Bayburt Üniversitesi 2018-2019 Yılı Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Duyurusu

18.12.2018
A+
A-
Bayburt Üniversitesi 2018-2019 Yılı Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Duyurusu

Bayburt Üniversitesi 2018-2019 Yılı Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Duyurusu

 

 

   Üniversitemizin Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları Programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” uyarınca 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Merkezi Yerleştirme Puanı (ÖSYS Puanı) ve  GANO ( Genel Ağırlıklı Not Ortalaması, sadece Meslek Yüksekokulu Programları için )   ile öğrenci alınacaktır.

book-1773756_640

 

 

– Üniversitemize Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) ile başvuru yapacak öğrencilerin Genel Ağırlıklı Not Ortalamalarının (GANO) 4 üzerinden en az 2,29 ya da 100 üzerinden en az 60 olması gerekmektedir.

 

 

– Öğrenciler merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş hakkından bir defa faydalanabilmekte olup daha önce bu hakkını kullanan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. Öğrencilerin merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yaptıktan sonra eski Üniversitelerine geri dönme hakları bulunmaktadır.

 

 

– Yurt dışında okuyup yatay geçiş imkanından faydalanmak isteyen öğrencilerin ayrıca aşağıda yer alan şartları sağlamaları gerekmektedir.  

 

 

       2018-2019 öğretim yılında kendi imkanlarıyla yurt dışında yükseköğrenim gören öğrencilerin öğrenim görmek istedikleri yükseköğretim kurumlarının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca (YÖK) tanınıp tanınmadığına ilişkin http://www.yok.gov.tr internet adresinden veya Denklik Bilgi Edinme, YÖK Başkanlığı Bilkent/Ankara adresinden bilgi almaları, Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği’ni incelemeleri yararlarına olacaktır. Diploma denklik başvurusunda istenecek belgelere YÖK’ün http://www.yok.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecektir.

 

 

       Yurt dışında öğrenime başlayan öğrencilerden, Türkiye’deki üniversitelere yatay geçiş başvurularında ÖSYS sonucu veya aşağıda belirtilen muadil sayılan belgeler aranacaktır. Bu adayların yurt dışında öğrenime başladıkları yılda ÖSYS’ye girmiş olmaları, ön lisans programları için ilgili puan türünde 140 veya daha fazla, lisans programları için ilgili puan türünde 180 veya daha fazla puan almaları şartı aranacaktır.

 

 

Değerlendirmeye alınacak sınav türleri;

– SAT 1 (Minimum 1000 puan)

– ACT (Minimum 21 Puan)

– Abitur (Maksimum 4 puan)

– Fransız Bakaloryası (Minimum 12 Puan)

– GCE A Level Sertifikası (Minimum 2 dersten A)

– Uluslararası Bakalorya (Minimum 30 Diploma Notu)

yks-otrum-sayisiGerekli Belgeler

  GANO (Genel Ağırlıklı Not Ortalaması ) İle Yatay Geçiş Yapacak Öğrencilerden İstenilen Belgeler

1- Öğrenci Belgesi,

2-Başvuru Formu

3- Onaylı not döküm belgesi (Transkript),

4- Disiplin ceza durumunu gösteren belge,

5- Ders içerikleri,

6- Bir adet vesikalık fotoğraf.

7- %10’luk dilime girdiğine dair belge. (Sadece İkinci Öğretimden Birinci Öğretim Programlarına yatay geçiş yapacak öğrencilerin teslim etmesi gerekmektedir.)

 

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Yapacak Öğrencilerden İstenilen Belgeler

1- ÖSYS Sonuç Belgesi,

2- Öğrenci Belgesi,

3-Başvuru Formu,

4- Onaylı not döküm belgesi (Transkript),

5- Disiplin ceza durumunu gösteren belge, 

6- Ders içerikleri,

7- Bir adet vesikalık fotoğraf.

 

Yurt Dışındaki Üniversitelerden Yatay Geçiş Yapacak Öğrencilerden İstenilen Belgeler (ÖSYS ile KKTC’deki Üniversitelere Yerleşen Öğrenciler Hariç)

 

1- ÖSYS Sonuç Belgesi(Yurtdışı Sınav Sonuç Belgesi)/ Noter Onaylı Çevirisi,

2- Öğrenci Belgesi / Noter Onaylı Çevirisi,

3-Başvuru Formu,

4- Onaylı not döküm belgesi (Transkript)/ Noter Onaylı Çevirisi,

5- Disiplin ceza durumunu gösteren belge, 

6- Ders içerikleri,

7- Bir adet vesikalık fotoğraf,

8- Ayrılacak olunan Yükseköğretim Kurumunu tanıtan resmi doküman,

9- Adayın ayrılacağı Yükseköğretim Kurumunu YÖK tarafından tanındığına dair YÖK’ndan alacağı onaylı belge.

Postada yaşanan gecikmelerden dolayı sorumluluk başvuru yapan kişiye aittir.

    Değerlendirme Takvimi

 Muafiyet

  Daha önce öğrenim gördüğünüz Üniversitede almış olduğunuz derslere aitbaşarı durum belgeleri (Transkript) ve ders içerikleri  ilgili Fakülte/YO/MYO Yönetim Kurulu tarafından Bayburt Üniversitesi Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesine göre değerlendirildikten sonra intibak ettirildiğiniz sınıf/yarıyıl, muaf olacağınız dersler ve intibak ettirildiğiniz yarıyılda almanız gereken dersler belirlenecektir. Muaf tutulduğunuz dersler ile ilgili harfli başarı notları sisteme işlenecek ve bu dersler ortalamaya katılacaktır.

Daha fazla ayrıntı için Tıklayınız

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. REHEVAL dedi ki:

    GANO ile yatay geçiş için başvuru yaptım ancak * Lütfen yatay geçiş ile yerleşmek istediğiniz yarıyılı seçiniz!* diye hata veriyor ve başvurum kabul edilmiyor