Seyahatsever Projesiyle Gençler Ücretsiz Konaklayacak!

05.07.2024
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gençlerin büyük ilgi gösterdiği Seyahatsever projesinin 8 Temmuz Pazartesi günü başlayacağını açıkladı.

Seyahatsever Projesiyle Gençler Ücretsiz Konaklayacak!

Seyahatsever Projesiyle Gençler Ücretsiz Konaklayacak!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gençler arasında büyük ilgi gören Seyahatsever projesinin 8 Temmuz Pazartesi günü başlayacağını duyurdu. Proje kapsamında, her ilde bulunan bir erkek ve bir kadın yurtta, 18-30 yaş aralığındaki gençlere ücretsiz konaklama imkânı sunulacak.

Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu’nda yapılan basın açıklamasında Bakan Bak, geçen yıl büyük beğeni toplayan projenin bu yıl da devam edeceğini belirtti. Geçen yıl 325 bin gencin Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında ücretsiz konaklama fırsatından yararlandığını ifade eden Bakan Bak, gençlerin Türkiye’yi tanıma ve kültürel açıdan gelişme fırsatı yakalama hedeflerine vurgu yaptı.

Bakan Bak, projenin gençler arasında yoğun talep gördüğünü dile getirerek, her ilde bulunan bir erkek ve bir kadın yurtta, 18-30 yaş arasındaki gençlerin ücretsiz konaklama imkânından faydalanabileceklerini açıkladı. Konaklamak isteyen gençlerin www.seyahatsever.gsb.gov.tr internet sitesi veya 4440472 Alo GSB hattı üzerinden en az 1 gün öncesinden rezervasyon yapmaları gerektiğini belirtti.

Ayrıca, gençlere konakladıkları illerde müze kartı da verileceğini söyleyen Bakan Bak, gençlerin şehirleri keşfetmesini, kültürel değerleri tanımasını ve bütçelerine katkı sağlamasını amaçladıklarını dile getirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı kredi yurtlar kurumu tarafından sunulan 800’ün üzerindeki yurtla gençlere hizmet verdiklerini belirten Bakan Bak, Seyahatsever projesinin 08 Temmuz’da başlayıp, 25 Ağustos 2024‘te sona ereceğini duyurdu.

Son olarak, Bakan Bak gençlere iyi tatiller dileyerek, ülkenin güzelliklerini keşfetmelerini ve gençlerin Türkiye’nin en büyük kaynağı olduğunu vurgulayarak, 18-30 yaş arasındaki gençleri yurtlara davet etti. Ücretsiz olarak konaklayabileceğiniz yurt listesine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Ücretsiz Konaklanabilecek KYK Yurtları Listesi için TIKLAYINIZ

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.