2024 Sakarya Uygulamalı Bilimler Yaz Okulu Duyurusu

19.06.2024
A+
A-

2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2024 Sakarya Uygulamalı Bilimler Yaz Okulu Duyurusu

2024 Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu, Akademik Takvim

2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2024 Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaz Okulu Takvimi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından yayımlanan 2024 yaz okulu takvimine göre yaz okulu kayıtları 14 Haziran – 03 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yaz okuluna kaydını yaptıran öğrenciler için Yaz Okulu dersleri 8 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Öğretim sonunda uygulanacak sınavlar ise 12 – 15 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Yaz Okulu Başlamasına Kalan Süre- Geri Sayım

2024 Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaz Okulu Akademik Takvimi 

YAZ ÖĞRETİMİ08 TEMMUZ – 11 AĞUSTOS 2024
Yaz Öğretimi Derse Yazılma İşlemleri14 Haziran – 03 Temmuz 2024
Kapatılacak derslerin ilanı4 Temmuz 2024
Açılmayan ders yerine yeni ders seçimi Yazılma yapmayanlar veya ilave ders almak isteyenler için ders kaydı5-6-7 Temmuz 2024
Yaz Öğretimi Başlangıcı www.osymli.com08 TEMMUZ 2024 PAZARTESİ
1.HAFTA8-14 Temmuz 2024
2.HAFTA15-21 Temmuz 2024
3.HAFTA22-28 Temmuz 2024
4.HAFTA29 Temmuz – 4 Ağustos 2024
5.HAFTA05-11 Ağustos 2024
Yaz Öğretimi Bitişi www.osymli.com11 AĞUSTOS 2024 PAZAR
Yaz öğretimi final sınavlarının başlangıcı12 Ağustos 2024 Pazartesi
Yaz öğretimi sınavları bitiş15 Ağustos 2024 Perşembe
Mazeret sınavları 19 Ağustos 2024 Pazartesi
TEK DERS SINAVLARI BAŞVURU TARİHLERİ 12-20 Ağustos 2024
TEK DERS SINAVLARI 22 Ağustos 2024 Perşembe

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğrencileri için Yaz Okulu Kayıt Süreci 2024

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı yaz okulu ile ilgili tüm işlemler “Yaz Okulu Yönergesi”ne göre yürütülecektir. Buna göre kayıt süreci, yaz okulu ücretleri ve tüm dokümanlar aşağıda tanımlanmıştır.

Yaz okulu ders programlarına: Ders programlarına birimlerin internet sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Yazılma Tarihi 14 Haziran – 03 Temmuz 2024

Yaz Okulu Ders Ücretleri: Ders seçimi yapan öğrencilerimizin ödeme işlemlerini TC Kimlik numaraları ile Yaz Okulu ücret tablosundaki bilgiler doğrultusunda 14 Haziran – 03 Temmuz 2024 Çarşamba mesai saatleri arasında yatırmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar ödeme işlemini tamamlamayan öğrencilerin ders seçimleri iptal edilir.
 Kayıt türü YÖS olan öğrenciler, belirlenen ücretin beş katı saat başı ücret ödeyeceklerdir.
 Ücret ödeme işlemini verilen süre içinde yapmazsanız ders kaydınız otomatik olarak iptal edilir. Yeniden seçim yapma imkânınız veyaparayı
bu tarihten sonra yatırma imkânınız bulunmamaktadır.

Kapatılan dersler yerine yeniden ders seçim: Kapatılan derslerden sonra yeniden ders seçimi yapan Öğrencilerimizin ödeme işlemlerini TC Kimlik ile Yaz Okulu ücret tablosundaki bilgiler doğrultusunda 05 – 07 Temmuz 2024 Pazar saat 23:00 tarihleri arasında yatırmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar ödeme işlemini tamamlamayan öğrencilerin ders seçimleri iptal edilir.

Derse yazılma:  Derse yazılma işlemlerinizi 14 Haziran – 03 Temmuz 2024 tarihlerinde https://bys.subu.edu.tr/ adresinden yapabilirsiniz.
 Kapatılan dersler: Kapatılan dersler 4 Temmuz 2024 Perşembe günü birimlerin internet sayfalarında ilan edilecektir.
 Yeniden ders seçimi: Kapatılan derslerin yerine yeniden ders seçim işlemlerinizi 05-07 Temmuz 2024 tarihlerinde
https://bys.subu.edu.tr/ adresinden yapabilirsiniz
 04 Temmuz 2024 tarihinden itibaren açılması kesinleşen derslerden çekilen öğrencilerin ücret iadeleri yapılmayacaktır.

Misafir Öğrenciler için Yaz Okulu Kayıt Süreci 2024

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı yaz okulu ile ilgili tüm işlemler “Yaz Okulu Yönergesi”ne göre yürütülecektir. Buna göre kayıt süreci, yaz okulu ücretleri ve tüm dokümanlar aşağıda tanımlanmıştır.

Yaz okulu ders programlarına: Ders programlarına birimlerin internet sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Yazılma Tarihi: 14 Haziran – 03 Temmuz 2024

Derse yazılma: Giriş: Misafir öğrencilerimiz öncelikle https://ebasvuru.bys.subu.edu.tr/ adresinden kimlik bilgileri ile
sisteme girip kayıt olmaları gerekmektedir.

 Kayıt: Sizden istenilen bilgileri sisteme girmeniz gerekmektedir. Fotoğraf yükleme, IBAN (IBAN’ın öğrenciye ait olması gerekmektedir), Cep telefonu ve e-mail adresi girişi zorunludur.
 Ders seçimi: Yaz okulunda üniversitemizden almak istediğiniz dersleri seçmeniz gerekmektedir.
 Ders seçimlerinde şu hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir:
 15 birim saatten veya dört (4) dersten fazla ders seçimi yapılamaz.
 Kutucukları onaylayarak yapmış olduğunuz girişleri kaydediniz ve kayıt raporunuzun çıktısını alınız.
 04 Temmuz 2024 tarihinden itibaren açılması kesinleşen derslerden çekilen öğrencilerin ücret iadeleri yapılmayacaktır.

Yaz Okulu ders ücreti: Ders seçimi yapan öğrencilerimizin ödeme işlemlerini TC Kimlik numaraları ile Yaz Okulu ücret tablosundaki bilgiler
doğrultusunda 14 Haziran- 03 Temmuz 2024 Çarşamba mesai saatleri arasında yatırmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar ödeme işlemini tamamlamayan öğrencilerin ders seçimleri iptal edilir.
Misafir Öğrencilerin birim ders saati ücretleri, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğrencilerinin ödeyeceği birim ders saati ücretlerinin beş katıdır.
• Yaz Okulu Ücretini yatırmanız durumunda; 05 Temmuz 2024 tarihinden sonra öğrenciliğiniz kesinleşecektir.
Herhangi bir evrak teslim etmenize gerek bulunmamaktadır. Öğrenci Belgenizi Fakültelerinizden alabilirsiniz.

Kapatılan derslerin yerine yeniden ders seçilmesi: Kapatılan derslerden sonra ders seçimi yapan Öğrencilerimizin ödeme
işlemlerini TC Kimlik numaraları ile Yaz Okulu ücret tablosundaki bilgiler doğrultusunda 05 -07 Temmuz 2024 Pazar saat 23:00 tarihleri arasında yatırmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar ödeme işlemini tamamlamayan öğrencilerin ders seçimleri iptal edilir. 

2024 Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Yaz Okulu

 Yaz Öğretimi Akademik Takvimi ekteki dosyalarda yer almaktadır. İlgili öğrencilerimize duyurulur. Ders programı için tıklayınız.

2024 Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Yaz Okulu

Fakültemizde açılması planlanan dersler aşağıdaki listede mevcuttur. Öğrencilerin BYS sisteminden başvuru yapması halinde kontenjan belirlenir ve buna göre dersin açılıp açılmayacağı kesinleşir. Bu sebepten dolayı BYS sistemi üzerinden 14 Haziran – 3 Temmuz 2024 tarihleri arasında yaz okulu derse yazılma butonundan başvuru yapılması gerekmektedir. Dersler için tıklayınız.

2024 Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yaz Okulu

Fakültemiz 2023-2024 Yaz Öğretimi ders programları ektedir. Derse yazılma ve sınav süreçleri Yaz öğretimi akademik takviminde belirtilmiştir. Detaylar için tıklayınız.

2024 Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yaz Okulu

 2022 – 2023 Yaz Öğretiminde Açılması Muhtemel Dersler duyuru ekinde yayınlanmıştır. Detaylar için tıklayınız.

 

—————————————————————————————————————————————————–

2024 Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaz Okulu Ders Ücretleri

sakarya_uygulamalı_bilimler_universitesi_yaz_okulu_ucretleri (1)

  • Öğrencilerimiz; 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren 3 Temmuz 2024 mesai bitimine kadar seçtikleri derslerin Yaz Okulu Ücreti Ödemelerini AKBANK’ın bütün şubelerinden, Akbank İnternet/Mobil Bankacılığından ve Sanal Pos yoluyla TC Kimlik ile yapabileceklerdir. Akbank şubelerinden ödeme yapmak isteyenler Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaz Okulu ödemesi olduğunu belirtip TC Kimlik/Öğrenci Numaraları ile, Akbank İnternet/Mobil Bankacılığı kullananların ise TRANSFER VE ÖDEMELER > KURUM ÖDEMELERİ > EĞİTİM ÖDEMELERİ > SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ sekmesinden Yaz Okulu hesabına yapabileceklerdir.
  • Açılmayan dersler ve fazla yatırılan ücretler için ödenmiş olan yaz okulu ücretlerinin iade işlemleri için öğrencilerimizin Öğrenci Bilgi Sistemi modülünde bulunan Öğrenci Bilgisi > IBAN bölümüne, T.C. Kimlik numaranız ile eşleşecek iban bilgilerini girmeleri gerekmektedir ( Başkasına ait IBAN numarasına iade yapılamaz). Açılan, kayıt yaptırılan ve eğitim öğretimi yürütülen derslerin ücreti iade edilmeyecektir.
  •  Açılmayan ders yerine yeni derse yazılma yapacak öğrenciler ile ilave ders seçimi yapacak öğrenciler, 5-6-7 Temmuz 2024 tarihlerinde yaz okulu ücretini yatırabileceklerdir.
  • Tabloda 1 Saatlik Ders için Ödenecek ücret =Azami Ders Ücreti x 14 hafta olarak hesaplanmıştır. Öğrencilerin 15 saate kadar alacakları derslerin ücretleri tabloda hazır olarak verilmiştir
  •  Öğrenciler yaz okulundan alacakları derslerin saatlerini https://ebs.bys.subu.edu.tr adresindeki “T+U” sütunundan öğrenebileceklerdir.
  • Yabancı uyruklu öğrenciler (Mavi Kart, Suriye Uyruklu, TC Uyruklu olup okulunu yurtdışında okuyanlar dahil) belirlenen ücretin BEŞ(5) katını ödeyeceklerdir.
  • İkinci ve uzaktan öğretim programına kayıtlı olmakla birlikte birinci öğretim programına kayıtlı öğrencilerle beraber yaz okuluna devam eden ikinci öğretim öğrencileri birinci öğretim öğrencilerinin ödedikleri tutarda yaz okulu ücreti ödeyeceklerdir.
  • Türkiye Burslusu olarak öğrenim gören öğrenciler ile şehit ve gazi çocuğu olan öğrenciler dışındaki tüm öğrenciler yaz okulu ücreti ödeyeceklerdir. Diğer üniversitelerden gelen Türkiye Burslusu öğrenciler (Türkiye Burslusu belgesi) ile şehit ve gazi çocuğu olan öğrencilerin (Hak Sahiplik Belgesi) durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.
  • Engelli öğrenciler engellilik oranları kadar indirimli ücret ödeyeceklerdir. Diğer üniversitelerden gelen öğrencilerin engelli olduğuna dair sağlık kurulu raporlarını belgelendirmeleri gerekmektedir
  • Kayıtlı oldukları fakülte dışında ders almak isteyen öğrenciler, ders almak istedikleri fakültenin yaz okulu ücretini ödeyeceklerdir
  •  667 KHK hükmünde üniversitemizde kayıtlı veya 667 KHK hükmünde özel öğrenci statüsünde üniversitemizde yer alan öğrenciler belirlenen yaz okulu ücretine göre hesaplama yaparak ödeyeceklerdir.
  •  Üniversitemizde Özel Öğrenci Statüsünde Okuyan Öğrenciler ile Diğer üniversite öğrencileri belirlenen ücretin BEŞ(5) katını ödeyeceklerdir.
  • Yaz okulu ücreti ödeyen öğrencilerin ödeme belgelerini (Banka Dekontu,İnternet çıktısı,ATM fişi gibi) istenildiğinde ibraz etmeleri gerekmektedir

Açılan Diğer Yaz Okulları İçin Tıklayınız

Yaz Okulunu Başka Üniversiteden Nasıl Alırım?

Yaz Okulunu Online Yapan Üniversiteler için TIKLAYINIZ

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Ahmet dedi ki:

    Hocam ben yoneylem arastirmasi, stratejik yonetim ve proje analizi derslerini alacagim. Ucunun de bulundugu bir universite var mi mevcutt?