2023 Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaz Okulu

31.05.2023
A+
A-

2022 – 2023 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2023 Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaz Okulu

2023 Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu, Akademik Takvim

2022 – 2023 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2023 Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaz Okulu Açmayacak

Değerli Öğrenciler;

Üniversitemiz Senatosunun 05.05.2023 tarihinde almış olduğu karara göre 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Yaz Okulu açılmayacaktır.

Öğrencilerimiz 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Dışarıdan Yaz Okulu Dersi Alacak Öğrenciler İçin Uygulama Esasları na göre diğer üniversitelerden yaz okulu dersi alabileceklerdir.

 

——-Aşağıdaki bilgiler iptal——-

2021 Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaz Okulu Tarihleri

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından yayımlanan 2021 yaz okulu takvimine göre öğrenciler kayıtlarını 05-11 Temmuz 2021 (11 Temmuz 23.59) tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yaz okuluna kaydını yaptıran öğrenciler için Yaz Okulu dersleri 26 Temmuz 2021 tarihinde başlayacak. Öğretim sonunda uygulanacak sınavlar ise 06-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Yaz Okulu Başlamasına Kalan Süre- Geri Sayım

2021 Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaz Okulu Akademik Takvimi

Üniversitemiz, 2020-2021 Yaz Okulu derslerine Uzaktan Öğretim ile devam edilecektir.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Senatosu, çeşitli sebeplerle bazı dersleri alamayan, daha önce aldıkları derslerden başarısız olan veya başarılı olduğu dersin notunu yükseltmek isteyen öğrenciler için 2020-2021 eğitim öğretim yılında yaz okulunun açılmasına karar vermiştir.
Yaz Okulunda açılan derslerin kredileri toplamı 20 AKTS kredisi olacak şekilde ders alınabilecektir.
Yaz Okulu ders kayıtlarınızı 05-12 Temmuz 2021 tarihleri arasında obs.isparta.edu.tr adresinden “Yaz Okulu Kayıt” ekranından yapabilirsiniz.
Yaz okulu misafir kayıt linki için TIKLAYINIZ.
  • EŞDEĞER DERSLERİN TANIMLANMASI VE AÇILMASI ÖNGÖRÜLEN DERSLERİN İLAN EDİLMESİ 07 Haziran – 04 Temmuz 2021
  • ÖĞRENCİ BAŞVURU (Online Kayıt) TARİHLERİ (MİSAFİRÖĞRENCİ DAHİL) 05 – 11 Temmuz 2021 (11 Temmuz 23.59) ((Ders ücretleri aynı tarihler arasında yatırılacaktır.)[UZATILDI]
  • BİRİM YÖNETİM KURULU KARARLARININ ÖĞR. İŞL. DAİRE BAŞK. GÖNDERİLMESİ 13 Temmuz 2021
  • AÇILMASI KESİNLEŞEN DERSLERİN İLANI VE DERS GÖREVLENDİRMELERİ 14 Temmuz 16 Temmuz 2021
  • AÇILMAYAN DERSLER İLE YENİ AÇILAN DERSLER İÇİN EKLE/SİL VE MAZERETLİ KAYIT 14 – 28 Temmuz 2021
    Öğrenci, yaz döneminde almak üzere müracaat ettiği derslerin açılmaması nedeniyle, toplamda 20 krediyi aşmayacak şekilde, açılmış olan derslerden ders değişikliği yapmak üzere bölümüne başvuru yapabilir. Açılan ders bırakılamaz. Ders kaydı sırasında almadığı fakat açılan bir derse kayıt yaptırabilir. Ders kayıt tarihlerinde hiç başvurusu olmayan üniversitemiz öğrencileri ekle-sil tarihlerinde açılan derslere kaydolabilir.
  • YAZ (DERS) DÖNEMİ 26 Temmuz – 03 Eylül 2021
  • ARA SINAV 16 Ağustos – 22 Ağustos 2021
  • MAZERET SINAVLARI 31 Ağustos – 03 Eylül 2021
  • YAZ DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI 06 – 10 Eylül 2021
  • MAZERET SINAVLARI 15 Eylül – 18 Eylül 2021
  • YAZ OKULU NOT GİRİŞLERİ 06 – 15 Eylül 2021

Ortak Zorunlu dersler olan Türk Dili I-II, Türk Dili TUR-3000, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, ATA-3000, Yabancı Dil I-II, ING-3000, Temel Bilgi Teknolojileri derslerinin yaz döneminde Eğirdir Su Ürünleri Fakültesinde açılacaktır.

YAZ OKULU ÜCRETLERİ VE DERS AÇMA SAYILARI

isparta-uygulamali-bilimler-yaz-okulu-ucretleri

2020-2021 YILI YAZ OKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM SÜRECİ VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı yaz okulu döneminde tüm derslerin içerikleri ve ders materyal özellikleri dikkate alınarak dersler uzaktan eğitim modeli ile yürütülecektir.

Derslere devam konusunda; öğrencilerin yüz yüze ve anlık uzaktan öğretimin beraber yürütüldüğü dersler ile sadece uzaktan öğretim ile yürütülen 20 dakikalık derslere katılımı veya sonradan ders kayıtlarını izlemesi zorunludur. Devam zorunluluğu “yüz yüze, çevrimiçi canlı katılım ve sonradan kayıtların izlenmesinde teorik derslere %70, uygulamalı derslere %80 katılım” olarak uygulanacaktır. Bu kapsamda uzaktan canlı derse katılan veya sonradan kayıtları izleyen öğrencilerin listeleri Adobe Connect uygulamasından alınmaktadır. Öğretim elemanlarımız, Öğrenci Bilgi Sistemi Dönem Dersleri ekranından önce “Devamsızlık Senkronize Et” bağlantısı ile Adobe Connect sisteminden öğrencilerin kayıtlarını senkronize ettikten sonra “Uzaktan Derse Katılım Tüm Haftalar” bağlantısını kullanarak öğrencilerin devam durumlarını kontrol edebilirler. Ders kayıtlarının final sınav tarihinden önce izlenmesi gerekmektedir.

Ders Programında dersin haftalık toplamda kaç saat teorik ve kaç saat uygulaması var ise bu saatlerin 3 katı ders saati ders yapılacaktır. (Örneğin ders 3 saatlik ders ise ders saati 3 ile çarpılarak 9*20 dk ders işlenecektir.)

Arasınav tarihlerinde ders yapılmayacaktır.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı yaz okulu sınavlarının belirli kriterler ile başarılı bir şekilde yürütülebilmesi için aşağıdaki esaslar uygulamaya konulacaktır.

1.Arasınavlar, Yılsonu sınavları ve bütünleme sınavları çevrimiçi test, çevrimdışı test, klasik, ödev, proje veya kısa sınav olarak yapılabilir. Tüm sınavlar için kullanılacak ölçme değerlendirme teknikleri sınavların karma bir kombinasyonu halinde de uygulanabilir. Ödevler veya kısa sınavlar için süre kısıtlaması olmayıp dönem sonuna kadar yapılabilir.

2.Arasınavlar ilgili derslerin programdaki ders saatlerinde yapılmaması gerekmektedir. Arasınavlar 16-22 Ağustos 2021, Finaller 06-10 Eylül 2021, Final Mazeret sınavları 15-18 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Öğretim elemanları dersleri için sınav tarihi, sınav saati ve sınav süresini Öğrenci Bilgi sistemine “Uzaktan Eğitim Sınav Takip Modülü” ekranından tanımlamalıdır.

3.Sınav programları ilgili bölüm/programlar tarafından aynı saatte, çakışma olmayacak şekilde hazırlanmalıdır.

4.Çevrimiçi test şeklinde yapılacak final ve bütünleme sınavlarında aşağıdaki hususlar dikkate alınmalıdır;

a. Sınav sorularının yayınlanma süresi öğrencilerin sınava girebilecekleri zaman aralığını, sınav süresi ise öğrencilerin soruları gördükten sonra sınavlarını tamamlayabilecekleri süreler olarak tanımlanmaktadır. Yaz döneminde yarıyılında sınavın öğrenci tarafından tamamlanma ve sınavın yayında kalma süreleri ilgili öğretim elemanı tarafından belirlenecektir. Örneğin sınav sorularının yayınlama süresi 2 saat olarak belirlenirken, sınav süresi 30 dakika ile sınırlandırılabilir.
b. Cevaplama sırasında bağlantıda bir kopma ve/veya sistemden çıkma söz konusu olduğunda öğrencinin sınavını tamamlayabilmesi için sisteme iki kez daha giriş yapma hakkı vardır. Örneğin bir öğrenci “30 dakika olan sınavını” en fazla üç kez sistem giriş yaparak tamamlamak zorundadır.
5. Eğer sınav süresi 30 dakika ise öğrenci soruları cevaplamaya başladığı andan itibaren bu süre başlar ve 30 dakika dolduğunda da sistem otomatik olarak kapanır. Dolayısıyla bir öğrenci sınav sorularını gördüğü anda süresi başlamış demektir.
6. “Sınav sorularının yayında kalma süresinin 120 dk’dan az olmayacak şekilde ayarlanması” gerekmektedir.
7. Çevrimiçi test sınavında sistem soruların gruplanabileceği ve her grup için farklı puanlama yapılabileceği şekilde ayarlanmıştır. Örneğin 1. Gruptan 10 puanlık 4 soru, 2. Gruptan 20 puanlık 3 soru sorulabilecektir. Soru gruplarından en az 2 soru olmasına dikkat edilmelidir. En fazla 14 grup en az 1 grup yapılarak sınav soruları hazırlanabilir.
8. Çevrimiçi test sınavlarında sisteme yüklenecek sınav soruları alt limiti yoktur. İsterse öğretim elemanı tek soru grubu ve 2 soru bile sorabilecektir. Ancak her soru grubundan, gruptan sorulacak soru adedinin en az 2 katı kadar sorunun sisteme girilmesi hususuna dikkat edilmelidir.
9. Çevrimiçi test dışında kalan sınavlar (klasik sınav, çevrimdışı test, ödev vb.) için sınav sorularının yayınlanma ve yayında kalma süresi aynı süreyi ifade etmektedir. Yani sınav saati başladığında öğrenciler çevrimdışı sınavları görebilecekler sınav süresi bittiğinde ise sistem kapanacaktır. Klasik sınav, Ödev veya çevrimdışı test sınavlarında sürelerde minimum veya maximum süre olmamakla birlikte sınav süresini belirleme tamamen ilgili öğretim elemanına bırakılmıştır.
a. Sınav süreleri, öğretim elemanlarınca derslerin özelliklerine uygun olarak belirlenmelidir.
b. Sınavların yapıldığı zaman aralığında, sınavların günlere olabildiğince homojen olarak dağıtılmasına özen gösterilmelidir. Bu konuda dekanlık/müdürlüklerimiz gerekli koordinasyonu yapmalıdır.
c. Çevrimdışı sınavlarda öğrenci sınavını zamanında tamamlayıp sisteme yükleme yapamadı ise mazeret sınavına girecektir. Sınav süresi içinde sınavı tamamlayıp sisteme yüklemekte sorun yaşar ise, derslerden sorumlu öğretim elemanlarının kurumsal e-posta adreslerine sınavın bittiği saatten itibaren 15 dakika içinde gönderebileceklerdir.
10. Sınav ile ilgili olarak soruların puanlaması vb. durumlar OBS’de yer alan “Uzaktan Öğretim Sınav Takip Modülü” içinde açıklama olarak yazılmalıdır. Ayrıca soru kağıdı ve çevrimiçi testlerde ise soru metni içinde sorunun puanı belirtilebilir.
11. Lisansüstü derslerin sınavları yarıyıl sonu sınavları şeklinde uygulama, yazılı, yazılı-sözlü veya dersin niteliğine göre ödev vb. çalışmalarla dönem sonunda yüz yüze veya online şeklinde yapılır.
12. Sınavların her türlü telif hakkı dersleri veren öğretim elemanlarına aittir. Herhangi bir amaçla; sınav içeriğinin farklı platformlarda ve/veya sosyal medya hesaplarınayüklenmesi, hangi amaçla olursa olsun, sınav sorularının tamamının veya bir kısmının üniversitemizin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğrafının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, sosyal medyada yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu sınavdan yararlanan tüm öğrencilerimiz bu şartları ve yasal zorunlulukları kabul etmiş sayılır. Oluşabilecek aksi durumlarda üniversitemiz tüm telif haklarını ve her türlü sistem giderlerini talep etmeye ve yasal haklarını kullanmaya yetkilidir. Bu sınavların her hakkı saklıdır. Hangi amaçla olursa olsun, sınavların tamamının veya bir kısmının üniversitemizin yazılı izni olmadan kopya edilmesi, fotoğrafının çekilmesi, herhangi bir yolla çoğaltılması, yayımlanması ya da kullanılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar gerekli cezai sorumluluğu ve testlerin hazırlanmasındaki mali külfeti peşinen kabullenmiş sayılır.
13. Öğretim elemanın sınavda kopya çekildiğini tespit etmesi halinde (internet ortamlarından alınan veriler, öğrencilerin birbirlerinden aldıkları veriler vb. paylaşımı) öğrencilere disiplin soruşturması açabilir. Soruşturma başlatılan derslerden ilgili öğrenciler sıfır alır ve soruşturma sonrasında da ilgili disiplin maddesine göre cezai işlem uygulanır.
14. Sınav haftasında teknik imkanları nedeniyle sınavlara katılamayacak durumda olan öğrencilerimiz, bulundukları il/ilçelerde yer alan Üniversitelere ait Bilgi Merkezlerini (Kütüphanelerini) ve Bilgisayar Laboratuvarlarını ücretsiz olarak kullanma imkanına sahiptirler.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Dönemi Açılması PLANLANAN Dersler

Diğer Sayfaya Geçiniz 

Kod
Ders
Teorik
Pratik
Lab
Toplam
Akts
Su Ürünleri Mühendisliği
ATA-160
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
ATA-260
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
ENF-150
Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı (3+0 Lisans Öğrencileri İçin-Uzaktan Eğitim)
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
ENF-815
Bilişim Teknolojileri ve Uygulamaları (2+0 Lisans Öğrencileri için Seçmeli-Uzaktan Eğitim) www.osymli.com
2,0
0,0
0,0
2,0
3,0
ING-101
İngilizce I (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin)
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
ING-102
İngilizce II (Hazırlık Eğitimine Tabi Olmayan Öğrenciler İçin)
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
SUM-7108
Balık Anatomisi ve Fizyolojisi
2,0
0,0
2,0
3,0
5,0
TUR-170
Türk Dili I
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
TUR-270
Türk Dili II
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
ATA-3000
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
4,0
0,0
0,0
4,0
4,0
ING-3000
İngilizce
4,0
0,0
0,0
4,0
4,0
SUM-7205
Balık Sistematiği
2,0
0,0
2,0
3,0
4,0
SUM-7206
Su Kalitesi
2,0
0,0
2,0
3,0
4,0
TUR-3000
Türk Dili
4,0
0,0
0,0
4,0
4,0
SUM-7301
Balık Hastalıkları
3,0
0,0
2,0
4,0
5,0
SUM-7305
Ağ Materyalleri ve Ağ Yapım Tekniği
2,0
0,0
2,0
3,0
4,0
SUM-430
Su Ürünleri Tesislerinin Projelendirilmesi
2,0
0,0
1,0
2,5
3,0
SUM-436
Balıkçılık Biyolojisi ve Populasyon Dinamiği
2,0
0,0
2,0
3,0
4,0
Dış Ticaret
DIT-3104
Makro Ekonomi www.osymli.com
3,0
0,0
0,0
3,0
4,0
DIT-3107
Mikro Ekonomi
3,0
0,0
0,0
3,0
4,0
DIT-3109
Gümrük İşlemleri
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
DIT-3111
Dış Ticaret İşlemleri I
3,0
0,0
0,0
3,0
4,0
DIT-3115
E-Ticaret
2,0
0,0
0,0
2,0
3,0
DIT-3255
Dış İşlemlerde Teşvikler
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
DIT-3259
Türkiye Ekonomisi ve AB İlişkileri
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
İnsan Kaynakları Yönetimi
IKY-3105
Temel Hukuk Bilgisi
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
İşletme Yönetimi
ISY-3104
Ticaret Hukuku www.osymli.com
3,0
0,0
0,0
3,0
4,0
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
MVU-3101
Genel Muhasebe I
3,0
1,0
0,0
3,5
5,0
MVU-3102
Genel Muhasebe II
3,0
1,0
0,0
3,5
5,0
MVU-3105
Genel Ekonomi
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
MVU-3108
Maliyet Muhasebesi
3,0
1,0
0,0
3,5
4,0
Bankacılık ve Sigortacılık
BAS-102
İstatistik
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
BAS-106
Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri
3,0
0,0
1,0
3,5
5,0
BAS-111
Genel Hukuk Bilgisi
2,0
0,0
0,0
2,0
2,0
BAS-115
Genel Muhasebe www.osymli.com
3,0
0,0
1,0
3,5
4,0
BAS-117
Genel İşletme
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
LOJ-103
Genel Ekonomi
3,0
0,0
0,0
3,0
4,0
MAT-183
Finans Matematiğine Giriş
2,0
0,0
1,0
2,5
3,0
BAS-201
Finansal Yönetim
2,0
0,0
1,0
2,5
3,0
BAS-224
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
BAS-226
Türk Vergi Sistemi
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
BAS-231
Vergi Hukuku
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
BAS-244
Yönetim ve Organizasyon
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
BAS-257
Mali Tablolar Analizi
3,0
0,0
0,0
3,0
3,0
Orman Mühendisliği
ORM-104
Ormancılık Biyometrisi
3,0
0,0
0,0
3,0
4,0
ORM-1104
Ormancılık Biyometrisi
3,0
0,0
0,0
3,0
4,0
Bilgisayar Programcılığı
BPR-103
Bilgisayar Donanımı
3,0
1,0
0,0
3,5
5,0
BPR-111
Programlama Temelleri
4,0
1,0
0,0
4,5
6,0

Diğer Sayfaya Geçiniz

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Aliye dedi ki:

    ISIBU diyorsunuz Iğdır üniversitesi yazıyor doğru düzgün bilgi verecekseniz

    1. ÖSYMLİ dedi ki:

      Merhaba Aliye Hanım, sizi yanlışa sevk edecek bir hata değil. Yazının bütününde üniversitenin ismi doğru yazılmış. Hata düzeltildi. İyi bir dönem diliyorum.