıp AÖF bürosuna giderek başvuru işlemlerinizi tamamladıktan sonra Sınavsız ikinci üniversite kaydınız yapılmış olur.

Sınavsız İkinci Üniversitesi programında öğretim ortamı nasıldır? Bölüm derslerine nasıl çalışabilirim?

Sınavsız ikinci üniversiteye kayıt olduktan sonra özellikle Açık öğretim programlarından birine kayıt yaptıran bir adayın en büyük sorunu nasıl derslere çalışacağını bilememesi, örnek soru çözümlerini görmemesi, nerden hangi konuya çalışacağını bilmemesidir. Anadolu üniversitesi açık öğretim programına kayıt olan adaylar için büyük kolaylık sağlıyor. Öğrenciler derslerine dijital ortamdan istedikleri yerde istediği zaman çalışabilecekler. E-kampüs uygulaması ile mobil ortamdan ders çalışabilirsiniz. E kampüs uygulaması ile ünite bazlı videolar, örnek soru çözümleri ve konu anlatımlarıyla da derslerinize çalışabilirsiniz. Canlı derslere katılabilirsiniz canlı ders zamanında işiniz olabilir ders katılamayabilirsiniz bu dersi kaçırdığınız anlamına gelmez ders kaydından geçmiş canlı derslerinde izleyebilirsiniz. Deneme sınavlarına online olarak katılabilir veya pdf olarak indirip çözebilirsiniz. Çıkmış sorular pdf ile sınavlara rahatlıkla hazırla bilirsiniz.

Sınavsız İkinci Üniversitesi programında okuyan engelli öğrenciler derslere nasıl çalışabilir?

Anadolu üniversitesi Sınavsız ikinci üniversite programında engelli öğrencileri unutmamış onların da sınavlara hazırlanmasın da kolaylık sağlamak için sesli kitap özelliği ile dinleyerek konulara çalışmalarına kolaylık sağlamış.

sonuçolarak

Sınavsız İkinci Üniversite en iyi bölümleri hangileridir?

Sınavsız İkinci Üniversite en iyi bölümleri yeni açılan bölümler veya en çok iş olanağına sahip bölümler olabilir. İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü yeni açılan bir bölümdür. Sınavsız İkinci Üniversite İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü iş olanağı bakımından iyi bir bölümdür. DGS ye girip bölümü lisans öğrenime devam edilebilir.  Acil durum ve Afet Yönetimi bölümünde tercih edebilirsiniz. İş olanakları bakımından iyi bir bölüm olabilir. Örgün eğitiminizde bankacılık okuyorsanız buna ek olarak Sınavsız İkinci Üniversite’de Bankacılık ve Sigortacılık veya bölümünüzle ilgili bir program okuyabilirsiniz. Sınavsız İkinci Üniversite Sosyal Hizmetler bölümünü en iyi bölümlerden biri olabilir. Sınavsız İkinci Üniversite Web Tasarımı ve Kodlama bölümünü okuyup kendinizi geliştirirseniz iyi bir bölümdür.

Sınavsız İkinci Üniversite programına kayıt yaptırmayı düşünüyorum kayıt tarihlerini nasıl takip edebilirim?

Sınavsız ikinci üniversiteye kayıt olmak istiyorsanız kayıt tarihlerini takip etmeyi unutmayın. AÖF bürolarına giderek mesajla bilgi almak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Mesaj bilgilendirmeleri ile kayıt tarihlerini takip etmiş olursunuz. Bizde sitemizde güncel kayıt tarihlerini yayınlıyor olacağız www.osymli.com adresini de takip etmeyi unutmayın!

Sınavsız İkinci Üniversite harç ücretleri ne kadardır?

Sınavsız İkinci Üniversite harç ücretleri aşağıda tablodaki gibidir. Gitmek istediğiniz bölümleri harçları yarıyıllık olarak ödenir. Sınavsız ikinci üniversite ücretleri bir yarıyıllık yani bir dönem ücretleri olarak alınır. 2022-2023 Öğretim Yılı İlk Kez Kayıt Yaptıracak Adayların Ödeyeceği Tutarlar:

ıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri2022-2023 Öğretim Yılı Dönem Öğretim Gideri ₺
ıköğretim Fakültesi

Ön Lisans Programları

1- Acil Durum ve Afet Yönetimi *870,00
2- Adalet670,00
3- Aşçılık620,00
4- Bankacılık ve Sigortacılık670,00
5- Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı670,00
6- Coğrafi Bilgi Sistemleri620,00
7- Çağrı Merkezi Hizmetleri670,00
8- Çocuk Gelişimi620,00
9- Dış Ticaret670,00
10- Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı *870,00
11- Emlak Yönetimi670,00
12- Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon *8700,00
13- Ev İdaresi670,00
14- Fotoğrafçılık ve Kameramanlık620,00
15- Halkla İlişkiler ve Tanıtım670,00
16- İlahiyat1095,00
17- İlahiyat (Arapça)660,00
18- İnsan Kaynakları Yönetimi670,00
19- İşletme Yönetimi670,00
20- İş Sağlığı ve Güvenliği620,00
21- Kültürel Miras ve Turizm670,00
22- Laborant ve Veteriner Sağlık *870,00
23- Lojistik670,00
24- Marka İletişimi620,00
25- Medya ve İletişim620,00
26- Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası670,00
27- Muhasebe ve Vergi Uygulamaları670,00
28- Özel Güvenlik ve Koruma620,00
29- Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi670,00
30- Radyo ve Televizyon Programcılığı620,00
31- Sağlık Kurumları İşletmeciliği620,00
32- Sosyal Hizmetler670,00
33- Sosyal Medya Yöneticiliği670,00
34- Spor Yönetimi670,00
35- Tarım Teknolojisi620,00
36- Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik620,00
37- Turizm ve Otel İşletmeciliği *1120,00
38- Yaşlı Bakımı620,00
39- Yerel Yönetimler670,00
40- Web Tasarımı ve Kodlama620,00
ıköğretim Fakültesi

Lisans Programları

1- Felsefe620,00
2- Halkla İlişkiler ve Reklamcılık620,00
3- Sağlık Yönetimi620,00
4- Sosyal Hizmet920,00
5- Sosyoloji620,00
6- Tarih620,00
7- Türk Dili ve Edebiyatı620,00
8- Yönetim Bilişim Sistemleri620,00
İktisat Fakültesi

Lisans Programları

1- Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri620,00
2- İktisat
İktisat (İngilizce)
1095,00
3- Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi620,00
4- Maliye620,00
5- Uluslararası İlişkiler620,00
İşletme Fakültesi

Lisans Programları

1- Havacılık Yönetimi670,00
2- İşletme
İşletme (ingilizce)
1095,00
3- Uluslararası Ticaret ve Lojistik620,00

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Kayıt-Kayıt Yenileme ile İlgili Ödemeler

Yeni Kayıt;

Kayıt yaptıracak adaylar ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı gereğince sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen ve yukarıdaki ödeme tablosunda gösterilen Dönem Öğretim Gideri tutarını ödeyeceklerdir.

Kayıt Yenileme;

Kayıt yeniletecek öğrenciler, ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararı gereğince; sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen staj/uygulama dersi bulunmayan programlarda (Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet ve Görsel İletişim Tasarımı Programı Hariç) alt limit ₺320,00, Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet, Görsel İletişim Tasarımı Lisans Programlarında alt limit ₺495,00 ve tekniker unvanı verilen programlarda alt limit ₺350,00 olup alınan dersin kredisine göre değişen Dönem Öğretim Gideri tutarını ödeyeceklerdir.

Uygulama dersi bulunan programlara kayıt yeniletecek öğrencilerin uygulama dersini aldığı ilgili dönemde dönem öğretim giderine her bir uygulama dersi için ₺150,00 ilave edilecektir.
Laboratuvar dersi bulunan programlara kayıt yeniletecek öğrencilerin laboratuvar dersini aldığı ilgili dönemde dönem öğretim giderine her bir laboratuvar dersi için ₺150,00 ilave edilecektir.

Dönem Öğrenci Katkı Payı Ödeyecek Olan Öğrenciler;

Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarında kayıtlı öğrencilerden program süresi sonunda (3’üncü yıldan itibaren) mezun olamayan öğrenciler Dönem Öğrenci Katkı Payı ödeyeceklerdir.
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans programlarında kayıtlı öğrencilerden program süresi sonunda (5’inci yıldan itibaren) mezun olamayan öğrenciler Dönem Öğrenci Katkı Payı ödeyeceklerdir.

Dönem Öğrenci Katkı Payı;

01.07.2021 tarihli ve 31528 sayılı Resmî Gazete’ de yayınlanan 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair 01.07.2021 tarihli ve 4206 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre kayıt yaptıracak adaylardan Dönem Öğrenci Katkı Payı tutarı alınmayacaktır.

Ancak 30.06.2021 tarihli ve 4206 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 10-(3) maddesi; “Öğrencinin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı, Devletçe karşılanır. Devlet Yükseköğretim kurumlarında bir yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift anadal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde, ikinci programa ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.” hükmü gereğince öğrenciler, Dönem Öğrenci Katkı Payını ödeyeceklerdir.

ANADOLUYÖS kapsamında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kesin kayıt yaptıracak adayların,  Dönem Öğretim Gideri ile Dönem Öğrenci Katkı Payı tutarını ödeyecektir.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ( 4 Yıllık Lisans )

KATKI PAYI/ÖĞRENİM ÜCRETİ /MATERYAL ÜCRETİ MİKTARLARI

MATERYAL EĞİTİM ÜCRETLERİ

  • Öğrencilerden Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararının 10. Maddesi 3. Bendi gereği bir yüksek öğretim programında kayıtlı iken ikinci bir üniversite programına kayıt yaptırılması halinde katkı payı öğrencinin kendisi tarafından karşılanır. İlgili yayınlanmış kanunu görmek için tıklayınız.
  • Fakültemiz Açıköğretim programlarında öğrenim gören, bütün dönemlerini tamamlayıp dönem uzatan öğrencilerin harçlarına 52,5 TL yansıtılır.

İstanbul Üniversitesi 2022 2023 Açıköğretim İkinci Üniversite Eğitim Ücretleri

LİSANS (AÇIK ÖĞRETİM)MATERYAL ÜCRETİ (YARIYILLIK)
COĞRAFYA750 TL
ÇOCUK GELİŞİMİ850 TL
EGZERSİZ VE SPOR BİLİMLERİ750 TL
FELSEFE750 TL
İKTİSAT750 TL
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ750 TL
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ750 TL
İŞLETME750 TL
REKREASYON750 TL
SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLIŞKİLER750 TL
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ750 TL
SOSYOLOJİ750 TL
TARİH750 TL
ULUSLARARASI TİİCARET VE LOJİSTİK750 TL
YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ850 TL
ÖN LİSANS (AÇIK ÖĞRETİM)MATERYAL ÜCRETİ (YARIYILLIK)
ADALET750 TL
BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI850 TL
ÇOCUK GELİŞİMİ850 TL
E-TİCARET VE PAZARLAMA850 TL
GRAFİK TASARIMI850 TL
HUKUK BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİĞİ750 TL
İLAHİYAT850 TL
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ750 TL
KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM600 TL
LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK750 TL
MARKA İLETİŞİMİ750 TL
SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ750 TL
SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ YÖNETİMİ750 TL
SOSYAL HİZMETLER850 TL
PERAKENDE SATIŞ YÖNETİMİ750 TL
TIBBİ DOKÜMANTASYON VE SEKRETERLİK750 TL
YAŞLI BAKIMI600 TL
SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA
(AÇIK ÖĞRETİM – DGS)
MATERYAL ÜCRETİ (YARIYILLIK)
ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ1200 TL
HEMŞİRELİK1200 TL
SAĞLIK YÖNETİMİ1200 TL
SOSYAL HİZMET1200 TL
YÖK’ün 21/08/2015 tarihli 47944 sayılı yazısına ve 13/07/2016 tarihli duyurusuna istinaden Sağlık Alanında Lisans tamamlama programına kayıt yaptıran öğrencilerden 52,5 TL katkı payı alınır. (md. 6)
LİSANS (UZAKTAN ÖĞRETİM)MATERYAL ÜCRETİ (YARIYILLIK)
KAMU YÖNETİMİ1162,5 TL
İKTİSAT1162,5 TL
İŞLETME1162,5 TL
EKONOMETRİ1162,5 TL
MALİYE1162,5 TL
ÇALIŞMA EKONOMİSİ1162,5 TL
GAZETECİLİK1162,5 TL
RADYO TV VE SİNEMA1162,5 TL
HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM1162,5 TL
ÖN LİSANS (UZAKTAN ÖĞRETİM)MATERYAL ÜCRETİ (YARIYILLIK)
ACİL DURUMVE AFET YÖNETİMİ1162,5 TL
COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ1162,5 TL
ÇOCUK GELİŞİMİ1162,5 TL
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ1162,5 TL
MEDYA VE İLETİŞİM1162,5 TL
BANKACILIK VE SİGORTACILIK1162,5 TL
DIŞ TİCARET1162,5 TL
LİSANS TAMAMLAMA (UZAKTAN ÖĞRETİM)MATERYAL ÜCRETİ (YARIYILLIK)
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ LİSANS TAMAMLAMA1162,5  TL
HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM LİSANS TAMAMLAMA1162,5 TL

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Eğitim Ücretleri 2022 2023

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
2022-2023 Öğretim Yılı Katkı Payı ve Materyal Ücretleri Programların özelliklerine bağlı olarak belirlenen ücretler aşağıdaki tabloda verilmiştir.
Ücretlerin T.C. Kimlik numaraları ile Halkbank, Vakıfbank veya Ziraat Bankası şubeleri ya da internet bankacılığı aracılığıyla ödenmesi gerekmektedir.

Programların Ücretleri
Lisans ProgramlarıMateryal Ücreti
Halkla İlişkiler ve Tanıtım750 TL/ Yarıyıllık
İşletme750 TL/ Yarıyıllık
Kamu Yönetimi750 TL/ Yarıyıllık
Reklamcılık750 TL/ Yarıyıllık
Grafik Sanatlar1000 TL/ Yarıyıllık
Çocuk Gelişimi1200 TL/ Yarıyıllık
Sağlık Yönetimi750 TL/ Yarıyıllık
Sosyoloji750 TL/ Yarıyıllık
Sosyal Hizmet1200 TL/ Yarıyıllık
Tekstil ve Moda Tasarım1200 TL/ Yarıyıllık
Önlisans ProgramlarıMateryal Ücreti
Acil Durum ve Afet Yönetimi750 TL/ Yarıyıllık
Adalet750 TL/ Yarıyıllık
Bankacılık ve Sigortacılık750 TL/ Yarıyıllık
Bilgi Yönetimi750 TL/ Yarıyıllık
Bilgisayar Programcılığı750 TL/ Yarıyıllık
Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı750 TL/ Yarıyıllık
Çağrı Merkezi Hizmetleri750 TL/ Yarıyıllık
Çocuk Gelişimi750 TL/ Yarıyıllık
Dış Ticaret750 TL/ Yarıyıllık
Emlak ve Emlak Yönetimi750 TL/ Yarıyıllık
Fotoğrafçılık ve Kameramanlık750 TL/ Yarıyıllık
Halkla İlişkiler ve Tanıtım750 TL/ Yarıyıllık
İlahiyat750 TL/ Yarıyıllık
İş Sağlığı ve Güvenliği750 TL/ Yarıyıllık
İşletme Yönetimi750 TL/ Yarıyıllık
Laborant ve Veteriner Sağlık750 TL/ Yarıyıllık
Lojistik750 TL/ Yarıyıllık
Özel Güvenlik ve Koruma750 TL/ Yarıyıllık
Radyo ve Televizyon Programcılığı750 TL/ Yarıyıllık
Reklamcılık750 TL/ Yarıyıllık
Sağlık Kurumları İşletmeciliği750 TL/ Yarıyıllık
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği750 TL/ Yarıyıllık
Sosyal Hizmet750 TL/ Yarıyıllık
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik750 TL/ Yarıyıllık
Turizm ve Otel İşletmeciliği750 TL/ Yarıyıllık
Turizm ve Seyahat Hizmetleri750 TL/ Yarıyıllık
Yerel Yönetimler750 TL/ Yarıyıllık
Yeni Medya ve Gazetecilik750 TL/ Yarıyıllık
Lisans Tamamlama ProgramlarıMateryal Ücreti
Acil Yardım ve Afet Yönetimi1200 TL/ Yarıyıllık
İş Sağlığı ve Güvenliği1200 TL/ Yarıyıllık
Sağlık Yönetimi1200 TL/ Yarıyıllık
Sosyal Hizmet1200 TL/ Yarıyıllık
Yabancı Uyruklu ÖğrencilerMateryal Ücreti
Tüm programlar2250 TL/ Yarıyıllık
• YÖK’ün 13072016 tarihli duyurusuna istinaden sağlık alanında lisans tamamlama programlarına kayıt
yaptıran öğrencilerden katkı payı alınır.(Madde 6)
• Fakültemiz bünyesinde yer alan programlara kayıt yaptıran öğrencilerden,
• Halen başka bir yükseköğretim programına kayıtlı olanlar,
• Normal süresi içinde mezun olamayanlar,
materyal ücretine ek olarak dönemlik katkı payı ücreti ödeyeceklerdir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 6 YORUM
  1. Arden dedi ki:

    Lisans 4. Sınıf öğrencisiyim bu sene mezun olup staj görürken 2 üniversiteden de 2.sınıf olmuş olacam ve o sene önlisans kpss sınavı var lisanstan mezun olup staj yaparken önlisans kpss’ye girebilir miyim?

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Merhaba, lisans mezunu olduktan sonra önlisans KPSS’ye giremezsiniz. Bunula ilgili bilgiyi başvuru kılavuzunda yazarlar. Oradan da kontrol edebilirsiniz.

  2. EMİNE SARIKAYA dedi ki:

    Anadolu üniversitesinde sınavlar ne şekilde yürüyor oraya gidip mi olmamız lazım yoksa
    online mi? ( daha başvuru yapmadım)

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Pandemi dolayısıyla şimdilik online sınav yapılıyor. Daha öncesinde okullarda sınav yapılıyordu. ÖSYM sınavları gibi.

  3. Rabia dedi ki:

    sınavsız ikinci üniversiteye gitmek istiyordum çok bilgilendirici bir yazı olmuş sayenizde aklımda hiç bir soru kalmadı teşekkür ederim ☺️ Arkadaşlar tüm yazıyı okumanızı tavsiye ederim ?

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      rica ederiz 🙂