2024 Bilgöl Üniversitesi Yaz Okulu Takvimi

10.02.2024
A+
A-

2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Bilgöl Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Bilgöl Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

2024 Bilgöl Üniversitesi Yaz Okulu Takvimi

2024 Bilgöl Üniversitesi Yaz Okulu Duyurusu, Akademik Takvim

2023 – 2024 Eğitim öğretim yılının bahar dönemi sonuna doğru Bilgöl Üniversitesi tarafından yaz okulu açılacağına dair akademik takvim yayımlandı. Üniversite öğrenci işleri tarafından yayımlanan duyuruda yaz okulu başvuru tarihlerine ve yaz okulu akademik takvimine yer verildi. Bilgöl Üniversitesinde okuyan öğrencilerin yaz okulu ile ilgili merak ettiği soruların cevabını yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

 

2024 Bilgöl Üniversitesi Yaz Okulu Tarihleri

Bilgöl Üniversitesi tarafından yayımlanan 2024 yaz okulu takvimine göre yaz okulu kayıtları 01 – 02 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yaz okuluna kaydını yaptıran öğrenciler için Yaz Okulu dersleri 8 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Öğretim sonunda uygulanacak sınavlar ise 26 – 28 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak.

 

Yaz Okulu Başlamasına Kalan Süre- Geri Sayım

bilgol-universitesi-yaz-okulu-takvimi

2024 Bilgöl Üniversitesi Yaz Okulu Tarihleri

2024 Bilgöl Üniversitesi Yaz Okulu Akademik Takvimi

Yaz Okulu Müracaatı01-02 Temmuz 2024
Kesin Ders Kaydı ve Ücret Yatırılması04-05 Temmuz 2024
Derslerin Başlaması08 Temmuz 2024
Derslerin Bitişi www.osymli.com23 Ağustos 2024
Yarıyıl Sonu Sınavları26-28 Ağustos 2024
Tek Ders Sınavı İçin Başvuruların Son Günü 29 Ağustos 2024
Tek Ders Sınavı02 Eylül 2024

2024 Bilgöl Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesi

Yaz Okulunun Amaçları, Öğrenci Kabulü, Eğitim -Öğretim ve Öğrenim Ücreti Yaz Okulunun Amaçları

Madde 5 – (1) Yaz okulu, bir eğitim -öğretim yılının normal iki yarıyılının dışında kalan, yaz döneminde uygulanan bir eğitim -öğretim programı olup amaçları aşağıdaki gibidir:

a) Üniversitenin eğitim -öğretim olanaklarının yaz döneminde de değerlendirilmesi ve böylelikle öğretim kapasitesi ve verimliliğin arttırılması.

b) Üstün başarılı öğrencilerin daha kısa zamanda mezun olabilmeleri için ek olanak sağlanması.

c) Öğrencilere AGNO’larını yükseltme olanağının sağlanması.

d) Aldıkları dersten başarısız olan öğrencilere yeni bir imkân tanınması ve böylece bölümlerde oluşan öğrenci yığılmalarının önlenmesi.

e) Diğer Yüksek Öğretim Kurumlarında okuyan öğrencilere Üniversitemizde okutulan dersleri alma fırsatı verilmesi.

f) Yan Dal ve Çift Ana Dal Programına kayıtlı öğrencilerin programını kolaylaştırmaktır.

Yaz Okulunun Süresi

Madde 6 – (1) Yaz okulunda, açılan her ders için güz veya bahar yarıyıllarında yapılan toplam ders saati kadar ders, yoğunlaştırılmış olarak yapılır. Yaz okulunda alınan derslerin kredileri, ön lisans/lisans ve lisansüstü programlarında belirtildiği gibidir. Yaz okulunun başlama, bitiş ve sınav tarihleri Senato tarafından belirlenir.

(2) Yaz okuluna katılan öğrenciler için yaz okulunda geçen süre normal eğitim -öğretim süresinden sayılmaz.

(3) Azami öğrenim süresini tamamlayan öğrenci ek süre hakkı elde ettiği ders ya da dersleri yaz okulunda alarak mezuniyet için gerekli şartları sağlayabilir.

Yaz Okulunda Ders Açılması

Madde 8 – (1) Yaz okulunda açılacak dersler, dersi verecek öğretim elemanının talebi fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokullarında bölümün, enstitülerde anabilim dalının önerisi üzerine ilgili birim kurulunun onayı ile belirlenir ve en geç bahar yarıyılı bütünleme haftası içinde, ilgili birimlerde ilan edilir.

(2) Yaz okulunda bir dersin açılabilmesi için asgari 20 (yirmi) öğrenci kayıt yaptırmış gerekir. Ancak kayıt yapan öğrenci sayısı 15 ve üstün de ise ilgili birimin yönetim kurulunun onayı ile o ders için yaz okulu açılabilir. Bir derse kayıt yaptıran öğrenci sayısı 50 (elli) den fazla ise ilgili birim yönetim kurulu kararı ile bu dersin paralel şubesi açılabilir.

(3) Yaz okulunun akademik takviminin belirlenmesi ile diğer usul ve esasları belirleme yetkisi Senatodadır.

(4) Normal eğitim-öğretim yarıyıllarında açılması gereken dersler, hiçbir şekilde yaz okuluna ertelenemez.

Yaz Okulunda Ders Alma Şartları

Madde 9 – (1) Bir öğrenci yaz okulunda;
a) Kayıtlı olduğu yarıyıl veya önceki yarıyıllarda almadığı dersleri,
b) Kayıtlı olduğu yarıyıl veya önceki yarıyıllarda almış olduğu, ancak notunu yükseltmek istediği dersleri (Bu durumda öğrencinin aldığı son not geçerlidir),
c) Kayıtlı olduğu yarıyıl veya önceki yarıyıllarda alıp başarısız olduğu dersleri,
ç) Bingöl Üniversitesi Ön Lisans -Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve Lisansüstü
Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde belirtilen şartları sağlamak kaydıyla bir üst yarıyıl/yıl derslerini alabilir.
(2) (Değişik: Senato Kararı 09/05/2019 – 2019/12-03) Öğrenci, Yaz okulunda en fazla 12 saat ders alabilir; ancak bir dersin saatinin 12’nin üzerinde olması halinde sadece bu ders alınabilir. Yaz okulu sonunda mezuniyete bir dersi kalabilecek öğrencilere azami 12 saat derse ilaveten bir ders daha verilebilir. Yıllık kayıt donduran öğrenciler yaz okulundan ders alamaz.
(3) Öğrenci, ön koşulunu sağlamadığı dersleri yaz okulunda alamaz.
(4) (Değişik: Senato Kararı 20/06/2019 – 2019/16-02) Öğrenci, yaz okulunda bitirme ödevi/bitirme projesi/bitirme tezi/dönem projesi/lisansüstü tez gibi bireysel çalışma gerektiren dersleri alamaz. Üniversite dışında uygulama gerektiren dersleri üniversitemiz öğrencileri dışındaki diğer üniversitelerin öğrencileri alamazlar.
(5) Yabancı dil hazırlık sınıfı bir yıl sürdüğünden, hazırlık sınıfının yaz okulu açılamaz; bir başka yükseköğrenim kurumuna bu taleple müracaatta bulunulamaz.

Yaz Okuluna Kayıt, Diğer Bir Üniversiteden Ders Alma, Derslere Devam ve Değerlendirme

Madde 10 – (1) Yaz okulunda açılacak derslere başvurular program/anabilim dalı/bölüm başkanlıklarına yapılır.
(2) Ön kayıtlar bütünleme sınavı bitiminden sonraki hafta içerisinde yapılır.
(3) Ön kayıttan sonraki hafta içerisinde kesin kayıtlar yapılır.
(4) Yaz okulunda, kesin kayıttan sonra ders ekleme, değiştirme veya çıkarma yapılamaz.
(5) Yaz okulunda ders alan öğrenciler Üniversitenin ilgili mevzuat hükümlerine tabidir.
(6) Öğrenci yaz okulunda aldığı derslere devam etmek zorundadır.
(7) Öğrenci, bu yönerge maddelerine uymak şartıyla, ilgili birimin ders eşdeğerliğine ilişkin uygun görüşü ve müdürlüğün/dekanlığın onayı ile Üniversitede açılamayan dersleri diğer üniversitelerin yaz okullarından alabilir. Üniversitede açılacak dersler arasında bulunan ve yetersiz başvuru nedeniyle açılmayan dersler için öğrencinin başvurusunun olması gerekir. Diğer üniversitelerden alınan derslere ait başarı notları, ilgili birimin yönetim kurulu tarafından onaylandıktan sonra öğrenci transkriptine işlenir.
(8) Diğer üniversitelerin öğrencileri kendi üniversitelerinin izni ile Üniversitemizde açılan yaz okulu derslerine kayıt yaptırabilirler.
(9) İlişiği kesilmiş olan bir öğrenci, yaz okulundan yararlanamaz.
(10) Yaz okulunda açılan her ders için bir ara sınav ve bir yarıyıl sonu sınavı yapılır.
(11) Yaz okulunda mazeret ve bütünleme sınavları yapılmaz.
(12) Yaz okuluna kaydolan ve yaz okulu sonunda mezuniyet aşamasına gelip sadece tek dersten başarısız olan önlisans ve lisans öğrencileri, Bingöl Üniversitesi Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 25’inci maddedeki şartı sağlamak kaydıyla Akademik Takvimde belirtilen tarihte tek ders sınavına girme hakkı kazanır.
(13) Yaz okulu sonunda mezuniyet aşamasına gelen öğrencilere geçici mezuniyet belgesi verilir. Bu öğrencilerin mezuniyet sıralaması, bahar yarıyılı sonunda yapılan mezuniyet sıralamasını değiştirmeyecek şekilde belirlenir.

Öğrenim Ücreti

Madde 11 – (1) Öğrencilerden alınacak yaz okulu ücreti, Bütçe Uygulama Talimatı ile Maliye Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun konu ile ilgili kararları göz önünde bulundurularak Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.
(2) Öğretim elemanlarına ödenecek ders ücreti, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11’inci maddesi hükümleri, 2547 sayılı Kanun, Bütçe Uygulama Talimatı, Maliye Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulunun konu ile ilgili kararları ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine göre Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenir.

 

✅TAVSİYE YAZILARIMIZ✅

Açılan Diğer Yaz Okulları İçin Tıklayınız

Yaz Okulunu Başka Üniversiteden Nasıl Alırım?

Yaz Okulunu Online Yapan Üniversiteler için TIKLAYINIZ

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Zahide dedi ki:

    Online yaz okulu için nasıl iletişime geçebilirim