2021 LGS Aralık Ayı Örnek Sorular ve Cevapları PDF İNDİR (MEB)

06.12.2021
A+
A-

2022 yılında yapılacak Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınava yönelik -aralık ayı- örnek soru kitapçığı yayımlandı. Kitapçığa, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sitesinden ve aşağıdaki linklerden  erişebilirsiniz. 2021-2022 LGS Aralık Ayı Örnek Soruları Kitapçığında, sayısal ve sözel testlerde sorulacak soru sayısının yarısı kadar örnek soruya yer verildi. 

2021 LGS Aralık Ayı Örnek Sorular ve Cevapları PDF İNDİR (MEB)

2021 LGS “Aralık” Ayı Örnek Sorular ve Cevapları PDF İndir (MEB)

2022 yılında yapılacak Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınava yönelik –aralık ayı– örnek soru kitapçığı yayımlandı. Kitapçığa, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün web sitesinden ve aşağıdaki linklerden  erişebilirsiniz. 2021-2022 LGS Aralık Ayı Örnek Soruları Kitapçığında, sayısal ve sözel testlerde sorulacak soru sayısının yarısı kadar örnek soruya yer verildi. 

LGS Haziran 2022′ de yapılacak

Millî Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav tarihi, Haziran 2022 olarak belirlendi. Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin iki oturum olarak düzenlenen sınavda soru sayısı, ders dağılımları ve sınav süresinde değişiklik yapılmadı.
 
Sınavda, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak. 

Örnek soru kitapçığı her ay yayımlanacak

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ilk olarak 2019 yılında öğrencilere yardımcı olmak için örnek soru kitapçıkları yayımlamıştı. Öğrenci, veliler ve okullar tarafından memnuniyetle karşılanan bu yeni uygulamaya, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü bu yıl da her ay örnek soru kitapçığı yayımlayarak devam edecek.

Yayımlanan örnek sorular incelendiğinde öne çıkan birkaç husus yer almaktadır. Bunlar: Öğrencilerin muhakeme, yorumlama ve anlama düzeyini ölçen sorular ağırlıklı olarak yer almaktadır. Özellikle Türkçe dersinde sözel mantık sorusu ile bu durum daha da öne çıkmaktadır. Bunu için bol bol soru çözümü yapılmalıdır.

2021 LGS Aralık Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları için Tıklayınız.

 

2021 LGS Aralık Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları için Tıklayınız.

 

♦2021 LGS Kasım Ayı Örnek Soruların Cevapları İZLE♦

 

LGS ÖRNEK SORULAR

2021-2022
KASIMSözelSayısal
EKİMSözelSayısal
2019-2020
 
EKİMSözelSayısal
KASIMSözelSayısal
ARALIKSözelSayısal
2018-2019OCAKSözelSayısal
ŞUBATSözelSayısal
MARTSözelSayısal
NİSANSözelSayısal 
MAYISSözelSayısal
EKİM SözelSayısal
KASIM SözelSayısal
ARALIKSözelSayısal
2017-2018 SözelSayısal

 

TAVSİYE YAZILARIMIZ

LGS Konuları ve Soru Dağılımı için TIKLAYINIZ

LGS Kitap Önerileri Kaynak Kitap Tavsiyeleri için TIKLAYINIZ

LGS Çalışma Programı İndirmek için TIKLAYINIZ

LGS Deneme Sınavı PDF indirmek için TIKLAYINIZ

LGS Çıkmış TÜM soruları indirmek için TIKLAYINIZ

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.