YKS Sınavına Nasıl Çalışılır – YKS BenimHedefim’le Geliyorum!

26.08.2019
A+
A-

YKS Sınavına en iyi Nasıl Çalışılır biliyor musun? Cevabın evet değil ise, sana yardımcı olacak bu makaleyi bir göz gezdirmeni öneririm:

YKS Sınavına Nasıl Çalışılır – YKS BenimHedefim’le Geliyorum!

YKS Sınavına Nasıl Çalışılır – YKS BenimHedefim’le Geliyorum!

YKS Sınavına en iyi Nasıl Çalışılır biliyor musun? Cevabın evet değil ise, sana yardımcı olacak bu makaleyi bir göz gezdirmeni öneririm:

YKS sınavına hazırlanıyorsun değil mi? O halde 10 Madde de YKS Sınavına Nasıl Çalışılır sorusunun cevabını bu makale ile almış olacaksın. YKS sınavına nasıl çalışacağınızı ve TYT AYT testlerine nasıl çalışacağınızın formülü bu makalede. YKS Sınavına Nasıl Çalışılır makalesi ile YKS Sınav Stresini geride bırakacaksınız. O halde YKS sınavına nasıl çalışacağınızı bir an önce anlatalım…

YKS Sınavına Çalışmaya Başlamanın Püf Noktaları

1- Öğrenmek için kendinize yeterli zamanı verin

YKS sınavına çalışmayı asla son dakikaya bırakmayın. Bazı öğrenciler YKS sınavına Çalışılırken YKS çalışmalarını son aylara hatta son 3 aya bırakıyorlar, bu şüphesiz YKS adayı için iyi olmayacaktır. Zaman yönetiminizi ayarlamak için, çalışmalarınızı yöneten bir YKS çalışma programı oluşturun. (Şu program da işinizi görecektir: https://benimhedefim.net/yks-tyt-ayt-calisma-programlari/)

Daha sonra çalışmanızı hangi alanda iseniz(Sözel, Sayısal, Eşit Ağırlık, Dil) buna göre düzenleyin. Bazı derslere diğer derslerden daha fazla çalışma süresi vermek isteyebilirsiniz, bu yüzden dersler arası alakanızı iyi düzenleyin.

2- Çalışma alanınızı düzenleyin

YKS kitaplarınızı ve notlarınızı yaymak için yeterli alana sahip olduğunuzdan emin olun. Yeterince ışık var mı? Sandalyeniz rahat mı?…

TYT AYT sınavına Çalışılırken tüm dikkat dağıtıcı şeylerden kurtulmaya çalışın ve mümkün olduğunca rahat ve mümkün olduğunca çalışmaya odaklanabildiğiniz den emin olun. Bazı öğrenciler için, bu neredeyse tamamen sessizlik anlamına gelirken, diğerleri için,  fon müziği yardımcı olur. Bazılarımız konsantre olmak için tamamen düzenli ve titiz davranırken, diğerleri daha karmaşık bir ortamda çalışmayı sever. Size en doğru olanı sizin en rahat olduğunuzu hissettiğiniz ortamı seçiniz.

Çalışmalara geçmeden önce tüm eksiklerinizi giderin, çalışmaya hazır olun. YKS Konuları, konu takip çizelgesi gibi dökumanları hazırlayın. (https://benimhedefim.net/yks-konulari/ YKS konularını buradan öğrenebilirsiniz.)

3- Öğrenmeyi destekleyen şemalar kullanın

Görsel yardımlar YKS sınavına veya diğer sınavlara çalışırken yardımcı olabilir. Bir konuyu çalışırken onu şemalarla ve tablolarla daha iyi bir şekilde kavrayın. Daha sonra gözden geçirmeniz için tek sayfalık şemalarla veya listelerle yoğunlaştırın. Bu kısa bir şekilde öğrendiklerinizi geri çağırmak ve zaman açsından tasarruf sağlar. Format, sınav sırasında bilmeniz gereken her şeyi hızlı bir şekilde hatırlamanıza yardımcı olabilir.

4- Çıkmış soruları çözün

Sınavlara hazırlanmanın en etkili yollarından biri, çıkmış soruların uygulamaya geçirilmesidir. Bu, soruların biçimine alışmanıza yardımcı olur ve gerçek sınavda soru çözerken zamanı iyi yönetmenize olanak sağlar.

5- Sınav zamanı ve başkaları

Ebeveynler ve küçük erkek ve kız kardeşler sınav zamanı etrafında sinir bozucu olabilirler. Onları kendi lehinize kullanın. Onlara bir sorunun cevabını açıklayınız yani neden ders çalışmak zorunda olduğuzu. Bu, kafanızda açıklığa kavuşmanıza ve daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyduğunuzu onlara bildirecektir.

6- Çalışma grubu oluşturun

Bir çalışma grubu için arkadaşlarınızla bir araya gelin. Öğrendiklerinizi unutmamak adına öğrendiklerinizi sorgulamak adına sorular sorun ve birbirinize cevap verin. Bu öğrendiğinizi sorgulamanın en etkili yollarından biridir.

7- Kendinizi dinlendirin

Mümkün olduğunca çok çalışmanın çalışmanın kendi açınızdan iyi olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu aslında ters tepme olasılığı fazla bir durumdur. Örneğin çok fazla çalışmanın karışıklık getireceği gibi… Benzer şekilde, çalışmalar, bilginin uzun süre zihinde muhafaza edilmesi için düzenli aralıklarla dinlenmenin gerçekten yardımcı olduğunu göstermiştir.

Herkes farklıdır, bu yüzden YKS sınavına Çalışılırken sizin için çalışan ve size en iyi çalışma saatleri olan bir çalışma rutini geliştirin. Sabah daha iyi çalışıyorsanız, öğle yemeğinde mola vermeden önce sabah daha erken başlayın. Ya da, gece daha üretken iseniz, geceden önce kendinizi dinlendirin, böylece kendinize daha iyi hisseder, çalışmalarınıza bir yön verirsiniz.

Bu  arada ders kitaplarının üzerinde çalışmak yerine güneşin tadını çıkartmak daha iyidir, o halde kendinize de zaman ayırmayı ihmal etmeyin.

8- Yediklerinize dikkat edin

Yemek pişirmek için vaktiniz olmaya bilir, bu yüzden abur cuburlardan uzak durun. Balık, fındık, yoğurt gibi konsantrasyon artıran ve hafızaya yardımcı olan besleyici gıdaları seçin. Bunlar vücudunuzu ve beyninizi iyi besler. Aynı şey YKS sınav günü için de geçerlidir, testten önce iyi bir yemek yiyin, size enerji sağlayacak gıdaları seçebilirsiniz.

9- Sınav gününü planlayın

Sınavdan önce her şeyinizi iyi bir şekilde hazırladığınızdan emin olun. Sınav yerinin yolunu bilmiyorsanız sınav zamanından önce öğrenin. Tüm kuralları ve gereksinimleri kontrol edin, nereye gideceğinizi ve yol süresini planlayın. YKS sınavına gireceğiniz yere saat 10:00 dan önce gidin. Oraya varmanın ne kadar süreceğini öğrenin her ihtimale karşı biraz fazladan zaman ekleyin. Yolda aracın bozulacağını bir aksilik çıkacağının olasılıklarını hesaplayın. 

10- Bolca su için

Son bir tavsiye olarak, beyninizin iyi bir şekilde çalışabilmesi için iyice H2O dolu olmanın şart olduğunu unutmayın. YKS hazırlık süresi boyunca ve YKS sınav gününde bol su içmeye özen gösterin. Biliyorsunuz ki su sağlıktır…

YKS Sınavına Nasıl Çalışılır sorusunun cevabını vermiş bulunduk, yazıyı nasıl buldunuz?

Son olarak sizi motive etmesi için gitmeyi düşündüğünüz bölümün taban puanlarına, verilerine mutlaka bakın. Böylece hem bilgi sahibi olursunuz, hemde YKS’ye hazırlanırken çalışma temponuzu yakalarsınız. (İstediğiniz bölümün taban puanlarına https://benimhedefim.net/bolum-puanlari-ve-siralamalari/ bu bağlantıdan bakabilirsiniz.)

Benim Hedefim YKS Sınavında başarılar diler…

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.