2019-2020 Güz Yarıyılı Ege Üniversitesi Yatay Geçiş Duyurusu (Merkezi Yerleştirme Puanı ile)

23.06.2019
A+
A-

2019-2020 güz yarıyılı yatay geçiş başvuru duyurularını üniversiteler yayımlamaya başladı. Ege Üniversitesi de (Merkezi Yerleştirme Puanı ile) şartıyla yatay geçiş başvurusu ile öğrenci alacağını açıkladı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yatay geçiş  başvuru tarihlerine, yatay geçiş şartlarına ve yatay geçiş için gerekli belgelere yer verildi. Ege Üniversitesine Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı ile) ile yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin merak ettiği sorular ve cevapları yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2019-2020 Güz Yarıyılı Ege Üniversitesi Yatay Geçiş Duyurusu (Merkezi Yerleştirme Puanı ile)

2019-2020 Güz Yarıyılı Ege Üniversitesi Yatay Geçiş Duyurusu (Merkezi Yerleştirme Puanı ile)

2019-2020 güz yarıyılı yatay geçiş başvuru duyurularını üniversiteler yayımlamaya başladı. Ege Üniversitesi de (Merkezi Yerleştirme Puanı ile) şartıyla yatay geçiş başvurusu ile öğrenci alacağını açıkladı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yatay geçiş  başvuru tarihlerine, yatay geçiş şartlarına ve yatay geçiş için gerekli belgelere yer verildi. Ege Üniversitesine Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı ile) ile yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin merak ettiği sorular ve cevapları yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Ege Üniversitesi 2020 Yatay Geçiş Tarihleri

 

Başvuru Başlangıç – Bitiş Tarihi

 

05-09 Ağustos 2019

OİDB

Değerlendirme

19-20 Ağustos 2019
Yabancı Dil Sınav Tarihi (Zorunlu hazırlık sınıfı eğitimi olan programlar

için)

 

23 Ağustos 2019

 

Dil Bölümleri Dışındaki Bölümler İçin 13:30 Dil Grupları İçin 09:30

Değerlendirme21 Ağustos-06 Eylül 2019

(Kısmen veya tamamen yabancı dille eğitim veren programlar için bu tarih yabancı dil sınav sonuçlarının ilanı ile başlayacaktır.)

Sonuçların İlanı10 Eylül 2019
 

Kayıt Tarihi

 

11-12-13 Eylül 2019

Yatay geçiş başvuru son günü geri sayım

Başvuru için tıklayınız (Başvuru sistemi 08-12 Temmuz 2019 tarihleri arasında ve mesai saatleri içinde saat 08:00-17:00 arasında aktif olacaktır.)

Ege Üniversitesi 2020 Yatay Geçiş için Genel Hükümler

  1. Yükseköğretim Yürütme Kurulu 08/01/2015 tarihli toplantısı ile daha önceki Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısı kararları yürürlükten kaldırılmış ve yeni uygulama usul ve esasları belirlenmiştir. Usul ve esaslar yok.gov.tr sayfasının öğrenci başlığı altında yer almaktadır.
  2. Ön lisans programlarına başvuruda, ilgili yılda programın kontenjanının tamamı sınavsız geçiş ile doldurulmuşsa sadece sınavsız geçiş öğrencileri yerleştirilecek, ÖSYS ile de öğrenci yerleşmişse öncelik sınavsız geçişler olmak üzere ÖSYS ile yerleşen öğrenciler de puan sırasına göre alınabilecektir.

 

  1. Sınavsız geçişle yerleşen öğrenciler, puan koşulunu sağlıyor olmaları durumunda ÖSYS puanlarını kullanarak da tercih

 

  1. Sınavsız geçişle yerleşen öğrenciler sadece sınavsız geçiş kılavuzunda tercih ederek yerleşme hakkı bulundukları ön lisans programlarına başvuru

 

  1. DGS ile başvuranlar sadece mezun oldukları ön lisans programlarına ilişkin DGS Kılavuzunda tercih ederek yerleşme hakkı bulundukları programlara tercih

 

  1. Lisans tamamlama programı öğrencileri, kayıt oldukları yıldaki açılmış olan ve yerleştirme işlemlerinde tercih ederek yerleşebilecekleri lisans tamamlama programlarına yerleştirmeye esas puanlarının geçmek istedikleri lisans tamamlama programlarının taban puanına eşit veya daha yüksek olması halinde başvurabileceklerdir.
  2. YÇS (Yurtdışında Çalışanların Çocukları İçin Yükseköğretime Giriş Sınavı) ile kayıtlanmış öğrenciler de YÇS puanları ile taban puanı koşulunu sağlamaları halinde başvurabileceklerdir.
  3. Özel koşul bulunan programlara kabul edilen öğrencilerin bu koşulu sağlayamadıkları tespit edilmesi durumunda kayıtları yapılamayacaktır.
  4. 667 sayılı KHK ile kapatılan üniversite öğrencileri, ÖSYM yerleştirmesi sonucunda kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumuna Ek Madde 1 uygulama ilkeleri uyarınca yatay geçiş başvurusu
  5. Hazırlık sınıfından iki yıl süreyle başarısız olan ve halen yükseköğretim programlarında kayıtlı olan (henüz ilişiği kesilmemiş) öğrenciler de Ek Madde 1 kapsamında şartları sağlamaları halinde diğer yükseköğretim kurumlarının programlarına başvuru yapabileceklerdir. Ancak öğretim dili yabancı dil olan programlarda öğrenciler tekrar hazırlık sınıfı eğitimi alamayacaklardır. Öğretim dili yabancı dil olan programlara başvuran öğrenciler başvurdukları yükseköğretim kurumunun yabancı dil muafiyeti için aradığı TOEFL vb. belgelere sahip olması veya yükseköğretim kurumunun yapacağı yabancı dil sınavından başarılı olması gerekmektedir. Yabancı dil şartını sağlayamayan öğrenciler sadece öğretim dili Türkçe programlara başvuru
  6. Ek Madde 1 kapsamında eğitim gördüğü programdan farklı bir programa yatay geçiş yapan öğrencilerin azami süreleri, programın azami süresinden kabul edildiği sınıf çıkartılarak hesaplanır.

Ege Üniversitesi 2020 Yatay Geçiş için Başvuru Yapabilenler

  1. Yurdumuzda ve KKTC’deki ÖSYM Kılavuzunda yer alan programlara merkezi yerleştirme ile yerleşerek kayıtlanmış olan hazırlık sınıfı, ara sınıf ve son sınıf öğrencileri başvuru yapabilecektir.

Kılavuzda yer almayan yurt dışı programlara yerleşenler ile kılavuzda yer alan bir programa yerleşen (kayıtlanmayan) veya yerleşmeden yurt dışı üniversitelere kayıt olanlar başvuramazlar.

 

  1. Başvuru yapılan programa başvuru yapılan yılda öğrenci alınmamışsa ilgili yılda öğrenci alınmışsa başvurulan programın ilgili sınıfında eğitime devam eden öğrenci bulunması durumunda başvurulabilecektir.

 

  1. Özel yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden programlarda okuyan öğrenciler ÖSYS puanlarını kullanarak diğer bölümlere başvurabilirler.

 

  1. Galatasaray Üniversitesine milletlerarası anlaşma uyarınca Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonucunda kayıt yaptıran öğrenciler de kayıt yaptırdıkları yıldaki ÖSYS/YKS puanlarını kullanarak başvuru

 

  1. Özel koşulu olan bölümlere başvuru yapılabilmesi için özel koşul sağlanıyor olmalıdır.

 

Ege Üniversitesi 2020 Yatay Geçiş için Başvuru Yapamayacaklar !

 

  1. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara başvurulamaz.

 

  1. Yabancı öğrenci sınavı ile yerleşenler başvuramazlar.

 

  1. Daha önce Ek Madde 1 uyarınca yatay geçiş yapmış olanlar başvuramazlar.(Ek Madde 1 ile yatay geçiş yapanlar ÖSYS ile yerleştikleri programa daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.)

 

  1. ÖSYS ile yerleştirilen yılda Ek Madde 1 ile geçiş yapılamaz.

 

  1. İlgili yılda başvurulan programa öğrenci alınmamışsa başvuru yapılamaz.

 

 

Ege Üniversitesi 2020 Yatay Geçiş Şartı

Kayıtlı olunan yıldaki ilgili puan türündeki puanın geçmek istenilen programın o yılki taban puanına eşit veya yüksek olmalıdır.

 

Ege Üniversitesi 2020 Yatay Geçiş için Başvuru Yapılabilecek Bölüm ve Sınıf

  1. Ön lisanstan ön lisansa – Ön lisanstan lisansa

 

Lisanstan lisansa – Lisanstan ön lisansa başvuru yapılabilir.

 

  1. Hazırlık sınıfı, ara sınıf ve son sınıfa (tüm sınıflara) başvurulabilir.

 

  1. Kayıtlanılan yıl itibariyle başvurulmak istenen programın puan türündeki puanın o programın taban puanını sağlaması koşuluyla tüm programlara başvurulabilecektir.

 

Ege Üniversitesi 2020 Yatay Geçiş Kontenjanları

ÖSYM Kılavuzlarında belirtilen program genel kontenjanlarının hazırlık sınıfı dahil her sınıf için %30’u kadar kontenjan belirlenir.

 

NOT: Ek Madde 1 ile yatay geçiş yapanlar ÖSYS ile yerleştikleri programa daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilirler.

 

Diğer Yatay Geçiş Duyuruları İçin Tıklayınız

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.